StoryEditorOCM

Premijer Plenković primio predstavnike Hrvatskog tekvondo saveza

Piše Hina
13. lipnja 2023. - 19:24

Hrvatski premijer Andrej Plenković primio je u utorak predstavnike Hrvatskog tekvondo saveza, čiji su sportaši uzeli rekordnih šest medalja na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Bakuu.

Na Svjetskom prvenstvuu Bakuu  Hrvatska je imala dvoje svjetskih prvaka - Lenu Stojković (do 46 kg) i Marka Golubića (do 74 kg), srebrom se okitio Ivan Šapina (do 87 kg), a broncom Paško Božić (preko 87 kg), Matea Jelić (73 kg) i Bruna Duvančić (49 kg). 

U izaslanstvu Hrvatskog tekvondo saveza, uz sportaše, bili su predsjednik i dopredsjednik Anto Nobilo i Dragan Primorac, a uime medaljonoša skupu se obratila svjetska prvakinja Lena Stojković iz splitskog Marjana.

"Ovo je bio povijesni uspjeh i velika motivacija za naš rad ubuduće. Raduje nas i da imamo podršku od hrvatske Vlade i nadam se da ćemo to opravdati. Nas uskoro očekuju Europske igre u Poljskoj, ali i, što je najvažnije, kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu", kazala je Lena Stojković.

Predsjednik Saveza Anto Nobilo istaknuo je važnost rezultata hrvatske reprezentacije, postavljenih u Bakuu, ne samo zbog rekordnih šest odličja.

"Hrvatska muška reprezentacija je po učinku bila druga na Svjetskom prvenstvu, a ženska selekcija treća. Ja sam u tekvondou od 1968., dakle 55 godina, i bio sam natjecatelj, trener, izbornik i bilo je velikih uspjeha, no nikad nisam bio ovako ponosan. Vremena se mijenjaju, kad smo mi 1975. išli na drugo Svjetsko prvenstvo svi smo poispadali u prvom kolu a Korejci su osvojili naslove svjetskih prvaka u svim kategorijama osim u teškoj. S sada mala Hrvatska ima dvoje svjetskih prvaka - Lenu Stojković i Marka Golubića.I još četiri odličja", kazao je Nobilo. 

Premijer Plenković je kazao kako hrvatska vlada potpomaže sport i nastavit će podupirati hrvatske sportaše.

"Vlada je stala uz vas i podržavala vas je, kao što će to raditi i ubuduće. Ja volim reći da smo mi vlada koja jako voli sport, uložili smo puno više sredstava u sport i u pronalaženje kriterija pa imamo novi Zakon o sportu, povećali smo prava ne samo sportaša, nego i trenera, te na neki način popravljamo praznine koje smo osjetili da su postojale u ranijim godinama. Naravno da moramo ulagati još, pronaći ćemo način kako na transparentan način olakšati vaše funkcioniranje, kvalitetu i sustavno financiranje klubova, bez obzira o kojem se sportu radi. Ponosni smo na vaša postignuća, na briljantne rezultate.Meni je izuzetno drago da i oni sportovi koji nisu loptački, dakle borilački poput tekvondoa,  bilježe velike međunarodne uspjese i ja se nadam da će ove svjetske medalje pomoći kako bi se u tekvondo uključile što više mladih sportaša", kazao je premijer.

Prijamu je nazočila i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 03:57