StoryEditorOCM
Splitu zapećku

U splitskom predgrađu ogorčeni nebrigom Grada: ‘Mi smo taoci politike, crna točka na istoku, prepušteni sami sebi...‘

Piše Frano Kiso
23. siječnja 2024. - 15:04

- Stobreč je na moru, u zagrljaju planine Mosora, brda Peruna i na rijeci Žrnovnici. Nabrojite više od pet takvih mediteranskih gradova. Nema ih - tim je riječima Vlado Tandara prošle godine opisao ovaj dragulj od splitskog predgrađa, no i draguljima je potrebna briga i propisno održavanje. 

Predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Stobreč ogorčen je nebrigom gradske vlasti o naselju opterećenom brojnim komunalnim problemima i zapuštenom infrastrukturom. 

- Očito je Stobreč negdje tamo na istoku neka crna točka Grada. Što vrijeme više odmiče, Grad je sve dalje od Stobreča, iako je Stobreč stariji od Splita - započeo je svoje priopćenje Tandara i naglasio da ga muči niz stvari koje ne može riješiti bez suradnje s Gradom.

image

Vlado Tandara

Saša Burić/Cropix

- Jednu stvar smo odradili sami jer očito oni koji bi trebali ili ne znaju ili ne žele, čineći nas taocima politike. Ogledalo u Stepinčevoj ulici nasuprot Imotske ulice ponovno je pomjereno od udara vjetra i tražimo njegovo vraćanje u prvotno stanje jer vozači koji izlaze iz Imotske ulice u Stepinčevu nemaju preglednost.

Prvi zahtjev poslan 21. studenog 2023. godine, ali bez uspjeha. Drugi ponovljen 18. prosinca 2023. i opet ništa. A onda prepušteni sebi, sami popravljamo ogledalo - ogorčen je predsjednik.

image
Privatni album

Potom se osvrnuo na otužno stanje rive kojoj je nužna obuhvatnija sanacija i rekonstrukcija.

- Druga situacija je još luđa i gora. Kako je stobrečka riva u derutnom stanju i samo čeka da se netko prilikom prolaska ozlijedi, tražili smo ako već nije moguća njena rekonstrukcija sukladno predanom projektu, da se saniraju sve nastale rupe. Tražene su sanacije počevši od 25. lipnja 2023., 31.07., 16.08., 03.09., 25.10., 03.11., 12.11., 04.12., ali sve bez uspjeha.

- Zaspao je Grad, a Stobreč tone - razočarano zaključuje Tandara.

image
Privatni album
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 17:27