StoryEditorOCM
Splitko to more pratit

Vlasnica splitskog štekata koji je niknuo u buži od kioska: ‘Sve je regularno, bit će lipo, dodat ćemo malo cvića...‘

Piše n.c.
21. lipnja 2023. - 20:51

"Sunce žarko sjeda i skoro će sjest; stalna na tom svijetu samo mijena jest!", napisao je još sredinom 19. stoljeća hrvatski pjesnik Petar Preradović. Oh, kako li je samo bio u pravu! 

Splitski štekati, uvijek nanovo, nestaju i nastaju, postaju i ostaju, pojavljuju se i odjavljuju se, bježi i vraćaju se, penetriraju i gentrificiraju, aparatiraju i disaparatiraju. Tako stameni, a uvijek u pokretu, neki stabilni, a drugi u okretu.

Kako su dani sve topliji, logično je da sve sve češće događaju i migracije štekata; kako iz zabačenih pozicija na obronke turističkih pista, tako iz toplih u hladnije kuteve. 

A jedan od tih kantuna je i onaj gdje se dirkaju Riva i Voćni trg.

image
Duje Klarić/Cropix

- Sve je regularno i to po novoj Odluci o komunalnom redu. Nismo ništa dobili, samo ćemo četri postojeća stola prebaciti na tu poziciju. Konzultirali smo se i sa konzervatorima, koji su nas uputili da na ovaj desni zid stavimo jedan ukrasni pano. Planiramo i dodat malo cvića, tako da će to na kraju bit baš lipo - govori nam vlasnica caffe bara "Romana". 

Ovaj kafić još od prvog travnja ima ugovor za korištenje ove javne površine, ali ga nisu konzumirali pošto su prvo morali srediti neke tehnikalije. A i sam Grad je trebao taj prostor popločati. Sada je sve spremno i svi su sretni i zadovoljni.

Barem do neke iduće mijene.

image
Duje Klarić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 11:03