stdClass Object ( [id] => 1014336 [title] => U Splitsko-dalmatinskoj županiji 15 novooboljelih; ukupno 192 osobe zaražene koronavirusom [alias] => u-splitsko-dalmatinskoj-zupaniji-do-sada-177-osoba-zarazeno-koronavirusom-uskoro-obracanje-stozera-civilne-zastite [catid] => 253 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Na pitanje moraju li trudnice imati e-propusnice za odlazak kod liječnika ili je dovoljna trudnička knjižnica sa datum pregleda, Srdarević je kazao kako bi svi koji napuštaju mjesto prebivališta trebali imati propusnicu, ali da su policijski službenici senzibilirani i tolerantni u slučaju ako se radi o zdrastvenim problemima ili potrebama zdrastvene prirode.

12:22 -  Splitsko-dalmatinska županija je jedina u Hrvatskoj gdje je zabranjen sportski ribolov, na novinarsko pitanje razmatra li se kod nas ukidanje takve zabrane, župan Boban je odgovorio:

- Što se tiče ribolova on je dozvoljen u komercijalne i poslovne svrhe. Sportski ribolov nije dozvoljen, ni u Istri i ne održava se jer su nam to potvrdile i kolege iz Istre.

12:19 - Zamjenik Srdarević je rekao kako je Marjan zatvoren za masovni pristup građanima.

- U Splitu su Marjan i Trstenik zatvoreni za pristup građanima jer smo tu imali veliki broj okupljanja, zadržavanja građana i intervencija. Procjena nas i stožera je da ti prostori u ovom trenutku nisu nužni za odvijanje života u gradu Splitu. Žnjan, Bačvice i ostali dijelovi grada su dostupni građanima, ali uz poštivanje mjera o držanju socijalnog razmaka. 

12:17 - Što se tiče održavanja misnih slavlja, govorio je Marko Srdarević, zamjenik načelnika Policijske uprave SD.

- To je sa stajališta sadašnje situacije nedopustivo. Mi ćemo kada budemo imali saznanja o takvom događaju djelovati preventivno, kao što smo radili i ovaj vikend i upozoravali građane. Bit ćemo nazočni ispred crkvi i stpljivo i profesionalno upozoravati građane da ne krše odluke Nacionalog stožera i Nadbiskupije.

12:16 - Ravnateljica Karin se na novinarsko pitanje osvrnula i na jučerašnje održavanje mise u crkvi u Splitu te na pozivanje župnika da građani dođu u crkvu.

- S epidemiološkom stajalište takvo ponašanje je nedopustivo. Svi smo mi vjernici, ali ukoliko je takav naputak svih, mislim da bi se trebalo to poštivati u svrhu zaštite zdravlja. Svi se možemo u svojim kućama pomoliti, istaknula je Karin. 

12:14 - Na novinarsko pitanje bilježili se pad broja oboljelih, od dana kada smo imali najveći porast od 29 novooboljelih, ravnateljica Karin je kazala kako se bilježi pad, ali kako su određeni porasti očekivani.

12:10 - Župan Blaženko Boban kazao je da se u karanteni na Duilovu nalaze 22 osobe, od toga su dva vozača i sedam stranih državljana.

Kazao je kako su katamaranom "Jelena" jučer iz Ancone u Zadar stigli hrvatski državljani među kojima je i 11 osoba iz Splitsko-dalmatinske županije, koji su sada u samoizolaciji.

- Novost je i stranica Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije. Na tim stranicama možete vidjeti dnevno ažurirano podatke o oboljelima u našoj županiji, ali i sve upute kojih se moramo pridržavati, kazao je Boban.

- Mi se danas nalazimo na početku Velikog tjedna koji završava Uskrsom. Sve skupa vas molim, budimo disciplinirani i držimo se uputa Nacionalnog stožera u svim segmentima, ne isključujući nikoga, poručio je župan Boban.

