StoryEditorOCM
SplitPO KRATKOM POSTUPKU

Žena (42) i mlađi muškarac provalili u stan u Splitu i napravili štetu od 130.000 €. Policija otkrila detalje pljačke

Piše Split SD
8. rujna 2023. - 13:11

Policijski službenici Druge policijske postaje Split u suradnji s djelatnicima Službe općeg kriminaliteta, dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvije osobe, 42-godišnjakinjom i 26-godišnjakom za koje je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da su ostvarili obilježja kaznenog djela Teška krađa.

Nakon što je policijskim službenicima Druge policijske postaje Split podnesena prijava o provali u stan na području Splita, započeli su intenzivno kriminalističko istraživanje koje su danas dovršili.

U samo nekoliko dana utvrdili su identitet osoba koje su se dovodile u vezu s događajem, pronašli ih, uhitili i doveli u službene prostorije.

Pronašli su i veliku većinu otuđenih stvari: odjeću, osobne predmete, bicikle i audio uređaje. Također, pronađen je i veći broj otuđenih umjetničkih slika. Ukupna vrijednost otuđenih stvari procijenjena je na više od 130 tisuća eura.

- Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su 42-godišnja žena i 26-godišnji muškarac zajednički i dogovorno prema unaprijed stvorenoj namjeri stjecanja protupravne imovinske koristi provalili u stan i otuđili veliki broj vrijednih i skupocjenih predmeta čime su ostvarili obilježja kaznenog djela Teška krađa iz čl. 229 Kaznenog zakona RH. Danas će uz kaznenu prijavu biti  predani pritvorskom nadzorniku - izvijestili su iz PU splitsko-dalmatinske. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 03:27