stdClass Object ( [id] => 1376562 [title] => Splićanin ostao bez stana i spava na Lovrincu, za sve optužuje bivšeg prijatelja: ‘Virova san mu, potpisa san darovnicu‘ [alias] => splicanin-ostao-bez-stana-i-spava-na-lovrincu-za-sve-optuzuje-bivseg-prijatelja-virova-san-mu-potpisa-san-darovnicu-1472839 [catid] => 253 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Život piše čudne i ponekad strašne priče, iscrtava neobične sudbine koje ljudi koji žive u nekom "normalnom" i uobičajenom životu ne mogu niti zamisliti. Jedna od takvih priča i nevjerojatnih životnih sudbina svakako je ona 64-godišnjega Splićanina Dragoslava Duplančića, koji je, kako kaže, zbog svoje vjere u dugogodišnje prijateljstvo s tri godine starijim sugrađaninom ostao na cesti i već je gotovo sedam godina beskućnik!

Posljednja četiri mjeseca, od prosinca prošle godine, obitava i spava u napuštenom i derutnom prostoru bivše vojarne JNA na splitskom Lovrincu, odmah preko puta trgovačkog centra City Center one. Njegov dnevni boravak i spavaonica je prostorija od desetak kvadrata u kojoj su za vrijeme bivše države bili smješteni agregati za vojarnu, koji su u slučaju "atomskog napada" trebali strujom opskrbljivati atomsko sklonište koje se nalazi u sklopu kompleksa.

---

---

Uza zid sobička zacrnjenih zidova, prepunog smeća od kojega se širi jedva podnošljiv smrad, Drago je smjestio oronuli madrac na kojemu su dvije vojničke jakne kojima se pokriva.

Nekadašnji djelatnik DES-a (poduzeće za zapošljavanje invalida), koji je tamo proveo 30-ak svojih radnih godina radeći kao portir, a otišao je, kako kaže, jer je bilo "nekih problema", do svibnja 2017. godine živio je u stančiću od dvadesetak kvadrata na splitskom Kamenu koji je kupio u travnju 2006. godine. Novca je tada imao jer je prodao stan u kojem je do tada živio s majkom u Slavićevoj ulici, a koji je naslijedio nakon njezine smrti.

---

image

Uza zid sobička zacrnjenih zidova, prepunog smeća od kojega se širi jedva podnošljiv smrad, Drago je smjestio oronuli madrac na kojemu su dvije vojničke jakne kojima se pokriva

Jakov Prkić/Cropix
---

---

image
Jakov Prkić/Cropix
---

– Već četiri miseca sam tu, dođem i po danu i navečer prispavat, nema nikoga i niko me ne dira. Ima jedino tu u vojarni neki momak koji isto zna prispavat, al nemamo neki kontakt. Ja sam njega (navodnog prijatelja koji ga je na kraju i bacio na cestu, nap. a.) poznava od 1996. godine, kada je doša još u stan u Slavićevoj di sam živija sa pokojnom materom jer smo nešto tili pituravat, pa je doša dati ponudu. Tako smo se upoznali, povremeno smo se družili i stvarno sam mu virova. Jedan je dan, u petom misecu 2017. godine, doša u moj stančić na Kamenu i drža je u ruci neke kuverte. Reka je da su to neke opomene, da će mi banke napraviti ovrhu i da ću izgubit stan – prepričava nam Duplančić nevjerojatan splet okolnosti koji ga je doveo do beskućništva.

---

image
Jakov Prkić/Cropix
------
image
Jakov Prkić/Cropix
---

Nakon majčine smrti ostao je sam, ima tek neku dalju rodbinu na šibenskom području.

– Reka mi je da je dug nekih 15 iljada kuna, da će on to platit, a da mu ja potpišem darovnicu i pribacin stan na njega kako mi ga banke ne bi uzele. Da će to biti samo da ih zavaramo, da ja mogu ostat u stanu dok san živ! Stvarno sam mu virova da mi je prijatelj i da će mi pomoći da se izvučen iz tih problema. Prvo smo išli na zemljišnik i katastar, a onda i u javnog bilježnika, di sam potpisa darovni ugovor, reka je da ne tribaju svjedoci, da će on to sve platit, da mu virujen. I virova san, a onda ga je nakon po godine, tamo u dvanaesti misec nešto puklo, reka mi da moran izaći iz njegovog stana... I izaša san, šta ću – ravnodušnim glasom prepričava nam Duplančić dok sjedi na poluraspadnutom madracu i pali voštanu svijeću koja je u mračnim zimskim noćima njegova jedina svjetlost. Pitamo ga je li dug zbog kojega je izgubio stan uopće postojao, a on odgovara da je, kako su mu rekli na Fini, dug oko "iljadu eura".

---

---

– Kad me izbacija na ulicu, bija sam jedan dan u "MoSta", prespava i nisam moga tamo ostat. Spava sam vani di sam stiga, po parkovima, klupama, bija sam jedno vrime u Spinutu u nekoj baraki, snađen se. Nisan od onih koji mole, ne tražim milost, sam se snalazin po onoj "Uzdaj se u se i u svoje kljuse". Jaketama se pokrijen po nogama, jednu sam dobija, a jednu sam naša. Gori se zakopčan u ovo šta nosin na sebi, nabijen kapuljaču na glavu i uspijen cilu noć prispavat... Uspijem ja priživit od socijale, izvučen se, skupljam boce... – govori nam.

---

image

‘Kad me izbacija na ulicu, bija sam jedan dan u MoSta, prespava i nisam moga tamo ostat. Spava sam vani di sam stiga, po parkovima, klupama...‘

Jakov Prkić/Cropix
---

Pitamo ga zna li itko od institucija za ovakav njegov život.

– Ma zna, zadnji put sam bija u Socijalnom, pa su mi rekli ka vidit ćemo, doći ćemo vidit di živiš... Ma je, niko nije doša, ništa od toga nije bilo i nisam više ni iša kod njih – osmjehuje se Dragoslav. Zahvaljujući jednom prijatelju, s njegovom teškom situacijom upoznao se splitski odvjetnik Denis Kulušić, koji je Duplančića, kaže, "cili život viđa u Slavićevoj".

