StoryEditorOCM
Borilački sportoviemotivni istup

Ovo ne pamtimo, ponajbolja hrvatska sportašica poslala pismo, potpisala se, a unutra: ‘Uvijek sam se nadala...‘

Piše Sport SD
4. prosinca 2023. - 11:48

Lena Stojković svjetska je i europska prvakinja u taekwondou. Mlada Splićanka osvajačica je pet zlatnih odličja u nizu. K tome, dvostruke je uzastopna svjetska i europska prvakinja. Osim toga, u godini na izmaku osvojila je zlato i na Europskim igrama. Uvjerljivo drži prvo mjesto na svjetskoj rang listi u konkurenciji 347 sportašica u toj kategoriji.

Prošle godine osvojila je nagradu za najbolju sportašicu Hrvatske u izboru HOO-a. U ovoj je godini jedina hrvatska sportašica s naslovom svjetske prvakinje u olimpijskom sportu. Istoj se nagradi, stoga, nada i ovaj put. Članica je splitskog Marjana od svoje četvrte godine. Svojoj ionako već nagrada „natrpanoj” vitrini želi pridodati i onu Sportskih novosti za najbolju sportašicu. Objavila je zato javno pismo kojega prenosimo u cijelosti:

 

Poštovani sportski novinari,

Cijeli svoj život sanjala sam da ću jednog dana biti u istoj rečenici s najvećim hrvatskim sportašicama u povijesti poput Janice Kostelić, Sandre Perković, Blanke Vlašić, Matee Jelić ili sestara Zaninović. Prošle godine sam zahvaljujući naslovu svjetske i europske prvakinje u istoj godini postala najbolja sportašica Hrvatske u izboru HOO-a. Ipak, tada to nije bilo dovoljno da me prepozna ukupna sportska javnost i za nekoliko glasova sam ostala bez nagrade za najbolju sportašicu u izboru Sportskih novosti. Tada sam uputila pismo zahvale novinarima i medijima koji su prepoznali moj trud i obećala da ću se potruditi biti još bolja i jača u 2023. godini.

Osvojiti naslov svjetskog prvaka u nekom olimpijskom sportu je teško, ali braniti ga je uvijek puno teže. Stoga sam uložila dodatnu energiju i trenirala još više i jače i obranila naslove te sam trenutno dvostruka uzastopna svjetska prvakinja i dvostruka uzastopna europska prvakinja, a u ovoj godini sam svjetskom zlatu dodala i zlato na europskim igrama. Također, na svjetskoj rang listi sam najbolja sportašica svijeta s 319,14 bodova ispred Mi-Reu Kang iz Koreje koja na drugom mjestu ima 184,26 boda.

U nadi da ćete prepoznati moj trud, rad i odricanje kao i rad mog cijelog kluba i stručnog tima primite puno sportskih pozdrava i sretnu i uspješnu 2024. godinu.

Lena Stojković

image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 00:07