StoryEditorOCM
Splits faksa na posao

Uspješno održan prvi Sajam poslova Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije

Piše Lucija Vujnović
30. listopada 2023. - 11:44

Prvi sajam poslova Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije, važan događaj koji spaja perspektivne studente s tvrtkama iz našeg okruženja, održan je 26. listopada u prostorijama Fakulteta. Da su naišli na plodno tlo svjedoči jako dobra posjećenost Sajma, kojeg su svečano otvorili prof. dr. sc. Nikša Jajac, prorektor za infrastrukturu i izv. prof. dr. sc. Neno Torić, dekan FGAG-a.

- Naš Fakultet je već pet desetljeća predan obrazovanju inženjera, ponosimo se našim studentima, njihovim dostignućima i spremnošću za izazove koji ih čekaju u graditeljskoj industriji. Sajam je prilika za studente i studentice za prvi kontakt s tvrtkama i nadam se da će im ova manifestacija i pripadajuće panel rasprave biti od velike koristi. Ove tvrtke predstavljaju vrhunske primjere stručnosti u graditeljskoj industriji, pružaju studentima dragocjenu priliku za informacije o trenutno traženim kompetencijama te mogućnostima za zapošljavanje i razvoj karijera. 

Nadam se da će naš prvi Sajam pridonijeti pronalasku idealnih partnera za suradnju, kao i za izgradnju budućnosti, koja donosi rast inovacije i prosperitet za naš grad, županiju i državu – ustvrdio je dekan Torić, zahvalivši se svima na sudjelovanju.

Prof. dr. sc. Nikša Jajac, prorektor za infrastrukturu, istaknuo je kako je upravo FGAG iznimno važna sastavnica splitskog sveučilišta te kako je ovim događanjem napravljen dodatni iskorak ove visokoobrazovne ustanove kojim se zaokružuje obrazovni ciklus. Naime, mladi ljudi ulaskom na Fakultet steknu stručna i znanstvena znanja, steknu prijateljstva, povežu se međusobno, a sada im Fakultet nudi izvanrednu prigodu da se povežu s gospodarstvenicima. Naglasio je kako su i teme o kojima se raspravlja na panelima iznimno aktualne, posebno uzevši u obzir zapošljivost u građevinarstvu.

Pozdravne govore su održali i Stipe Čogelja, zamjenik splitsko-dalmatinskog župana te Adela Visković, predstavnica Hrvatske komore inženjera građevinarstva.

Svoje zadovoljstvo ovom manifestacijom iskazao je i Krešimir Pauk, predsjednik Studentskog zbora FGAG-a, jer omogućuje studentima prvi kontakt s budućim poslodavcima, kojima se na ovaj način mogu predstaviti, dati im svoje životopise te se uključiti u praktičan rad, koji je iznimno važan za zanimanja u graditeljstvu, arhitekturi i geodeziji.

Na pozornici u auli Fakulteta održane su i tri panel rasprave na teme „Stvarnost i očekivanja: Poslovi u građevinarstvu i arhitekturi“, „Početni period na tržištu rada: Koliko vrijedi mladi inženjer na tržištu rada?“ te „Grad, Županija i inženjeri: Uloga graditeljske struke u razvoju Grada i Županije“.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 16:28