Zgrožen i iznenađen pričom, ne vjerujući da je ovako što uopće moguće, odmah je prionuo na posao i prije mjesec dana je protiv J. V.-a zbog prijevare podnio kaznenu prijavu splitskom Općinskom državnom odvjetništvu, a od Općinskog suda je tužbom zatražio proglašenje ništetnim i bez pravnog učinka ugovor o darovanju od 2. lipnja 2017. godine, te na osnovi toga i poništenje uknjižbe prava vlasništva nad stanom na Kamenu.

---

image

Odvjetnik Denis Kulušić

Privatni album
---

– Iz svega se jasno može vidjeti razina doloznosti (zlobe) i namjere osumnjičenog, koji je znao da oštećeni nema nikakvu bližu ili dalju rodbinu, koji je znao da je oštećeni u teškoj financijskoj situaciji i koji mu je prišao s jedinim ciljem, a to je da se domogne njegova stana. Prezentirao mu je dokumentaciju "ovrhe" koje će mu "odnijeti" stan ako ga ne prebaci na njega, dakle, prezentirao mu je jedino i spasonosno rješenje da ne izgubi stan uvjerivši ga da može živjeti u njemu do kraja života. Oštećenik je ugovor o darovanju nekretnine s osumnjičenim zaključio isključivo zbog toga što ga je on zastrašio da će izgubiti stan zbog ovrha ako ga ne prebaci na njega... Nije logično ni životno da bi itko dobrovoljno darovao jedini dom (jedinu nekretninu, odnosno nekretninu u kojoj živi), pa čak i bližoj rodbini, a kamoli poznaniku, i pritom svjesno otišao na ulicu i postao beskućnik – veli nam odvjetnik Kulušić.

---

image

Zadnji put sam bija u Socijalnom, pa su mi rekli ka vidit ćemo, doći ćemo vidit di živiš... Ma je, niko nije doša...‘

Jakov Prkić/Cropix
------
image
Jakov Prkić/Cropix
------
image
Jakov Prkić/Cropix
---

---

DRUGA STRANA 67-godišnjak: ‘Spasija su mu život, dava novac...‘

Naravno, priča koju ima prozvani 67-godišnji umirovljenik potpuno odudara od one Duplančićeve. "Otvorio" nam je dušu, nekoliko puta je zaplakao objašnjavajući da je on "dobar čovik, tija sam mu pomoći, stvarno sam tija...".

– Ovo je ona priča "Budi dobar, izij govno". Nisam ja njemu uzeja stan, nego sam mu ga spasija da mu ga ovrhe ne pojidu. Reka sam mu da mi daruje stan samo zato jer sam se boja da će ostat bez tih 20 kvadrata, samo za mobitel je ima račun 30 iljada kuna jer je nekoj Bosanki kupija mobitel i karticu, a ona je nabila trošak i nestala. Nekoliko puta sam mu spasija život kad mu je pozlilo, dava sam mu novaca kad god bi ima i moga, vozija sam ga di god triba, plaća sam mu avanse za podstanarske stanove po gradu. Problem u vezi tog stana na Kamenu je taj šta on može ići tamo kad god oće šta se mene tiče, ali ne želi jer tvrdi da se boji.

Reka sam mu da ću održat riječ, da ću mu sve srediti i pokriti sve troškove, ali da ne smiju dolaziti sumnjivi tipovi. Tamo se počela skupljati jedna vrlo čudna, moćna i opasna ekipa koja se bavi kriminalom i koji su i meni pritili. Sve sam još prije pet, šest godina prijavija policiji, ali niko nije ni mrdnija. Je li vam reka da su mu pritili da će ga ubiti i zakopati, to vam nije reka, jel? Kad sam čuja da oće povrat stana, da me tužija, osta san u šoku. Ne mogu virovat da mi je ovako zabija nož u leđa i da ga vrti, nakon svega šta sam za njega napravija. Pa taj stan vridi nekih sedan, osan iljada eura sada s obzirom na njegovo stanje, a ja sam ga pokuša obnovit i prominit i vrata i prozore, ali mi nisu dali - u dahu nam je "sasuo" svoju stranu priče.

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => nevjerojatna priča [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [extra_fields_search] => nevjerojatna priča 2 0 5999 2 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-03-29 10:38:52 [created_by] => 3229 [created_by_alias] => Vladimir Urukalo [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-03-29 19:55:28 [modified_by] => 3229 [publish_up] => 2024-03-29 19:16:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 253 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link nav__link--split [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Splita. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, dalmacija, split [secure] => 0 [page_title] => Split [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Splićanin ostao bez stana i spava na Lovrincu, za sve optužuje bivšeg prijatelja: 'Virova san mu, potpisa san darovnicu' page_title=Splićanin ostao bez stana i spava na Lovrincu, za sve optužuje bivšeg prijatelja: 'Virova san mu, potpisa san darovnicu' [metakey] => beskućnik, Split, Dragoslav Duplančić [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/03\/29\/26874788.png","\/images\/slike\/2024\/03\/29\/26874118.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/29\/26874113.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/29\/26874116.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/29\/26874115.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/29\/26874114.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/29\/26874109.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/29\/26874110.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/29\/26874108.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/29\/26874105.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/29\/26874104.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/29\/26874100.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/29\/26874101.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/29\/26874102.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/29\/26874099.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/29\/26874098.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/29\/26874097.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/29\/26874095.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/29\/26874455.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Jakov Prki\u0107\/Cropix","Jakov Prki\u0107\/Cropix","Jakov Prki\u0107\/Cropix","Jakov Prki\u0107\/Cropix","Jakov Prki\u0107\/Cropix","Jakov Prki\u0107\/Cropix","Jakov Prki\u0107\/Cropix","Jakov Prki\u0107\/Cropix","Jakov Prki\u0107\/Cropix","Jakov Prki\u0107\/Cropix","Jakov Prki\u0107\/Cropix","Jakov Prki\u0107\/Cropix","Jakov Prki\u0107\/Cropix","Jakov Prki\u0107\/Cropix","Jakov Prki\u0107\/Cropix","Jakov Prki\u0107\/Cropix","Jakov Prki\u0107\/Cropix","Jakov Prki\u0107\/Cropix","Privatni album"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Od prosinca pro\u0161le godine, Dragoslav obitava i spava u napu\u0161tenom i derutnom prostoru biv\u0161e vojarne JNA na splitskom Lovrincu<\/p>","","","

