StoryEditorOCM
SplitDRAGAN LJUTIĆ

Splitski rektor o ogromnom doprinosu Jakše Miličića za razvoj Sveučilišta: ‘Bio je vizionar, njemu je zaista bilo stalo‘

Piše D.B.
21. travnja 2024. - 13:06

Osim što je zauvijek zadužio Grad Split, pokojni splitski gradonačelnik Jakša Miličić zadužio je i Sveučilište u Splitu. Na tome smo mu svi neizmjerno zahvalni, istaknuo je rektor Sveučilišta u Splitu prof. dr. Dragan Ljutić, te izrazio sućut cijeloj obitelji ovog velikana.

Poseban doprinos dao je razvoju svoga matičnog Građevinskog fakulteta, ali je do zadnjeg dana ‘gorio‘ i za cijelo Miličić je u nekoliko mandata bio dekan Fakulteta građevine, arhitekture i geodezije u Splitu, a umirovljen je kao redoviti sveučilišni profesor 1996. godine. Međutim, nije on mirovao ni nakon mirovine...

image

Dragan Ljutić i Jakša Miličić

Nikola Vilic/Cropix

- Bio je čovjek vizionar, njemu je zaista bilo stalo do Splita. Uživao sam u susretima s njim, njegova energija je bila ogromna - kazao je rektor.

Napomenuo je i kako mu je Sveučilište odalo priznanje u povodu okrugle obljetnice.

Poznato je i da je Jakša Miličić dao svoj obol i u osamostaljenju splitskog Medicinskog fakulteta, a isticao je i kako je bio ponosanm na način kako je Split dobio Ekonomski fakultet. Puno godina kasnije njegova je kći prof. dr. Maja Fredotović postala i prva dekanica na čelu te sveučilišne sastavnice.

image

Prof. dr. Maja Fredotović

Nikola Vilić/Cropix

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 09:24