StoryEditorOCM
Splitveć se dokazao

Unuk bivšeg ravnatelja HRT-a organizira Advent u Splitu: ‘Ipak su neki korijeni vezani za Imotski i ovaj kraj...‘

Piše Mirela Goreta
15. studenog 2023. - 14:28

– Od 29. studenoga do 1. siječnja, Adventska fjera prvi put dolazi na sada već dobro znanu i poznatu event lokaciju, Kolur Zvončac. Kao nastavak odlične sezone festivala i raznovrsnog programa, drago nam je da na ovoj lokaciji imamo priliku svim Splićanima, ali i ostalim domaćim i stranim posjetiteljima, pružiti blagdansku atmosferu – kaže Antun Tonči Vrdoljak, organizator događanja na jednoj od splitskih zabavnih adresa na otvorenom tijekom nadolazećih blagdana.

Zagrepčaninu, koji je sa svojim partnerima iz ugostiteljskih redova u metropoli istodobno angažiran i na Adventu na Trgu bana Jelačića (nekoć su to radili u gornjogradskoj zoni), ovo neće biti prvo iskustvo u realizaciji gastro-glazbene manifestacije na splitskom terenu. Sa svojom tvrtkom "Rajski park" d.o.o. stajao je iza projekta Split Park Festivala, sudjelovao u organizaciji nedavno održanog Beer đira, a trenutno finišira program Adventske fjere u novouređenoj zoni Kolur Zvončac, koji će biti poznat za nekoliko dana.

– Imat ćemo šest ugostiteljskih kućica, pet će ih biti s hranom, odličnom gastronomskom ponudom, posebno osmišljenom za ovu prigodu. Riječ je o ponudi raznih splitskih ugostitelja poput one iz "Mista" Tomislava Čubelića, kuhat će i Ivan Temšić, posjetitelje očekuje i barmenski tim Nikole Rojnice... U svakom slučaju, bit će raznovrsno – najavljuje Vrdoljak, ističući kako će se u sklopu Adventske fjere održati i šest koncerata.

image

Prostor na kojem će se održavati adventske zabave na Zvončacu

Vojko Bašić/Cropix

– Tip glazbe?! Ono što mi obično prakticiramo na lokaciji, a to su Silente, Neno Belan i slično. Pop, ali urbano. Nismo još odredili datume koncerata, čekamo dozvolu Grada s kojim imamo dobru, korektnu suradnju. To je formalnost, mislim da ćemo to riješiti ovih dana – kaže Tonči Vrdoljak, inače jedan od unuka bivšeg ravnatelja HRT-a i poznatog redatelja Antuna Vrdoljaka. Potomak njegova sina Luke, koji se nikada nije javno eksponirao. Na spomen djeda Tonča se nasmijao...

Veza s Dalmacijom

– Radim ovaj posao zadnjih deset godina – organizacija, ugostiteljstvo, distribucija... Kako to u Splitu?! Ipak su tu neki korijeni vezani za Imotski i cijeli ovaj kraj. Dalmaciju. U Splitu imam prijatelje, ljetujem na Braču – objašnjava Tonči Vrdoljak, koji nosi i djedovo ime Antun.

Uspjeh prethodnog splitskog projekta ponovo ga je poslovno vezao za naš grad. Zbog, kako kaže, odličnih reakcija i sjajnog odaziva brojnih Splićana i njihovih gostiju na Split Park Festival mladi zagrebački poduzetnik odlučio se upustiti i u organizaciju Adventske fjere na Zvončacu.

– Jako smo zadovoljni Split Park Festivalom, 90 posto je bila riječ o domaćoj publici koja ovdje dolazi tijekom ljeta. A mislim da su i Splićani bili zadovoljni, i s nama i s našim programom. U pitanju je jedan dobar spoj hrane, pića i glazbe koji privlači urbanu ekipu – istoj se Tonči Vrdoljak nada i tijekom prosinca.

– Uz bogat glazbeni program, Adventsku fjeru obogatit ćemo i programom te radionicama za najmlađe. Ponosni smo što je lokacija Kolur Zvončac već sada mjesto okupljanja te što nastavlja pružati kvalitetan sadržaj Splićanima, ali i svim ostalim posjetiteljima. Zahvaljujući odličnoj atmosferi na festivalima do sada, za koju su zaslužni svi naši posjetitelji, dobar provod očekujemo i u adventskom razdoblju – govori poduzetni Zagrepčanin.

image
Vojko Bašić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. lipanj 2024 12:40