Uza zid sobi\u010dka zacrnjenih zidova, prepunog sme\u0107a\u00a0od kojega se \u0161iri jedva podno\u0161ljiv\u00a0smrad, Drago je smjestio oronuli madrac na kojemu su dvije vojni\u010dke jakne\u00a0kojima se pokriva<\/p>","","","

\u2018Kad me izbacija na ulicu, bija sam jedan dan u MoSta, prespava i nisam moga tamo ostat. Spava sam vani di sam stiga, po parkovima, klupama...\u2018<\/p>","","","","

Zadnji put sam bija u Socijalnom, pa su mi rekli ka vidit \u0107emo, do\u0107i \u0107emo vidit\u00a0di \u017eivi\u0161... Ma je, niko nije do\u0161a...\u2018<\/p>","","","","","","","","

Odvjetnik Denis Kulu\u0161i\u0107<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"984x801","hd_26874788_1920.png":"1920x1080","k_26874788_1280.png":"1280x1280","k_26874788_1024.png":"1024x1024","k_26874788_640.png":"640x640","k_26874788_480.png":"480x480","k_26874788_340.png":"340x340","k_26874788_220.png":"220x220","o_26874788_1280.png":"1280x1041","o_26874788_1024.png":"1024x833","o_26874788_640.png":"640x520","o_26874788_480.png":"480x390","o_26874788_340.png":"340x276","o_26874788_220.png":"220x179","h_26874788_1280.png":"1280x854","h_26874788_1024.png":"1024x683","h_26874788_640.png":"640x427","h_26874788_480.png":"480x320","h_26874788_340.png":"340x227","h_26874788_220.png":"220x147","pp_26874788_1280.png":"1280x1628","pp_26874788_1024.png":"1024x1303","pp_26874788_640.png":"640x814","pp_26874788_480.png":"480x611","pp_26874788_340.png":"340x432","pp_26874788_220.png":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26874118_1920.jpg":"1920x1080","k_26874118_1280.jpg":"1280x1280","k_26874118_1024.jpg":"1024x1024","k_26874118_640.jpg":"640x640","k_26874118_480.jpg":"480x480","k_26874118_340.jpg":"340x340","k_26874118_220.jpg":"220x220","o_26874118_1280.jpg":"1280x853","o_26874118_1024.jpg":"1024x682","o_26874118_640.jpg":"640x426","o_26874118_480.jpg":"480x320","o_26874118_340.jpg":"340x226","o_26874118_220.jpg":"220x146","h_26874118_1280.jpg":"1280x854","h_26874118_1024.jpg":"1024x683","h_26874118_640.jpg":"640x427","h_26874118_480.jpg":"480x320","h_26874118_340.jpg":"340x227","h_26874118_220.jpg":"220x147","pp_26874118_1280.jpg":"1280x1628","pp_26874118_1024.jpg":"1024x1303","pp_26874118_640.jpg":"640x814","pp_26874118_480.jpg":"480x611","pp_26874118_340.jpg":"340x432","pp_26874118_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26874113_1920.jpg":"1920x1080","k_26874113_1280.jpg":"1280x1280","k_26874113_1024.jpg":"1024x1024","k_26874113_640.jpg":"640x640","k_26874113_480.jpg":"480x480","k_26874113_340.jpg":"340x340","k_26874113_220.jpg":"220x220","o_26874113_1280.jpg":"1280x853","o_26874113_1024.jpg":"1024x682","o_26874113_640.jpg":"640x426","o_26874113_480.jpg":"480x320","o_26874113_340.jpg":"340x226","o_26874113_220.jpg":"220x146","h_26874113_1280.jpg":"1280x854","h_26874113_1024.jpg":"1024x683","h_26874113_640.jpg":"640x427","h_26874113_480.jpg":"480x320","h_26874113_340.jpg":"340x227","h_26874113_220.jpg":"220x147","pp_26874113_1280.jpg":"1280x1628","pp_26874113_1024.jpg":"1024x1303","pp_26874113_640.jpg":"640x814","pp_26874113_480.jpg":"480x611","pp_26874113_340.jpg":"340x432","pp_26874113_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26874116_1920.jpg":"1920x1080","k_26874116_1280.jpg":"1280x1280","k_26874116_1024.jpg":"1024x1024","k_26874116_640.jpg":"640x640","k_26874116_480.jpg":"480x480","k_26874116_340.jpg":"340x340","k_26874116_220.jpg":"220x220","o_26874116_1280.jpg":"1280x853","o_26874116_1024.jpg":"1024x682","o_26874116_640.jpg":"640x426","o_26874116_480.jpg":"480x320","o_26874116_340.jpg":"340x226","o_26874116_220.jpg":"220x146","h_26874116_1280.jpg":"1280x854","h_26874116_1024.jpg":"1024x683","h_26874116_640.jpg":"640x427","h_26874116_480.jpg":"480x320","h_26874116_340.jpg":"340x227","h_26874116_220.jpg":"220x147","pp_26874116_1280.jpg":"1280x1628","pp_26874116_1024.jpg":"1024x1303","pp_26874116_640.jpg":"640x814","pp_26874116_480.jpg":"480x611","pp_26874116_340.jpg":"340x432","pp_26874116_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26874115_1920.jpg":"1920x1080","k_26874115_1280.jpg":"1280x1280","k_26874115_1024.jpg":"1024x1024","k_26874115_640.jpg":"640x640","k_26874115_480.jpg":"480x480","k_26874115_340.jpg":"340x340","k_26874115_220.jpg":"220x220","o_26874115_1280.jpg":"1280x853","o_26874115_1024.jpg":"1024x682","o_26874115_640.jpg":"640x426","o_26874115_480.jpg":"480x320","o_26874115_340.jpg":"340x226","o_26874115_220.jpg":"220x146","h_26874115_1280.jpg":"1280x854","h_26874115_1024.jpg":"1024x683","h_26874115_640.jpg":"640x427","h_26874115_480.jpg":"480x320","h_26874115_340.jpg":"340x227","h_26874115_220.jpg":"220x147","pp_26874115_1280.jpg":"1280x1628","pp_26874115_1024.jpg":"1024x1303","pp_26874115