StoryEditorOCM
Splituoči sjednice

Šuta proziva gradonačelnika: Puljak je u stolici skupštine ‘Luka‘. Umjesto da preventivno djeluje, on potiče prosvjed

Piše Split SD
27. srpnja 2023. - 08:57

Predsjednik HDZ-a Split, Tomislav Šuta, od Grada Splita traži da kao dioničar Luke d.d. zatraži da se donesu mjere zaštite zraka, buke, tla i vode, u svrhu zaštite zdravlja stanovnika Brda, Ravnih njiva, Neslanovca i šire.

image
Tomislav Šuta/Facebook/Screenshot

U objavi na Facebooku je napisao:

Ivica Puljak sjedi u stolici skupštine Luka d.d.

Poražavajuća činjenica je da umjesto preventivnih mjera u skupštini Luka d.d. čiji je Grad Split 10 postotni suvlasnik, gradonačelnik dovodi sugrađane do prosvjeda!

Prije tjedan dana poslao sam zahtjev za pristup informacija pročelnici Leoni Grgić da prikupim svu dokumentaciju sa sjednica Skupština i provjerim je li Gradonačelnik prisustvovao sjednicama i učinio išta da prevenira. Do danas nisam dobio odgovor, toliko o transparentnosti Puljkove uprave!

Grad Split je 2021. godine u vrijeme Andre Krstulovića Opare donio Odluku o mjerenju zraka, ali Puljak skoro dvije godine nije poduzeo ništa, tek je u ožujku ove godine započeo s prvim mjerenjem.

Tražimo da se donesu Zaključci koji će obvezati Grad Split da kao dioničar Luke d.d. od Uprave zatraži da se na temelju najmanje Elaborata zaštite okoliša donesu mjere zaštite zraka, buke, tla i vode. Sve u svrhu zaštite zdravlja stanovnika Brda, Ravnih njiva, Neslanovca i šire.

image
Tomislav Šuta/Facebook/Screenshot
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 04:17