StoryEditorOCM
Splitpao im mrak na oči

Vozači u splitskom kvartu danas su doživjeli šok kad su vidjeli ‘čestitke‘ komunalaca! Skupo će platiti parkiranje...

Piše Božidar Lončar
21. ožujka 2024. - 22:48

Nekome je bome prisila jutarnja kava, pomislili smo dok smo sa štekata kafića u ulici Slobode kod zgrade "Sunčanog sata" gledali komunalce u jutarnjoj akciji lijepljenja kazni nepropisno parkiranim vozačima. Htjeli bi napisati ranojutarnjoj, ali je bilo nešto prije 9 sati pa možemo reći kako kome.

image

Paprena kazna...

Božidar Lončar

Taman prije njihovog dolaska pričali smo sa susjedima kako se vodi prava borba s redarima. Oni lijepe kazne, ali Splićani ne fermaju puno. Parkinga nema, stoga se na Bolu parkira gdje god i kako god se može. Osim susida, parking trebaju naći i poslovnjaci koji rade u uredima, ali i dostavna vozila. Nerijetka su jutra kada pješaci moraju kolnikom nastaviti šetnju jer su vozila doslovno okupirala svaki milimetar javne površine. O tome smo već pisali. 

Prometni kolaps u splitskom kvartu: ‘Ovako je svaki dan, vozila samo što nam u stanove ne uđu‘

Sada imamo novi trend, a to je ostavljanje vozila između stabala na zelenoj površini. Redari su u akciji na Bolu jer smo već početkom tjedna vidjeli vozilo s ispisanim "tiketom" na brisaču kod zgrade "Elektre" u Smiljanićevoj ulici. Jedva se uđe i jedva izađe s tih improviziranih parkinga te smo i sami u više navrata pomagali vozačima da se priključe na cestu. 

image
Božidar Lončar

A kazna je i više nego paprena: 260 eura! Da, da, toliko stoji parking u širem centru grada. Bogme, Riva ili Stradun imaju manje tarife. Samo ponukani onime što smo čuli, neka novac makar ide da se površina malo zazeleni, jer ako je to zelena površina onda stvarno ne znamo što jest. To mišljenje dijeli više Splićana s kojima smo razgovarali.

image

Nikad skuplji parking...

Božidar Lončar

Naravno, u svemu tome, pa možda i buntu prema lokalnoj vlasti, a zapravo prometnoj nekulturi koja je opet posljedica manjka parkinga u gradu te je širi problem od onoga što se na fotografijama može vidjeti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 18:31