StoryEditorOCM
Splitsjela i božićnica

Tommy najavio veliki rast plaća za 4300 zaposlenika: prodavačice će dobiti najveće povišice, ali i druge benefite

Piše L.V.
8. prosinca 2023. - 10:34

Iz Tommyja javljaju kako su i ove godine svim zaposlenicima isplatili božićnicu u iznosu do 300 eura, još jednom pokazujući kako su kontinuirana ulaganja u zadovoljstvo zaposlenika strateški prioritet politike kompanije.

Najavljuju i dodatno povećanje plaća već početkom sljedeće godine, pri čemu će prodavačicama, koje predstavljaju najznačajniji segment prodajnog sustava, bruto iznos plaće porasti za 25 posto, uz povećanje iznosa i ostalih materijalnih prava.

- Tommy je jedan od vodećih poslodavaca u Hrvatskoj s više od 4.300 zaposlenika, a za intenzivan razvoj i lidersku poziciju na području jadranske obale najzaslužniji su upravo oni jer svojim profesionalnim pristupom utječu na stabilnost poslovanja i jačanje tržišnog pozicioniranja Tommyja. Isplatom božićnice želimo im dodatno zahvaliti na marljivosti i odgovornosti u radu, a nastavkom trenda povećanja plaća i ostalih materijalnih davanja već u sljedećoj godini nastojimo pokazati da cijenimo njihovu ulogu u uspješnom poslovanju kompanije – istakli su u Upravi Društva.

image

Tomislav Mamić

Duje Klarić/Cropix

Tommy je samo u 2023. godini povećao izdatke za primanja radnika u ukupnom iznosu od šest milijuna eura, a pritom su radnicima zaposlenima u maloprodaji, veleprodaji i logističko-distributivnom sustavu ukupna primanja tijekom 2022. i 2023. godine rasla više od 30 posto.

Osim povećanja redovnih plaća, radnicima se isplaćuju i naknade za prehranu i prijevoz te niz drugih stimulativnih dodataka za radni rezultat i produktivnost, što je osobito primjetno tijekom ljetnog sezonskog razdoblja kad s obuhvatom od preko 2.000 radnika visina ulaganja prelazi iznos od milijun eura.

Uz dodatne pogodnosti, poput redovite isplate uskrsnice i jubilarnih nagrada te mogućnosti korištenja slobodnog dana na dan kad im djeca kreću u prvi razred osnovne škole, kvaliteti radnog okruženja u Tommyju doprinosi i mogućnost individualnog razvoja, usavršavanja i karijernog napredovanja. Zaposlenicima su tako dostupni različiti edukativni procesi, a zahvaljujući takvom pristupu u 2023. godini više od 12 posto zaposlenika napredovalo je na višu radnu poziciju unutar kompanije.

image
Tom Dubravec/Cropix
image

 

 

Tom Dubravec/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 21:19