StoryEditorOCM
Splitironičan odgovor

Splićanin upozorio da ne radi platforma za osobe u kolicima: ‘Zašto prijatelju Ivica?‘; Opara: ‘Jer ju je postavio HDZ‘

Piše Petra Klarić
15. siječnja 2024. - 19:36

Poznati splitski fotograf Valentino Bilić Prcić na svom se Facebook profilu požalio na platformu za osobe s invaliditetom na Prokurativama, koja ne radi već pune dvije godine. Pita se zašto još uvijek nije popravljena, a predlaže i postavljanje videonadzora kako bi se zaštitila od vandalizma.

- Zašto? Zašto Bojane? Zašto prijatelju Ivica? Platforma je neispravna već dvije godine. Zašto ne postoji želja popraviti ju i zaštititi video nadzorom od vandaliziranja? - napisao je. 

image

Objava poznatog fotografa

Screenshot/Facebook

U komentarima se javio bivši gradonačelnik Andro Krstulović Opara, ali i Lara Arapović Bonačić, predsjednica gradskog kotara Grad. Ona je ovom prilikom prenijela objašnjenje koje je dobila od Grada kada im je poslala dopis slične tematike.

- U rujnu 2023. sam kao predsjednica kotarskog Vijeća GK Grad uputila dopis nadležnima u Gradu da je platforma uništena (visila je oštrim rubom prema prolazu na način da bi se netko mogao ozlijediti) te je sve prijavljeno Piel-u, koji je zadužen za održavanje rampe. Piel se očitovao da je rampa totalno devastirana, pobrojani su svi kvarovi te je stanje gore nego se mislilo. Njihov zaključak je bio sljedeći:

Kompletni pokretni dio platforme je za zamjenu. Zbog nasilnog otvaranja gornjih ručki i poda došlo je do puknuća u motoru koji to odrađuje. Pogonskom motoru je nastradala kočnica, napajanje je otuđeno i svi vanjski kontakti su razbijeni. Ekran platforme je razbijen. Oba upravljača (gornji i donji) su neispravna i polomljena. Zaključno, platforma je sada osigurana i privremeno je zaklopljena kako ne bi smetala prolasku ljudi. Ukratko, trebalo bi ugraditi kompletno novu platformu - napisala je.

Krstulović Opara je, pak, na objavu imao sarkastičan komentar.

- Kako zašto? Pa zato jer ju je postavio cit. "prethodni lopovski hadezeovski režim" - tvrdi on.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 01:23