StoryEditorOCM
Splitja volim marka

Splitski osnovci s Bola i Pojišana uživali u edukativnom điru u spomen na oca hrvatske književnosti: ‘Mi bi opet...‘

Piše SPLIT SD
23. travnja 2024. - 13:43

U sklopu 34. Marulićevih dana, organizirani su brojne popratne manifestacije, pa tako i projekt “Ja volim Marka”, koji je nastao u suradnji s Hrvatskim narodnim kazalištem i Turističkom zajednicom grada Splita. U projektu sudjeluju učenici OŠ Bol i OŠ Pojišan u dobi od 7 do 14 godina.

Međusobnim interaktivnim dijalogom na različitim gradskim lokacijama (Voćni trg, Peristil, Papalićeva palača, Dominisova ulica, Pjaca...), uz pratnju educiranih vodiča danas su puno novoga naučili.

image
Ante Čizmić/Cropix

- Na ovaj način potičemo kod djece želju za znanjem, radoznalošću, empatiju, širenje vokabulara, očuvanje tradicije i ljubav prema svome gradu kod njih stvara osjećaj ponosa i pripadnosti koji je nužno potreban u njihovim afirmativnim godinama - opisala nam je projekt učiteljica OŠ Bol Tina Šćepanović Stanić.

- Cilj nam je bio naučiti djecu na zanimljiv način i kroz edukativne radionice šećući se gradom što više o povijesti svoga grada i ljudima zaslužnim za njegovu povijest, kao što je Marko Marulić. Učeći o povijesti od malih nogu bolje razumijemo sadašnjost i pripremamo se za budućnost. To su temelji na kojima djeca između ostaloga trebaju graditi svoju osobnost i vlastiti identitet - kazala je Anđela Babić, učiteljica iz OŠ Pojišan.

Djeca su na kraju edukativne šetnje bila odušeljena. Prvašica Maris Meštrović je izjavila kako je puno toga naučila, Chiara Bralić iz IV. B bi opet ponovila jer su se svi dobro zabavili...

image

Petar Zaninović, Lovre Malada, Maris Meštrović i Chiara Bralić
 

Ante Čizmić/Cropix

- Ja san svaki dan u gradu, ali nisan zna o Marku sve šta sada znan - komentirao je Lovre Malada iz 1.B, a petaš Petar Zaninović je kazao kako mu je bio gušt điravat po gradu i naučit sve što je naučio, a bilo je i dobre zafrkancije.

image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
image

Učiteljice Tina Šćepanović i Anđela Babić

Ante Čizmić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 18:03