StoryEditorOCM
Splitvijest iz bolnice

Splitski biciklist, koji je prošli tjedan teško stradao na Mažuranićevom, izašao iz kome: ‘Nije više životno ugrožen...‘

Piše Božidar Lončar, Ivica Marković
11. ožujka 2024. - 06:39

Dobre vijesti stižu iz splitske bolnice! Kažu kako u svakoj nesreći ima malo sreće, a to vrijedi za 33-godišnjeg biciklista za kojeg se sumnja kako je 5. ožujka oko 20 sati na Mažuranićevom šetalištu udario glavom u stup javne rasvjete nakon što mu je jakna pala i zapetljala se u kotač! Liječnici su mu se borili za život, i izborili se!

- Pacijent je odvojen od respiratora, pri svijesti je, u kontaktu i izvan životne opasnosti. Premješten je u Jedinicu intenzivne njege Zavoda za neurokirurgiju - potvrdili su nam u splitskoj bolnici.

Policijskim očevidom je utvrđeno kako je biciklistu, spuštajući se niz Mažuranićevo šetalište na križanju s Tolstojevom (prema knjižnici "Bol-Plokite"), odjevni predmet pao na zadnji kotač pri čemu je kotač blokirao, uslijed čega je biciklist izgubio ravnotežu i biciklom udario u metalni stup javne gradske rasvjete. Pao je na nogostup i iza njega je samo ostala krvava mrlja nakon što je prebačen na "Hitnu", pisao je kolega Ivica Marković izvještavajući s mjesta događaja.

image
Čitatelj

Teška prometna nesreća u Splitu: biciklist pao s jurećeg bicikla i udario glavom u nogostup - životno je ugrožen

Iz bolnice su dan nakon nesreće odgovorili kako je tijekom noći podvrgnut operacijama i bio je u životnoj opasnosti:

- Otvorena rana glave, krvarenje moždane ovojnice, višestruki prijelomi kostiju lica i ozljede pluća i bubrega. Smješten je u Jedinicu intenzivnog liječenja pri Klinici za anesteziologiju nakon što je tijekom noći podvrgnut operaciji. Pacijent je u životnoj opasnosti - kazali su iz KBC-a 6. ožujka.

Stanje mu je rizično, rekli su nam tada. To je bilo tada, a danas je situacija, na sreću, sasvim drugačija.

image
Čitatelj
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 13:57