StoryEditorOCM
Splitljudi su zgroženi

Uplakana curica sinoć tražila majku po splitskom ‘Mallu‘, kad se ukazala sve je šokirala: ‘Pa nisi je na putu našla...‘

Piše split sd
30. kolovoza 2023. - 10:11

Sinoć se u trgovačkom centru Mall of Split izgubila djevojčica. Ni prvi ni zadnji put. Svi su nekad svjedočili sceni da dijete na tren u gužvi izgubi majku (jer najčešće se s majkom ide u šoping) iz vidokruga, malo zasuzi, a već u sljedećem trenutku se odnekud stvori zajapurena majka, ruku punih kesica i drama za tren završi.

No, ponekad to puno duže traje i izgleda jako loše... Upravo takav slučaj detaljna je opisala Splićanka na virtualnom sastajalištu brojnih majki sa splitskog područja.

Prišla je uplakanoj djevojčici koja joj je reka da je izgubila mamu. Curica, kojoj ne navodi dob, joj je kazala kako se zove i da je s majkom bila baš na tom mjestu, ali da joj je nekako nestala...

Okrećemo se, gledamo jel tko još u strci, nije. Pokušavamo je smiriti, pronaći ćemo mamu. Pitam je da li znaš broj od mame, zna. Zovemo mamu, mama se onako javi bez ikakvog osjećaja, jeste vi mama od te djevojčice, jesam. Curica je s nama, plače stalno, rečemo gdje smo, stižem, veli mama. Čekamo par minuta, eto mame, djevojčica potrči, ona je samo primi za ruku i nastave hodati, nikakve emocije, panike, straha, ništa. Niti ju je utješila, niti zagrlila, povuče je za sobom... Ta žena ni da se okrenula oko svoje osi, s kim joj je dijete bilo, tko ju je čuvao... Mi smo ostali kao da nam je netko plesku dao, jel moguća takva nebriga, pa nisi je našla na putu ili možda jesi... - naglas razmišlja osupnuta Splićanka pa se na kraju dugog posta zapita "je li ona luda".

U komentarima koji su uslijedili mnogi su se zgražali nad ovakvim ponašanjem majke, a nije manjkalo ni onih koji su kazali da su imali ista iskustva po trgovačkim centrima.

- Da vi znate koliko je tako ljudi, radila sam u pet centru i često su dica tu nekako spontano dolazila. Jedan dan sam curicu iz Sarajeva od nekih šest godina našla u Cityija. Izgubila se. Srića, mala je isto znala broj od mame, odmah smo zvali, oni su bili skroz na drugom kraju centra, niti trunke brige di im je dite. Još koliko daleko i od kuće i od svega. Ja san bila u šoku. Al eto. Svakakvih roditelja ima, više nista nije čudno - napisala je jedna žena.

- Nažalost, to se dešava svako malo u Malla, razumila bi da se dijete stranog državljanstva izgubi ali ne, pametne mame dođu u Malla pit kavu, šetat po dućanima... jer nemaju pametnijeg posla kući a nisu ni u stanju otić s djecom prošetat se, odvest ih u parkić... Lakše je doć u centar s njima i šetat po centru. Aj šta šetaju nego uopće ne gledaju gdje su djeca. Kad skuže da djeteta nema uhvati ih panika, a ja bi ih najrađe napleskala i zvala im socijalnu službu jer nisu sposobne čuvat sebe, a kamoli djecu - napisala je jedna majka i dodala kako njezina djeca nisu znala što je trgovački centar do određenih godina.

- Vječno sam ih izvodila vani na igralište, parkiće, plaže... Današnjim mamama je sve teško, najrađe bi ih nekome uvalila da one imaju svoj komod. Užas - komentirala je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 12:41