12:07 - Marko Srdarević, zamjenik načelnika Policijske uprave SD, iznio je brojke o kršenju mjera samoizolacije. 

- Ovaj vikend sa sigurnosnog stajališta na području Splitsko-dalmatinske županije prošao je izuzetno mirno. NIsmo imali nikakvih težih kaznenih djela, prekršaja ni prometnih nesreća. Provjerili smo 275 osoba, a od toga su samo dvije osobe kršile mjere samoizolacije, što je jako dobar nastavak trenda koji imamo zadnjih desetak dana da vrlo mali broj osoba u samoizolaciji krši te mjere. Na području Splitsko-dalmatinske županije 1867 osoba ima mjere samoizolacije. 

Što se tiče mjere Nacionalnog stožera o mjeri zadržavanja na ulicama, Srdarević je kazao kako su građani županije izuzetno dobro poštivali tu mjeru te kako nisu imali ozbiljnih postupanja. 

- Imali smo 61 dojavu koju smo provjerili i u četiri slučaja smo utvrdili kršenje te odluke, rekao je Srdarević.

Dodao je kako su prilikom provjera propusnica prilikom izlaska iz mjesta prebivališta, zatekli 119 osoba koje nisu imale odgovorajuće propusnice. 

- Ovaj vikend smo imali jedno karakteristično postupanje. Imali smo sankcioniranje 39-godišnjakinje sa područja Trogira koja je putem društvene mreže iznosila i širila lažne vijesti o svojoj sugrađanki u smislu nepoštivanja mjera samoizolacije što se i utvrdilo da nije točno. 

12:05 - Ravnatelj KBC-a Split, prof. Julije Meštrović je kazao kako se u bolnici nalazi 39 bolesnika. 

- Otpustili smo troje osoba koje su potpuno izliječene i čiji su testovi negativni. Od tih 39 bolesnika većina ima blage kliničke znakove i simptome bolesti. Neki od njih i umjerene. Desetoro bolesnika je u Jedinici intezivnog liječenja, od toga je četvero iz Dubrovačko-neretvanske županije, troje iz Šibensko-kninske županije i troje iz Splitsko-dalmatinske županije. Od tih desetoro bolesnika jučer je dvoje od njih odvojeno od respiratora što je dobar znak, ali to moramo tumačiti još uvijek s oprezom.

Bolnica funkcionira dobro, a osim toga uvodimo i organizacijske promjene tako da prijem, pregled i obrada bolesnika i onih potencijalno zaraženih bude brža i jednostavnija. Imat ćemo i mogućnost uzimanja briseva u prolazu bez zadržavanja, rekao je ravnatelj Meštrović.

12:01 - U zadnja 24 sata imamo 15 novooboljelih, ukupno je u županiji 192 oboljelih, kazala je Željka Karin, ravnateljica NZJZ.

- Ovi novooboljelih su kontakti već oboljelih osoba. Znači to su kućni kontakti koji su bilo u samoizolaciji te nisu importirani slučajevi. Kod nas je situacija pod kontrolom jer su to osobe za koje smo očekivali da će pokazati simptome. 

Imamo 41 oboljelog zdrastvenog djelatnika, a u samoizolaciji ih je 129. Očekujemo u naredna dva dana da će sigurno najamnje 10 zdrastvenih djelatnika izaći iz samoizolacije. Jučer smo objavili kako je bilo 9 novooboljelih i htjela bih naglasiti da je u toj skupini i dvoje djece roditelja koji su oboljeli, kazala je ravnateljica Karin.

U KBC-u Split je trenutno 9 oboljelih zdrastvenih radnika, od toga su tri liječnika, a ostali su medicinske sestre i ostale zdrastve struke. U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo sedam je oboljelih djelantika, od toga je 5 liječnika. U Zavodu za hitnu medicinu je sedam oboljelih, od toga tri liječnika. U sklopu Domu zdravlja jedan je oboljeli, koji nije liječnik. U stomatološkoj djelatnosti ukupno je 15 oboljelih, od čega je devet stomatologa.

