StoryEditor
Borilački sportoviborba za život

Nastavlja se drama u obitelji Nurmagomedov: Khabibov otac ponovno je u komi, ne može niti samostalno disati

Piše Robert Radica
19. svibnja 2020. - 22:51
Kirill Kudryavtsev/AFP

Otac i trener jednog od najboljih boraca u povijesti MMA-a, neporaženog UFC-ovog prvaka Khabiba Nurmagomedova (28-0), bori se za život u jednoj moskovskoj bolnici u kojoj su ga operirali nedugo nakon srčanog udara, prenosi Fight site

Iako se prošloga tjedna probudio iz inducirane kome te se na prvu činilo da se njegovo stanje poboljšava, no da je i dalje ozbiljno, sada RT.com javlja da je Abdulmanap ponovno bez svijesti i da ne može samostalno disati.

Zdravstveni problemi 57-godišnjeg Abdulmanapa krenuli su, podsjetimo, krajem travnja kada je zbog problema s plućima hospitaliziran u Mahačkali. Nedugo nakon toga Nurmagomedovu se stanje pogoršalo pa je posebnim letom prebačen u Moskvu gdje su mu operirali srce i gdje se još uvijek bori za život.

Komplikacije u zdravlju slavnoga MMA trenera izazvao je koronavirus. Informacija je to koju su objavili brojni mediji, a potvrdio ju je i sam Khabib u nedavnom obraćanju preko Instagrama.

Nešto ranije je, podsjetimo, UFC-ov prvak potvrdio da je situacija loša, ali u tim trenucima se pisalo da je njegov otac još uvijek budan.

"On je i dalje u bolnici i bori se protiv ove bolesti. COVID-19 izazvao mu je probleme sa srcem. Abdulmanap je imao i jednu operaciju srca još prošle godine, a drugoj je podvrgnut ovih dana. I dalje je u lošem stanju. To je sve što mogu reći. Želim se i zahvaliti svim ljudima na podršci, dobrim željama i molitvama. Želim i ja vama sve najbolje. Budite mi sigurni i zdravi. Više od 20 mojih bliskih rođaka je imalo problema zbog virusa COVID-19 te završilo na intenzivnoj njezi. Neki od njih više nisu s nama", između ostalog je ranije poručio Khabib.

#KHABIB NURMAGOMEDOV

Izdvojeno

24. svibanj 2020 02:40