_640.jpg":"640x814","pp_26874115_480.jpg":"480x611","pp_26874115_340.jpg":"340x432","pp_26874115_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26874114_1920.jpg":"1920x1080","k_26874114_1280.jpg":"1280x1280","k_26874114_1024.jpg":"1024x1024","k_26874114_640.jpg":"640x640","k_26874114_480.jpg":"480x480","k_26874114_340.jpg":"340x340","k_26874114_220.jpg":"220x220","o_26874114_1280.jpg":"1280x853","o_26874114_1024.jpg":"1024x682","o_26874114_640.jpg":"640x426","o_26874114_480.jpg":"480x320","o_26874114_340.jpg":"340x226","o_26874114_220.jpg":"220x146","h_26874114_1280.jpg":"1280x854","h_26874114_1024.jpg":"1024x683","h_26874114_640.jpg":"640x427","h_26874114_480.jpg":"480x320","h_26874114_340.jpg":"340x227","h_26874114_220.jpg":"220x147","pp_26874114_1280.jpg":"1280x1628","pp_26874114_1024.jpg":"1024x1303","pp_26874114_640.jpg":"640x814","pp_26874114_480.jpg":"480x611","pp_26874114_340.jpg":"340x432","pp_26874114_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26874109_1920.jpg":"1920x1080","k_26874109_1280.jpg":"1280x1280","k_26874109_1024.jpg":"1024x1024","k_26874109_640.jpg":"640x640","k_26874109_480.jpg":"480x480","k_26874109_340.jpg":"340x340","k_26874109_220.jpg":"220x220","o_26874109_1280.jpg":"1280x853","o_26874109_1024.jpg":"1024x682","o_26874109_640.jpg":"640x426","o_26874109_480.jpg":"480x320","o_26874109_340.jpg":"340x226","o_26874109_220.jpg":"220x146","h_26874109_1280.jpg":"1280x854","h_26874109_1024.jpg":"1024x683","h_26874109_640.jpg":"640x427","h_26874109_480.jpg":"480x320","h_26874109_340.jpg":"340x227","h_26874109_220.jpg":"220x147","pp_26874109_1280.jpg":"1280x1628","pp_26874109_1024.jpg":"1024x1303","pp_26874109_640.jpg":"640x814","pp_26874109_480.jpg":"480x611","pp_26874109_340.jpg":"340x432","pp_26874109_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1337","hd_26874110_1920.jpg":"1920x1080","k_26874110_1280.jpg":"1280x1280","k_26874110_1024.jpg":"1024x1024","k_26874110_640.jpg":"640x640","k_26874110_480.jpg":"480x480","k_26874110_340.jpg":"340x340","k_26874110_220.jpg":"220x220","o_26874110_1280.jpg":"1280x891","o_26874110_1024.jpg":"1024x713","o_26874110_640.jpg":"640x445","o_26874110_480.jpg":"480x334","o_26874110_340.jpg":"340x236","o_26874110_220.jpg":"220x153","h_26874110_1280.jpg":"1280x854","h_26874110_1024.jpg":"1024x683","h_26874110_640.jpg":"640x427","h_26874110_480.jpg":"480x320","h_26874110_340.jpg":"340x227","h_26874110_220.jpg":"220x147","pp_26874110_1280.jpg":"1280x1628","pp_26874110_1024.jpg":"1024x1303","pp_26874110_640.jpg":"640x814","pp_26874110_480.jpg":"480x611","pp_26874110_340.jpg":"340x432","pp_26874110_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26874108_1920.jpg":"1920x1080","k_26874108_1280.jpg":"1280x1280","k_26874108_1024.jpg":"1024x1024","k_26874108_640.jpg":"640x640","k_26874108_480.jpg":"480x480","k_26874108_340.jpg":"340x340","k_26874108_220.jpg":"220x220","o_26874108_1280.jpg":"1280x853","o_26874108_1024.jpg":"1024x682","o_26874108_640.jpg":"640x426","o_26874108_480.jpg":"480x320","o_26874108_340.jpg":"340x226","o_26874108_220.jpg":"220x146","h_26874108_1280.jpg":"1280x854","h_26874108_1024.jpg":"1024x683","h_26874108_640.jpg":"640x427","h_26874108_480.jpg":"480x320","h_26874108_340.jpg":"340x227","h_26874108_220.jpg":"220x147","pp_26874108_1280.jpg":"1280x1628","pp_26874108_1024.jpg":"1024x1303","pp_26874108_640.jpg":"640x814","pp_26874108_480.jpg":"480x611","pp_26874108_340.jpg":"340x432","pp_26874108_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26874105_1920.jpg":"1920x1080","k_26874105_1280.jpg":"1280x1280","k_26874105_1024.jpg":"1024x1024","k_26874105_640.jpg":"640x640","k_26874105_480.jpg":"480x480","k_26874105_340.jpg":"340x340","k_26874105_220.jpg":"220x220","o_26874105_1280.jpg":"1280x853","o_26874105_1024.jpg":"1024x682","o_26874105_640.jpg":"640x426","o_26874105_480.jpg":"480x320","o_26874105_340.jpg":"340x226","o_26874105_220.jpg":"220x146","h_26874105_1280.jpg":"1280x854","h_26874105_1024.jpg":"1024x683","h_26874105_640.jpg":"640x427","h_26874105_480.jpg":"480x320","h_26874105_340.jpg":"340x227","h_26874105_220.jpg":"220x147","pp_26874105_1280.jpg":"1280x1628","pp_26874105_1024.jpg":"1024x1303","pp_26874105_640.jpg":"640x814","pp_26874105_480.jpg":"480x611","pp_26874105_340.jpg":"340x432","pp_26874105_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26874104_1920.jpg":"1920x1080","k_26874104_1280.jpg":"1280x1280","k_26874104_1024.jpg":"1024x1024","k_26874104_640.jpg":"640x640","k_26874104_480.jpg":"480x480","k_26874104_340.jpg":"340x340","k_26874104_220.jpg":"220x220","o_26874104_1280.jpg":"1280x853","o_26874104_1024.jpg":"1024x682","o_26874104_640.jpg":"640x426","o_26874104_480.jpg":"480x320","o_26874104_340.jpg":"340x226","o_26874