RANIJE

Prema jučerašnjim podacima Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije ukupno je 177 osoba zaraženo koronavirusom. 

U 12 sati održava se konferencija za medije na kojoj će članovi stožera iznijeti nove informacije oko koronavirusa, a možete je pratiti uživo na portalu Slobodne Dalmacije. 

Na konferenciji će govoriti prim dr. sc. Željka Karin, ravnateljica NZJZ, prof. Julije Meštrović, ravnatelj KBC Split, Marko Srdarević, zamjenik načelnika PU SD i župan Blaženko Boban.

Na dan, 5. travnja ukupno je 39 osoba hospitalizirano, a na respiratoru se nalazi devet osoba i to četiri iz Dubrovačko-neretvanske županije, tri iz Šibensko-kninske županije i dvije iz Splitsko-dalmatinske županije.

Dvije osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije izliječene su i nakon ponovljenog testiranja njihov je nalaz negativan te su otpušteni iz KBC-a Split.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => NOVE INFORMACIJE [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [4] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [5] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [7] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [8] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [9] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [10] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [11] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [12] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [13] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [14] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [15] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [16] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) ) [extra_fields_search] => NOVE INFORMACIJE 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2020-04-06 09:45:45 [created_by] => 3236 [created_by_alias] => Ana Franić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2020-04-06 10:58:24 [modified_by] => 3236 [publish_up] => 2020-04-06 10:54:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 31328 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 253 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link nav__link--split [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Splita. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, dalmacija, split [secure] => 0 [page_title] => Split [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2020\/04\/06\/13355680.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Vojko Ba\u0161i\u0107\/HANZA MEDIA"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":[""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1322","k_13355680_1280.jpg":"1280x1280","k_13355680_1024.jpg":"1024x1024","k_13355680_640.jpg":"640x640","k_13355680_480.jpg":"480x480","k_13355680_340.jpg":"340x340","k_13355680_220.jpg":"220x220","o_13355680_1280.jpg":"1280x881","o_13355680_1024.jpg":"1024x705","o_13355680_640.jpg":"640x440","o_13355680_480.jpg":"480x330","o_13355680_340.jpg":"340x234","o_13355680_220.jpg":"220x151","h_13355680_1280.jpg":"1280x854","h_13355680_1024.jpg":"1024x683","h_13355680_640.jpg":"640x427","h_13355680_480.jpg":"480x320","h_13355680_340.jpg":"340x227","h_13355680_220.jpg":"220x147","pp_13355680_1280.jpg":"1006x1280","pp_13355680_1024.jpg":"805x1024","pp_13355680_640.jpg":"503x640","pp_13355680_480.jpg":"377x480","pp_13355680_340.jpg":"267x340","pp_13355680_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [description] => [parent] => 240 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 15 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 8114015 Threads: 5 Questions: 1678115603 Slow queries: 4997841 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 112413088 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 55 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /split ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /split/u-splitsko-dalmatinskoj-zupaniji-do-sada-177-osoba-zarazeno-koronavirusom-uskoro-obracanje-stozera-civilne-zastite-1014336 [printLink] => /split/u-splitsko-dalmatinskoj-zupaniji-do-sada-177-osoba-zarazeno-koronavirusom-uskoro-obracanje-stozera-civilne-zastite-1014336?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 603538 [name] => Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-03-12 14:07:09 [main_article_id] => 0 [alias] => stozer-civilne-zastite-splitsko-dalmatinske-zupanije [link] => /tag/stozer-civilne-zastite-splitsko-dalmatinske-zupanije ) [1] => stdClass Object ( [id] => 605696 [name] => koronavirus [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-04-08 15:39:03 [main_article_id] => 0 [alias] => koronavirus [link] => /tag/koronavirus ) [2] => stdClass Object ( [id] => 366364 [name] => oboljeli [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => oboljeli [link] => /tag/oboljeli ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => NOVE INFORMACIJE [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => U Splitsko-dalmatinskoj županiji 15 novooboljelih; ukupno 192 osobe zaražene koronavirusom [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3236 [name] => Ana Franić [username] => ana.franic [email] => ana.franic19@gmail.com [password] => $2y$10$0c/xFYzVkUxu.3JckxR1WeF9P8AbP8.ZRMq2NRth0zPVIlLgcthzi [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => {"admin_style":"","admin_language":"","language":"","editor":"","timezone":""} [groups] => Array ( [3] => 3 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [admin_style] => [admin_language] => [language] => [editor] => [timezone] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/ana-franic-3236 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1754 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"28","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/7471820448baecffbae80b49125e63e4?s=100&default=https%3A%2F%2Ff02.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/04/06/13355680.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Vojko Bašić/HANZA MEDIA [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/04/06/13355680.jpg [title] => Vojko Bašić/HANZA MEDIA ) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

