StoryEditorOCM
Domaći nogometpitamo vas

ANKETA Rijeka je predstavila projekt novog stadiona na Kantridi, podsjeća li vas na poljudsku ljepoticu?

Piše Sport SD
6. prosinca 2023. - 09:17

Jučer je u Rijeci predstavljen projekt izgradnje kompleksa Stadion Kantrida. Prema riječima predsjednika NK Rijeke Damira Miškovića vrijednost projekta je najmanje 100 milijuna eura, a sve bi financirao i realizirao konzorcij od šest tvrtki.

image
Damir Škomrlj/Cropix

- Optimist sam, vjerujem da će uspjeti jer je vrijeme da jednom zauvijek to učinimo", istaknuo je Damir Mišković. Prema njegovoj procjeni, ako sve bude išlo bez zastoja, prostorna dokumentacija se može dovršiti u devet mjeseci, nakon toga bi arhitekti izradili detaljni projekt, a u međuvremenu realizaciju kompleksa Stadion Kantrida mora odobriti Gradsko vijeće. Sama gradnja bi trajala između tri i četiri godine, izjavio je Mišković. 

Već su krenule rasprave, nekima projekt novog stadiona na Kantridi neodoljivo podsjeća na Poljud, pa vas pitamo što vi mislite. Poljudski stadion izgrađen je 1979. godine u sklopu izgradnje sportskih objekata 8. Mediteranskih igara u Splitu. Naša, ali i svjetska struka proglasila je Poljud jednim od najuspješnijih i najinovativnijih projekata svoga vremena, koji i danas zaslužuje divljenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 19:13