104_220.jpg":"220x146","h_26874104_1280.jpg":"1280x854","h_26874104_1024.jpg":"1024x683","h_26874104_640.jpg":"640x427","h_26874104_480.jpg":"480x320","h_26874104_340.jpg":"340x227","h_26874104_220.jpg":"220x147","pp_26874104_1280.jpg":"1280x1628","pp_26874104_1024.jpg":"1024x1303","pp_26874104_640.jpg":"640x814","pp_26874104_480.jpg":"480x611","pp_26874104_340.jpg":"340x432","pp_26874104_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26874100_1920.jpg":"1920x1080","k_26874100_1280.jpg":"1280x1280","k_26874100_1024.jpg":"1024x1024","k_26874100_640.jpg":"640x640","k_26874100_480.jpg":"480x480","k_26874100_340.jpg":"340x340","k_26874100_220.jpg":"220x220","o_26874100_1280.jpg":"1280x853","o_26874100_1024.jpg":"1024x682","o_26874100_640.jpg":"640x426","o_26874100_480.jpg":"480x320","o_26874100_340.jpg":"340x226","o_26874100_220.jpg":"220x146","h_26874100_1280.jpg":"1280x854","h_26874100_1024.jpg":"1024x683","h_26874100_640.jpg":"640x427","h_26874100_480.jpg":"480x320","h_26874100_340.jpg":"340x227","h_26874100_220.jpg":"220x147","pp_26874100_1280.jpg":"1280x1628","pp_26874100_1024.jpg":"1024x1303","pp_26874100_640.jpg":"640x814","pp_26874100_480.jpg":"480x611","pp_26874100_340.jpg":"340x432","pp_26874100_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26874101_1920.jpg":"1920x1080","k_26874101_1280.jpg":"1280x1280","k_26874101_1024.jpg":"1024x1024","k_26874101_640.jpg":"640x640","k_26874101_480.jpg":"480x480","k_26874101_340.jpg":"340x340","k_26874101_220.jpg":"220x220","o_26874101_1280.jpg":"1280x853","o_26874101_1024.jpg":"1024x682","o_26874101_640.jpg":"640x426","o_26874101_480.jpg":"480x320","o_26874101_340.jpg":"340x226","o_26874101_220.jpg":"220x146","h_26874101_1280.jpg":"1280x854","h_26874101_1024.jpg":"1024x683","h_26874101_640.jpg":"640x427","h_26874101_480.jpg":"480x320","h_26874101_340.jpg":"340x227","h_26874101_220.jpg":"220x147","pp_26874101_1280.jpg":"1280x1628","pp_26874101_1024.jpg":"1024x1303","pp_26874101_640.jpg":"640x814","pp_26874101_480.jpg":"480x611","pp_26874101_340.jpg":"340x432","pp_26874101_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26874102_1920.jpg":"1920x1080","k_26874102_1280.jpg":"1280x1280","k_26874102_1024.jpg":"1024x1024","k_26874102_640.jpg":"640x640","k_26874102_480.jpg":"480x480","k_26874102_340.jpg":"340x340","k_26874102_220.jpg":"220x220","o_26874102_1280.jpg":"1280x853","o_26874102_1024.jpg":"1024x682","o_26874102_640.jpg":"640x426","o_26874102_480.jpg":"480x320","o_26874102_340.jpg":"340x226","o_26874102_220.jpg":"220x146","h_26874102_1280.jpg":"1280x854","h_26874102_1024.jpg":"1024x683","h_26874102_640.jpg":"640x427","h_26874102_480.jpg":"480x320","h_26874102_340.jpg":"340x227","h_26874102_220.jpg":"220x147","pp_26874102_1280.jpg":"1280x1628","pp_26874102_1024.jpg":"1024x1303","pp_26874102_640.jpg":"640x814","pp_26874102_480.jpg":"480x611","pp_26874102_340.jpg":"340x432","pp_26874102_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26874099_1920.jpg":"1920x1080","k_26874099_1280.jpg":"1280x1280","k_26874099_1024.jpg":"1024x1024","k_26874099_640.jpg":"640x640","k_26874099_480.jpg":"480x480","k_26874099_340.jpg":"340x340","k_26874099_220.jpg":"220x220","o_26874099_1280.jpg":"1280x853","o_26874099_1024.jpg":"1024x682","o_26874099_640.jpg":"640x426","o_26874099_480.jpg":"480x320","o_26874099_340.jpg":"340x226","o_26874099_220.jpg":"220x146","h_26874099_1280.jpg":"1280x854","h_26874099_1024.jpg":"1024x683","h_26874099_640.jpg":"640x427","h_26874099_480.jpg":"480x320","h_26874099_340.jpg":"340x227","h_26874099_220.jpg":"220x147","pp_26874099_1280.jpg":"1280x1628","pp_26874099_1024.jpg":"1024x1303","pp_26874099_640.jpg":"640x814","pp_26874099_480.jpg":"480x611","pp_26874099_340.jpg":"340x432","pp_26874099_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26874098_1920.jpg":"1920x1080","k_26874098_1280.jpg":"1280x1280","k_26874098_1024.jpg":"1024x1024","k_26874098_640.jpg":"640x640","k_26874098_480.jpg":"480x480","k_26874098_340.jpg":"340x340","k_26874098_220.jpg":"220x220","o_26874098_1280.jpg":"1280x853","o_26874098_1024.jpg":"1024x682","o_26874098_640.jpg":"640x426","o_26874098_480.jpg":"480x320","o_26874098_340.jpg":"340x226","o_26874098_220.jpg":"220x146","h_26874098_1280.jpg":"1280x854","h_26874098_1024.jpg":"1024x683","h_26874098_640.jpg":"640x427","h_26874098_480.jpg":"480x320","h_26874098_340.jpg":"340x227","h_26874098_220.jpg":"220x147","pp_26874098_1280.jpg":"1280x1628","pp_26874098_1024.jpg":"1024x1303","pp_26874098_640.jpg":"640x814","pp_26874098_480.jpg":"480x611","pp_26874098_340.jpg":"340x432","pp_26874098_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26874097_1920.jpg":"1920x1080","k_26874097_1280.jpg":"1280x1280","k_26874097_1024.jpg":"1024x1024","k_26