StoryEditorOCM
Splitadio gužvama

Velika investicija na pomolu: gradit će se novi ulaz u Split, a cesta će voditi od Dalmatine, preko Magistrale do trajektne luke! Donosimo sve detalje o prometnici koja će nas koštati malo manje od pelješkog mosta

Piše Jadranka Matić
15. prosinca 2021. - 21:01
Kada se jednom realiziraju svi pusti najavljeni projekti, najveći dalmatinski grad trebao bi biti prometno 'odčepljen'Duje Klarić/Cropix

Nedavno usvojene izmjene i dopune Prostornog plana Splitsko-dalmatinske županije donijele su, među ostalim, promjenu i na projektu cestovnog tunela kroz Kozjak.

Taj objekt sa spojnim cestama prema autocesti A1 i Jadranskoj magistrali strateški je projekt za područje srednje Dalmacije, kojim će se konačno rasteretiti postojeće prometnice te na taj način riješiti gužve na prilazima Splitu, posebno naglašene tijekom ljetnih mjeseci.

Promjena u županijskom Planu nastala je na spojnoj cesti čvor Vučevica (A1) – Jadranska magistrala (planirani čvor Kaštel Kambelovac), dužine 7920 metara, zbog čega je u studenome obustavljen do pravomoćnosti doveden postupak ishođenja njezine lokacijske dozvole.

Otprilike kilometar južno od tunela "Kozjak", na navedenoj spojnoj cesti ubačen ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 06:49