StoryEditorOCM
Borilački sportoviPOBJEDA KARIJERE

Kakva senzacija! Splićanin na boksačkom spektaklu u Monte Carlu razbio Kubanca, svjetskog viceprvaka i šokirao svih!

Piše Marko Bilić
24. rujna 2023. - 16:46

Veličanstven trijumf Marka Miluna u Monte Carlu! Splićanin koji nastupa za zagrebački klub Leonardo, pobijedio je, razbio, deklasirao kubanskog boksača Fernanda Arzolu Lopeza, aktualnog svjetskog viceprvaka superteške kategorije na spektaklu IBA Champion‘s night u Monacu gdje je nastupio s pozivnicom.

Priredba je bila spektakularna, jednako kao i Markova pobjeda nad Kubancem. Elita svjetskih i olimpijskih prvaka okupila se u Monacu, pobjeda hrvatskog boksača nad svjetskim vicepravkom apsolutna je senzacija večeri.

I to ne bilo kakva pobjeda. Milun je od početka meča dominirao ringom, dvaput je prisilio suca na brojanje Kubancu i doveo meč na rub prekida. Na kraju je uvjerljivo slavio na bodove, s jednoglasnih 5:0. Možda je mogao i prekidom riješiti borbu, ali neće žaliti za tim. Dvojica sudaca bodovala su njegovu pobjedu s čak 49:44, jedan s 49:45, te dvojica po 49:46. Potpuna dominacija.

- Ovo mi je, možda, i najveća pobjeda u karijeri – kazao je nakon sjajnog uspjeha Marko, te nastavio:

- Dobivao sam i prije velike boksače, ali ovo je viceprvak svijeta i još Kubanac! Trebao mi je jedan ovakakv uspjeh, sljedeća godina je olimpijska i vjerujem da ću nastaviti pobjeđivati u ovakvom stilu. Hrvatska reprezentacija može računati na mene.

image
Vanesa Pandzic/Cropix

Za pobjedu u Monte Carlu 26-godišnji Milun nagrađen je premijom od 10.000 dolara. No, važnija od premije bit će mu spoznaja da se može nositi s najboljima i da za njega ima mjesta u eliti superteške kategorije.

Rukavice Marka Miluna donijele su do sada dvije velike bronce, s Europskog prvenstva (2018.) i s Europskih igara (2019.), pobjeda nad Lopezom ide u red najvećih uspjeha njegove karijere koja tek ulazi u najbolje godine.

Bravo, Marko - za pothvat koji će odjeknuti u svijetu boksa.

image
Vanesa Pandzic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. lipanj 2024 14:05