874097_640.jpg":"640x640","k_26874097_480.jpg":"480x480","k_26874097_340.jpg":"340x340","k_26874097_220.jpg":"220x220","o_26874097_1280.jpg":"1280x853","o_26874097_1024.jpg":"1024x682","o_26874097_640.jpg":"640x426","o_26874097_480.jpg":"480x320","o_26874097_340.jpg":"340x226","o_26874097_220.jpg":"220x146","h_26874097_1280.jpg":"1280x854","h_26874097_1024.jpg":"1024x683","h_26874097_640.jpg":"640x427","h_26874097_480.jpg":"480x320","h_26874097_340.jpg":"340x227","h_26874097_220.jpg":"220x147","pp_26874097_1280.jpg":"1280x1628","pp_26874097_1024.jpg":"1024x1303","pp_26874097_640.jpg":"640x814","pp_26874097_480.jpg":"480x611","pp_26874097_340.jpg":"340x432","pp_26874097_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26874095_1920.jpg":"1920x1080","k_26874095_1280.jpg":"1280x1280","k_26874095_1024.jpg":"1024x1024","k_26874095_640.jpg":"640x640","k_26874095_480.jpg":"480x480","k_26874095_340.jpg":"340x340","k_26874095_220.jpg":"220x220","o_26874095_1280.jpg":"1280x853","o_26874095_1024.jpg":"1024x682","o_26874095_640.jpg":"640x426","o_26874095_480.jpg":"480x320","o_26874095_340.jpg":"340x226","o_26874095_220.jpg":"220x146","h_26874095_1280.jpg":"1280x854","h_26874095_1024.jpg":"1024x683","h_26874095_640.jpg":"640x427","h_26874095_480.jpg":"480x320","h_26874095_340.jpg":"340x227","h_26874095_220.jpg":"220x147","pp_26874095_1280.jpg":"1280x1628","pp_26874095_1024.jpg":"1024x1303","pp_26874095_640.jpg":"640x814","pp_26874095_480.jpg":"480x611","pp_26874095_340.jpg":"340x432","pp_26874095_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1440x1430","hd_26874455_1920.jpg":"1920x1080","k_26874455_1280.jpg":"1280x1280","k_26874455_1024.jpg":"1024x1024","k_26874455_640.jpg":"640x640","k_26874455_480.jpg":"480x480","k_26874455_340.jpg":"340x340","k_26874455_220.jpg":"220x220","o_26874455_1280.jpg":"1280x1271","o_26874455_1024.jpg":"1024x1016","o_26874455_640.jpg":"640x635","o_26874455_480.jpg":"480x476","o_26874455_340.jpg":"340x337","o_26874455_220.jpg":"220x218","h_26874455_1280.jpg":"1280x854","h_26874455_1024.jpg":"1024x683","h_26874455_640.jpg":"640x427","h_26874455_480.jpg":"480x320","h_26874455_340.jpg":"340x227","h_26874455_220.jpg":"220x147","pp_26874455_1280.jpg":"1280x1628","pp_26874455_1024.jpg":"1024x1303","pp_26874455_640.jpg":"640x814","pp_26874455_480.jpg":"480x611","pp_26874455_340.jpg":"340x432","pp_26874455_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [description] => [parent] => 240 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 14 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 4299179 Threads: 3 Questions: 133816489 Slow queries: 57600 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 4023235 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 48 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front04 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /split ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /split ) ) [link] => /split/splicanin-ostao-bez-stana-i-spava-na-lovrincu-za-sve-optuzuje-bivseg-prijatelja-virova-san-mu-potpisa-san-darovnicu-1472839-1376562 [printLink] => /split/splicanin-ostao-bez-stana-i-spava-na-lovrincu-za-sve-optuzuje-bivseg-prijatelja-virova-san-mu-potpisa-san-darovnicu-1472839-1376562?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 282899 [name] => Beskućnik [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => beskucnik [link] => /tag/beskucnik ) [1] => stdClass Object ( [id] => 357534 [name] => Split [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => split [link] => /tag/split ) [2] => stdClass Object ( [id] => 753797 [name] => Dragoslav Duplančić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-03-29 15:23:42 [main_article_id] => 0 [alias] => dragoslav-duplancic [link] => /tag/dragoslav-duplancic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => nevjerojatna priča [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [Important_article] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Splićanin ostao bez stana i spava na Lovrincu, za sve optužuje bivšeg prijatelja: ‘Virova san mu, potpisa san darovnicu‘ [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3229 [name] => Vladimir Urukalo [username] => vladimir-urukalo [email] => vladimir-urukalo@sd.hr [password] => $2y$10$rgyq3xZ1UxSvAtwZX451CONOsVI0fxhUfQE/LUPcv7rt8nYMmDiny [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/vladimir-urukalo-3229 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1747 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/c92d4ffb88f6f09a6d26e581b1556f3e?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/29/26874788.png [galleryCount] => 19 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Jakov Prkić/Cropix [mainImageDesc] =>