Na pitanje moraju li trudnice imati e-propusnice za odlazak kod liječnika ili je dovoljna trudnička knjižnica sa datum pregleda, Srdarević je kazao kako bi svi koji napuštaju mjesto prebivališta trebali imati propusnicu, ali da su policijski službenici senzibilirani i tolerantni u slučaju ako se radi o zdrastvenim problemima ili potrebama zdrastvene prirode.

12:22 -  Splitsko-dalmatinska županija je jedina u Hrvatskoj gdje je zabranjen sportski ribolov, na novinarsko pitanje razmatra li se kod nas ukidanje takve zabrane, župan Boban je odgovorio:

- Što se tiče ribolova on je dozvoljen u komercijalne i poslovne svrhe. Sportski ribolov nije dozvoljen, ni u Istri i ne održava se jer su nam to potvrdile i kolege iz Istre.

12:19 - Zamjenik Srdarević je rekao kako je Marjan zatvoren za masovni pristup građanima.

- U Splitu su Marjan i Trstenik zatvoreni za pristup građanima jer smo tu imali veliki broj okupljanja, zadržavanja građana i intervencija. Procjena nas i stožera je da ti prostori u ovom trenutku nisu nužni za odvijanje života u gradu Splitu. Žnjan, Bačvice i ostali dijelovi grada su dostupni građanima, ali uz poštivanje mjera o držanju socijalnog razmaka. 

12:17 - Što se tiče održavanja misnih slavlja, govorio je Marko Srdarević, zamjenik načelnika Policijske uprave SD.

- To je sa stajališta sadašnje situacije nedopustivo. Mi ćemo kada budemo imali saznanja o takvom događaju djelovati preventivno, kao što smo radili i ovaj vikend i upozoravali građane. Bit ćemo nazočni ispred crkvi i stpljivo i profesionalno upozoravati građane da ne krše odluke Nacionalog stožera i Nadbiskupije.

12:16 - Ravnateljica Karin se na novinarsko pitanje osvrnula i na jučerašnje održavanje mise u crkvi u Splitu te na pozivanje župnika da građani dođu u crkvu.

- S epidemiološkom stajalište takvo ponašanje je nedopustivo. Svi smo mi vjernici, ali ukoliko je takav naputak svih, mislim da bi se trebalo to poštivati u svrhu zaštite zdravlja. Svi se možemo u svojim kućama pomoliti, istaknula je Karin. 

12:14 - Na novinarsko pitanje bilježili se pad broja oboljelih, od dana kada smo imali najveći porast od 29 novooboljelih, ravnateljica Karin je kazala kako se bilježi pad, ali kako su određeni porasti očekivani.

12:10 - Župan Blaženko Boban kazao je da se u karanteni na Duilovu nalaze 22 osobe, od toga su dva vozača i sedam stranih državljana.

Kazao je kako su katamaranom "Jelena" jučer iz Ancone u Zadar stigli hrvatski državljani među kojima je i 11 osoba iz Splitsko-dalmatinske županije, koji su sada u samoizolaciji.

