StoryEditorOCM
Domaći nogometpitamo vas

ANKETA Poznati su mogući protivnici Hrvatske na Euru, koga biste htjeli vidjeti u skupini s ‘vatrenima‘?

Piše SPORT SD
22. studenog 2023. - 15:35

Hrvatska je pobjedom nad Armenijom na Maksimiru (1:0) izborila plasman na Europsko prvenstvo koje se sljedeće godine održava u Njemačkoj. Ždrijeb je na rasporedu 2. prosinca u Hamburgu, a ‘vatreni‘ će tamo doznati protivnike u skupini.

Zasad jer poznat 21 sudionik završnog turnira, a još tri će dati play-off koji se igra u ožujku (na osnovu rezultata u Ligi nacija). Hrvatska će se u ždrijebu naći u trećem potu, zajedno s reprezentacijama Nizozemske, Škotske, Slovenije, Slovačke i Češke, što znači da se s njima ne može susresti u grupnoj fazi turnira.

Uz domaćina Njemačku, u prvom potu su još i Portugal, Francuska, Španjolska, Belgija i Engleska, u drugom se nalaze Mađarska, Turska, Rumunjska, Danska, Albanija i Austrija, a u četvrtom su zasad sigurni Italija, Srbija i Švicarska, dok će se za preostale tri pozicije boriti Poljska, Wales, Estonija, Izrael, BiH, Finska, Ukrajina, Island, Gruzija, Grčka, Kazahstan i Luksemburg.

Navedene reprezentacije bit će raspoređene kroz tri "puta" - A, B i C, s tim da je jedino ovaj posljednji već definiran. Tamo će se za plasman boriti Gruzija, Grčka, Kazahstan i Luksemburg. U putu A trenutno se nalaze Poljska, Wales i Estonija, a putu B Izrael i BiH, dok će se Finska, Ukrajina i Island rasporediti na ždrijebu koji će se održati u četvrtak u Nyonu (12 sati).

Mi vas pitamo: koga biste iz svakog pota htjeli vidjeti u skupini s ‘vatrenima‘?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. lipanj 2024 02:04