StoryEditorOCM
Splitpacijenti čekaju

U najvećoj bolnici u državi zbog izbora odgađaju operacije i preglede. Pitali smo KBC Split što oni planiraju za taj dan

Piše Ivica Marković
25. ožujka 2024. - 13:50

Klinički bolnički centar Zagreb (Rebro), najveća bolnička ustanova u RH, u koju dolaze ne samo Zagrepčani već i građani iz drugih dijelova zemlje, objavila je se na dan provedbe izbora, 17. travnja, odgađaju svi dijagnostičko-terapijski postupci, odnosno pregledi i operacijski zahvati koji nisu hitni. O novom terminu pretraga, kazali su, pacijenti će biti naknadno obaviješteni.

- Svi korisnici naših usluga, koji su za taj dan imali zakazan termin za pregled, pretragu ili operacijski zahvat koji nije hitan biti će obaviješteni na vrijeme da im je termin promijenjen i dobiti će novi termin za medicinsku uslugu. Budući je predsjednik Republike donio odluku da su izbori na taj datum i da je radni dan "pretvoren" u neradni, sukladno tome smo morali donjeti ovakvu odluku, rekao nam je prim. dr. Milivoj Novak, pomoćnik ravnatelja KBC-a Zagreb za kvalitetu i nadzor.

Tragom ove informacije upitali smo i Kristinu Bitangu, glasnogovornicu KBC-a Split, hoće li i u splitskoj bolnici biti otkazivane medicinske usluge.

- Još uvijek ne znamo i čekamo sastanak članova Stručnog vijeća, koje će za dan-dva donjeti odluku, kratko nam je odgovorila glasnogovornica KBC-a Split.

Zato, svi oni koji na datum 17. travnja imaju zakazanu pretragu, pregled ili operacijski zahvat u KBC Split neka dobro čitaju medije, kako tiskane, tako i elektronske, kako ne bi nizašto 17. travnja krenuli ka KBC-u Split i tamo "poljubili vrata."

image
Josko Supic/Cropix

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 07:32