Od prosinca prošle godine, Dragoslav obitava i spava u napuštenom i derutnom prostoru bivše vojarne JNA na splitskom Lovrincu

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/29/26874788.png [title] =>

Od prosinca prošle godine, Dragoslav obitava i spava u napuštenom i derutnom prostoru bivše vojarne JNA na splitskom Lovrincu

Jakov Prkić/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/29/26874118.jpg [title] => Jakov Prkić/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/29/26874113.jpg [title] => Jakov Prkić/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/29/26874116.jpg [title] =>

Uza zid sobička zacrnjenih zidova, prepunog smeća od kojega se širi jedva podnošljiv smrad, Drago je smjestio oronuli madrac na kojemu su dvije vojničke jakne kojima se pokriva

Jakov Prkić/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/29/26874115.jpg [title] => Jakov Prkić/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/29/26874114.jpg [title] => Jakov Prkić/Cropix ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/29/26874109.jpg [title] =>

‘Kad me izbacija na ulicu, bija sam jedan dan u MoSta, prespava i nisam moga tamo ostat. Spava sam vani di sam stiga, po parkovima, klupama...‘

Jakov Prkić/Cropix ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/29/26874110.jpg [title] => Jakov Prkić/Cropix ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/29/26874108.jpg [title] => Jakov Prkić/Cropix ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/29/26874105.jpg [title] => Jakov Prkić/Cropix ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/29/26874104.jpg [title] =>

Zadnji put sam bija u Socijalnom, pa su mi rekli ka vidit ćemo, doći ćemo vidit di živiš... Ma je, niko nije doša...‘

Jakov Prkić/Cropix ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/29/26874100.jpg [title] => Jakov Prkić/Cropix ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/29/26874101.jpg [title] => Jakov Prkić/Cropix ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/29/26874102.jpg [title] => Jakov Prkić/Cropix ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/29/26874099.jpg [title] => Jakov Prkić/Cropix ) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/29/26874098.jpg [title] => Jakov Prkić/Cropix ) [16] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/29/26874097.jpg [title] => Jakov Prkić/Cropix ) [17] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/29/26874095.jpg [title] => Jakov Prkić/Cropix ) [18] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/29/26874455.jpg [title] =>

Odvjetnik Denis Kulušić

Privatni album ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Život piše čudne i ponekad strašne priče, iscrtava neobične sudbine koje ljudi koji žive u nekom "normalnom" i uobičajenom životu ne mogu niti zamisliti. Jedna od takvih priča i nevjerojatnih životnih sudbina svakako je ona 64-godišnjega Splićanina Dragoslava Duplančića, koji je, kako kaže, zbog svoje vjere u dugogodišnje prijateljstvo s tri godine starijim sugrađaninom ostao na cesti i već je gotovo sedam godina beskućnik!

Posljednja četiri mjeseca, od prosinca prošle godine, obitava i spava u napuštenom i derutnom prostoru bivše vojarne JNA na splitskom Lovrincu, odmah preko puta trgovačkog centra City Center one. Njegov dnevni boravak i spavaonica je prostorija od desetak kvadrata u kojoj su za vrijeme bivše države bili smješteni agregati za vojarnu, koji su u slučaju "atomskog napada" trebali strujom opskrbljivati atomsko sklonište koje se nalazi u sklopu kompleksa.

---

---

Uza zid sobička zacrnjenih zidova, prepunog smeća od kojega se širi jedva podnošljiv smrad, Drago je smjestio oronuli madrac na kojemu su dvije vojničke jakne kojima se pokriva.

Nekadašnji djelatnik DES-a (poduzeće za zapošljavanje invalida), koji je tamo proveo 30-ak svojih radnih godina radeći kao portir, a otišao je, kako kaže, jer je bilo "nekih problema", do svibnja 2017. godine živio je u stančiću od dvadesetak kvadrata na splitskom Kamenu koji je kupio u travnju 2006. godine. Novca je tada imao jer je prodao stan u kojem je do tada živio s majkom u Slavićevoj ulici, a koji je naslijedio nakon njezine smrti.

---

image

Uza zid sobička zacrnjenih zidova, prepunog smeća od kojega se širi jedva podnošljiv smrad, Drago je smjestio oronuli madrac na kojemu su dvije vojničke jakne kojima se pokriva

Jakov Prkić/Cropix
---

---

image
Jakov Prkić/Cropix
---

– Već četiri miseca sam tu, dođem i po danu i navečer prispavat, nema nikoga i niko me ne dira. Ima jedino tu u vojarni neki momak koji isto zna prispavat, al nemamo neki kontakt. Ja sam njega (navodnog prijatelja koji ga je na kraju i bacio na cestu, nap. a.) poznava od 1996. godine, kada je doša još u stan u Slavićevoj di sam živija sa pokojnom materom jer smo nešto tili pituravat, pa je doša dati ponudu. Tako smo se upoznali, povremeno smo se družili i stvarno sam mu virova. Jedan je dan, u petom misecu 2017. godine, doša u moj stančić na Kamenu i drža je u ruci neke kuverte. Reka je da su to neke opomene, da će mi banke napraviti ovrhu i da ću izgubit stan – prepričava nam Duplančić nevjerojatan splet okolnosti koji ga je doveo do beskućništva.

---

image
Jakov Prkić/Cropix
------
image
Jakov Prkić/Cropix
---

Nakon majčine smrti ostao je sam, ima tek neku dalju rodbinu na šibenskom području.

