StoryEditorOCM
SplitVICKI

Split je ovoj Amerikanki promijenio život iz temelja! Hrvatska je postala njen novi dom. ‘Zahvalna sam vam na svemu‘

Piše SPLIT SD
16. prosinca 2023. - 14:45

Vicki je Amerikanka iz San Francisca koja je željela živjeti u Europi. Iako nije poznavala nikoga u Hrvatskoj, nije imala nikakve veze s našom zemljom, izabrala je živjeti ovdje. I nije pogriješila. Njezina hrvatska priča počela je prije šest godina.

@vickiepomalo

People always ask me why i moved from the US to Croatia.

♬ Pieces (Solo Piano Version) - Danilo Stankovic

Kaže da je uživala od samog dolaska u Hrvatsku. Najprije se zaposlila u hrvatskoj IT kompaniji koju su financirali Amerikanci, te je brzo stvorila krug ljudi i prijatelja.

image

TIK TOK

image

TIK TOK

U jeku pandemije koronavirusa preselila se u Liku. Živjela je daleko od ljudi, okružena snijegom, prirodom... Kaže da je to za nju bilo odlično iskustvo, ali kad je završila pandemija, bilo je vrijeme da se preseli na more. Prvi izbor bio je Zadar.

– Život mi se promijenio spoznajom da mogu svaki dan ići na more. Rex i ja to smo obožavali, išli smo u brojne avanture. Živjela sam u Novom Bokanjcu, među stablima maslina, a istodobno sam bila blizu grada. I shvatila sam da je moje najdraže doba godine sezona dozrijevanja smokava. U Hrvatskoj sam dovoljno dugo da spoznam značenje riječi "pomalo" u Dalmaciji.

image

TIK TOK

image

TIK TOK

Mnogi moji prijatelji živjeli su u Splitu i uvjerili su me da se tamo preselim. Nekako se i sam svemir dogovorio da dobijem odličan stan blizu centra i najboljeg stanodavca. Ja i Rex obožavali smo naše šetnje po Marjanu. Ali jednog sam dana doznala da moj ljubimac ima tešku dijagnozu, rak, i morali smo se oprostiti. Bila sam totalno shrvana i potpuno sama prvi put u nekoliko godina. Shvatila sam koliku sam podršku imala u tom malom psu. Odlučila sam se udomiti Johnnyja, kojega sam pronašla na Njuškalu. Bio je u Samoboru – kaže Vicki, uz napomenu da je jako zavoljela Split.

image

TIK TOK

image

TIK TOK

image

TIK TOK

– Osjećam se toliko zahvalna što sam pronašla svoj dom zauvijek. Ovdje sam šest godina, i uzbuđena sam zbog sljedećih 20. Zahvalna sam na tome što su me prihvatili moji hrvatski prijatelji. Zaista volim svoje hrvatske prijatelje i hrvatsku kulturu. Sve me je to promijenilo nabolje – navodi Vicki na svojem TikToku.

A što reći nego - dobro nam došla Viki!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 08:09