- Novost je i stranica Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije. Na tim stranicama možete vidjeti dnevno ažurirano podatke o oboljelima u našoj županiji, ali i sve upute kojih se moramo pridržavati, kazao je Boban.

- Mi se danas nalazimo na početku Velikog tjedna koji završava Uskrsom. Sve skupa vas molim, budimo disciplinirani i držimo se uputa Nacionalnog stožera u svim segmentima, ne isključujući nikoga, poručio je župan Boban.

12:07 - Marko Srdarević, zamjenik načelnika Policijske uprave SD, iznio je brojke o kršenju mjera samoizolacije. 

- Ovaj vikend sa sigurnosnog stajališta na području Splitsko-dalmatinske županije prošao je izuzetno mirno. NIsmo imali nikakvih težih kaznenih djela, prekršaja ni prometnih nesreća. Provjerili smo 275 osoba, a od toga su samo dvije osobe kršile mjere samoizolacije, što je jako dobar nastavak trenda koji imamo zadnjih desetak dana da vrlo mali broj osoba u samoizolaciji krši te mjere. Na području Splitsko-dalmatinske županije 1867 osoba ima mjere samoizolacije. 

Što se tiče mjere Nacionalnog stožera o mjeri zadržavanja na ulicama, Srdarević je kazao kako su građani županije izuzetno dobro poštivali tu mjeru te kako nisu imali ozbiljnih postupanja. 

- Imali smo 61 dojavu koju smo provjerili i u četiri slučaja smo utvrdili kršenje te odluke, rekao je Srdarević.

Dodao je kako su prilikom provjera propusnica prilikom izlaska iz mjesta prebivališta, zatekli 119 osoba koje nisu imale odgovorajuće propusnice. 

- Ovaj vikend smo imali jedno karakteristično postupanje. Imali smo sankcioniranje 39-godišnjakinje sa područja Trogira koja je putem društvene mreže iznosila i širila lažne vijesti o svojoj sugrađanki u smislu nepoštivanja mjera samoizolacije što se i utvrdilo da nije točno. 

12:05 - Ravnatelj KBC-a Split, prof. Julije Meštrović je kazao kako se u bolnici nalazi 39 bolesnika. 

- Otpustili smo troje osoba koje su potpuno izliječene i čiji su testovi negativni. Od tih 39 bolesnika većina ima blage kliničke znakove i simptome bolesti. Neki od njih i umjerene. Desetoro bolesnika je u Jedinici intezivnog liječenja, od toga je četvero iz Dubrovačko-neretvanske županije, troje iz Šibensko-kninske županije i troje iz Splitsko-dalmatinske županije. Od tih desetoro bolesnika jučer je dvoje od njih odvojeno od respiratora što je dobar znak, ali to moramo tumačiti još uvijek s oprezom.

Bolnica funkcionira dobro, a osim toga uvodimo i organizacijske promjene tako da prijem, pregled i obrada bolesnika i onih potencijalno zaraženih bude brža i jednostavnija. Imat ćemo i mogućnost uzimanja briseva u prolazu bez zadržavanja, rekao je ravnatelj Meštrović.

12:01 - U zadnja 24 sata imamo 15 novooboljelih, ukupno je u županiji 192 oboljelih, kazala je Željka Karin, ravnateljica NZJZ.

- Ovi novooboljelih su kontakti već oboljelih osoba. Znači to su kućni kontakti koji su bilo u samoizolaciji te nisu importirani slučajevi. Kod nas je situacija pod kontrolom jer su to osobe za koje smo očekivali da će pokazati simptome. 

Imamo 41 oboljelog zdrastvenog djelatnika, a u samoizolaciji ih je 129. Očekujemo u naredna dva dana da će sigurno najamnje 10 zdrastvenih djelatnika izaći iz samoizolacije. Jučer smo objavili kako je bilo 9 novooboljelih i htjela bih naglasiti da je u toj skupini i dvoje djece roditelja koji su oboljeli, kazala je ravnateljica Karin.

