StoryEditorOCM
Splitdamir barbir

Uđe li u Sabor, Puljkov vijećnik će tražiti izmjenu zakona oko kazne za korupciju: ‘Pomozite da zaliječimo rak-ranu...‘

Piše Split SD
8. travnja 2024. - 20:13

Damir Barbir, kandidat na listi Centra u 10. izbornoj jedinici koji je na zajedničkoj kandidacijskoj listi koalicije Rijeke pravde na svom je Facebook profilu objavio status o tome što misli poduzeti oko borbe protiv korupcije.

- Korupcija je, prema svim relevantnim istraživanjima, prioritetni problem ove zemlje. Svi to znamo i stalno ponavljamo, a zapravo ne činimo ništa.

Više od 370.000 naših ljudi u proteklih deset godina je napustilo zemlju i gotovo svi su rekli kako odlaze zbog korupcije, a najviša pravomoćna kazna ikad dosuđena za korupciju je 7 godina zatvora i to čovjeku koji je s pozicije premijera izdao nacionalne interese

Zato sam, u suradnji s timom pravnika, pripremio prijedlog izmjene Kaznenog zakona kojim bi se korupcija kažnjavala minimalnom zatvorskom kaznom od 15 godina, umjesto trenutne zapriječene kazne od 1 do 12 godina.

Kao saborski zastupnik, uputit ću Predsjedniku Sabora prijedlog izmjene Zakona koji, sukladno dosadašnjoj proceduralnoj praksi, može stupiti na snagu prije kraja ove godine.

Ako me želite podržati, zaokružite broj pet na listi Rijeka pravde u srijedu 17. kolovoza i pomozite da konačno zaliječimo rak ranu našeg društva.

image
Screenshot Facebook
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 05:48