StoryEditorOCM
Splitkako to, kako to?

Što je ovo, nogostup ili izložbeni autosalon?! Poznati prodavač parkira vozila duž splitske prometnice. Ima i opravdanje

Piše Frano Kiso
21. prosinca 2023. - 07:40

Nije rijetkost da splitski pješaci moraju na pojedinim mjestima u širokom luku zaobilaziti pješačke zone koje su privremeno ili trajno okupirane parkiranim vozilima, no u blizini splitskoga KBC-a na Firulama možete zateći jednu potpuno drukčiju bizarnost.

Naime, nogostup je nakrcan poredanim automobilima jednoga prodajnog salona i njihove servisne radionice.

– Ekipa iz Tomića redovno na nogostupu parkira automobile iz salona. Svaki dan ih pomiču, odvoze i dovoze nove komade – kaže nam čitatelj koji nam se obratio u vezi s ovim neobičnim slučajem.

U pitanju je tvrtka "BMW Tomić & Co.", koja prodaje i servisira istoimena vozila, kao i britanski brend Mini, koji je pod vlasništvom njemačkog automobilskog diva.

image
Čitatelj/Privatan album

– Je li ovo nogostup ili izložbeni salon? Što rade komunalci i zašto se pogoduje privatnim tvrtkama koje uzurpiraju javno dobro na štetu građana? – ogorčeno se pita naš čitatelj.

U želji da doznamo po kojoj osnovi prodajni salon tu odlaže svoja vozila, kontaktirali smo "BMW Tomić & Co.", iz kojeg nam javljaju da sve rade – uz suglasnost Grada.

– Mi smo ovdje u najmu. U suglasnosti s Gradom ostavljeno je i više nego dovoljno prostora za pješake. To je stvar dogovora najmodavca i Grada – kažu nam iz salona, ograđujući se od odgovornosti.

image
Čitatelj/Privatan album
image
Čitatelj/Privatan album
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 21:10