U KBC-u Split je trenutno 9 oboljelih zdrastvenih radnika, od toga su tri liječnika, a ostali su medicinske sestre i ostale zdrastve struke. U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo sedam je oboljelih djelantika, od toga je 5 liječnika. U Zavodu za hitnu medicinu je sedam oboljelih, od toga tri liječnika. U sklopu Domu zdravlja jedan je oboljeli, koji nije liječnik. U stomatološkoj djelatnosti ukupno je 15 oboljelih, od čega je devet stomatologa.

RANIJE

Prema jučerašnjim podacima Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije ukupno je 177 osoba zaraženo koronavirusom. 

U 12 sati održava se konferencija za medije na kojoj će članovi stožera iznijeti nove informacije oko koronavirusa, a možete je pratiti uživo na portalu Slobodne Dalmacije. 

Na konferenciji će govoriti prim dr. sc. Željka Karin, ravnateljica NZJZ, prof. Julije Meštrović, ravnatelj KBC Split, Marko Srdarević, zamjenik načelnika PU SD i župan Blaženko Boban.

Na dan, 5. travnja ukupno je 39 osoba hospitalizirano, a na respiratoru se nalazi devet osoba i to četiri iz Dubrovačko-neretvanske županije, tri iz Šibensko-kninske županije i dvije iz Splitsko-dalmatinske županije.

Dvije osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije izliječene su i nakon ponovljenog testiranja njihov je nalaz negativan te su otpušteni iz KBC-a Split.

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Vojko Bašić/HANZA MEDIA
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/split/u-splitsko-dalmatinskoj-zupaniji-do-sada-177-osoba-zarazeno-koronavirusom-uskoro-obracanje-stozera-civilne-zastite-1014336 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=4cfeda304fc7a145dd3c0ab1791690f0a8af9e5b [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=U+Splitsko-dalmatinskoj+%C5%BEupaniji+15+novooboljelih%3B+ukupno+192+osobe+zara%C5%BEene+koronavirusom&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fu-splitsko-dalmatinskoj-zupaniji-do-sada-177-osoba-zarazeno-koronavirusom-uskoro-obracanje-stozera-civilne-zastite-1014336 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fu-splitsko-dalmatinskoj-zupaniji-do-sada-177-osoba-zarazeno-koronavirusom-uskoro-obracanje-stozera-civilne-zastite-1014336 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => NOVE INFORMACIJE [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [4] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [5] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [7] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [8] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [9] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [10] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [11] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [12] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [13] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [14] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [15] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [16] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) )
StoryEditorOCM
SplitNOVE INFORMACIJE

U Splitsko-dalmatinskoj županiji 15 novooboljelih; ukupno 192 osobe zaražene koronavirusom

Piše Ana Franić
6. travnja 2020. - 12:54

Na pitanje moraju li trudnice imati e-propusnice za odlazak kod liječnika ili je dovoljna trudnička knjižnica sa datum pregleda, Srdarević je kazao kako bi svi koji napuštaju mjesto prebivališta trebali imati propusnicu, ali da su policijski službenici senzibilirani i tolerantni u slučaju ako se radi o zdrastvenim problemima ili potrebama zdrastvene prirode.

12:22 -  Splitsko-dalmatinska županija je jedina u Hrvatskoj gdje je zabranjen sportski ribolov, na novinarsko pitanje razmatra li se kod nas ukidanje takve zabrane, župan Boban je odgovorio:

- Što se tiče ribolova on je dozvoljen u komercijalne i poslovne svrhe. Sportski ribolov nije dozvoljen, ni u Istri i ne održava se jer su nam to potvrdile i kolege iz Istre.

12:19 - Zamjenik Srdarević je rekao kako je...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. svibanj 2024 07:44