– Reka mi je da je dug nekih 15 iljada kuna, da će on to platit, a da mu ja potpišem darovnicu i pribacin stan na njega kako mi ga banke ne bi uzele. Da će to biti samo da ih zavaramo, da ja mogu ostat u stanu dok san živ! Stvarno sam mu virova da mi je prijatelj i da će mi pomoći da se izvučen iz tih problema. Prvo smo išli na zemljišnik i katastar, a onda i u javnog bilježnika, di sam potpisa darovni ugovor, reka je da ne tribaju svjedoci, da će on to sve platit, da mu virujen. I virova san, a onda ga je nakon po godine, tamo u dvanaesti misec nešto puklo, reka mi da moran izaći iz njegovog stana... I izaša san, šta ću – ravnodušnim glasom prepričava nam Duplančić dok sjedi na poluraspadnutom madracu i pali voštanu svijeću koja je u mračnim zimskim noćima njegova jedina svjetlost. Pitamo ga je li dug zbog kojega je izgubio stan uopće postojao, a on odgovara da je, kako su mu rekli na Fini, dug oko "iljadu eura".

---

---

– Kad me izbacija na ulicu, bija sam jedan dan u "MoSta", prespava i nisam moga tamo ostat. Spava sam vani di sam stiga, po parkovima, klupama, bija sam jedno vrime u Spinutu u nekoj baraki, snađen se. Nisan od onih koji mole, ne tražim milost, sam se snalazin po onoj "Uzdaj se u se i u svoje kljuse". Jaketama se pokrijen po nogama, jednu sam dobija, a jednu sam naša. Gori se zakopčan u ovo šta nosin na sebi, nabijen kapuljaču na glavu i uspijen cilu noć prispavat... Uspijem ja priživit od socijale, izvučen se, skupljam boce... – govori nam.

---

image

‘Kad me izbacija na ulicu, bija sam jedan dan u MoSta, prespava i nisam moga tamo ostat. Spava sam vani di sam stiga, po parkovima, klupama...‘

Jakov Prkić/Cropix
---

Pitamo ga zna li itko od institucija za ovakav njegov život.

– Ma zna, zadnji put sam bija u Socijalnom, pa su mi rekli ka vidit ćemo, doći ćemo vidit di živiš... Ma je, niko nije doša, ništa od toga nije bilo i nisam više ni iša kod njih – osmjehuje se Dragoslav. Zahvaljujući jednom prijatelju, s njegovom teškom situacijom upoznao se splitski odvjetnik Denis Kulušić, koji je Duplančića, kaže, "cili život viđa u Slavićevoj".

Zgrožen i iznenađen pričom, ne vjerujući da je ovako što uopće moguće, odmah je prionuo na posao i prije mjesec dana je protiv J. V.-a zbog prijevare podnio kaznenu prijavu splitskom Općinskom državnom odvjetništvu, a od Općinskog suda je tužbom zatražio proglašenje ništetnim i bez pravnog učinka ugovor o darovanju od 2. lipnja 2017. godine, te na osnovi toga i poništenje uknjižbe prava vlasništva nad stanom na Kamenu.

---

image

Odvjetnik Denis Kulušić

Privatni album
---

– Iz svega se jasno može vidjeti razina doloznosti (zlobe) i namjere osumnjičenog, koji je znao da oštećeni nema nikakvu bližu ili dalju rodbinu, koji je znao da je oštećeni u teškoj financijskoj situaciji i koji mu je prišao s jedinim ciljem, a to je da se domogne njegova stana. Prezentirao mu je dokumentaciju "ovrhe" koje će mu "odnijeti" stan ako ga ne prebaci na njega, dakle, prezentirao mu je jedino i spasonosno rješenje da ne izgubi stan uvjerivši ga da može živjeti u njemu do kraja života. Oštećenik je ugovor o darovanju nekretnine s osumnjičenim zaključio isključivo zbog toga što ga je on zastrašio da će izgubiti stan zbog ovrha ako ga ne prebaci na njega... Nije logično ni životno da bi itko dobrovoljno darovao jedini dom (jedinu nekretninu, odnosno nekretninu u kojoj živi), pa čak i bližoj rodbini, a kamoli poznaniku, i pritom svjesno otišao na ulicu i postao beskućnik – veli nam odvjetnik Kulušić.

---

image

Zadnji put sam bija u Socijalnom, pa su mi rekli ka vidit ćemo, doći ćemo vidit di živiš... Ma je, niko nije doša...‘

Jakov Prkić/Cropix
------
image
Jakov Prkić/Cropix
------
image
Jakov Prkić/Cropix
---

---

DRUGA STRANA 67-godišnjak: ‘Spasija su mu život, dava novac...‘

Naravno, priča koju ima prozvani 67-godišnji umirovljenik potpuno odudara od one Duplančićeve. "Otvorio" nam je dušu, nekoliko puta je zaplakao objašnjavajući da je on "dobar čovik, tija sam mu pomoći, stvarno sam tija...".

– Ovo je ona priča "Budi dobar, izij govno". Nisam ja njemu uzeja stan, nego sam mu ga spasija da mu ga ovrhe ne pojidu. Reka sam mu da mi daruje stan samo zato jer sam se boja da će ostat bez tih 20 kvadrata, samo za mobitel je ima račun 30 iljada kuna jer je nekoj Bosanki kupija mobitel i karticu, a ona je nabila trošak i nestala. Nekoliko puta sam mu spasija život kad mu je pozlilo, dava sam mu novaca kad god bi ima i moga, vozija sam ga di god triba, plaća sam mu avanse za podstanarske stanove po gradu. Problem u vezi tog stana na Kamenu je taj šta on može ići tamo kad god oće šta se mene tiče, ali ne želi jer tvrdi da se boji.

Reka sam mu da ću održat riječ, da ću mu sve srediti i pokriti sve troškove, ali da ne smiju dolaziti sumnjivi tipovi. Tamo se počela skupljati jedna vrlo čudna, moćna i opasna ekipa koja se bavi kriminalom i koji su i meni pritili. Sve sam još prije pet, šest godina prijavija policiji, ali niko nije ni mrdnija. Je li vam reka da su mu pritili da će ga ubiti i zakopati, to vam nije reka, jel? Kad sam čuja da oće povrat stana, da me tužija, osta san u šoku. Ne mogu virovat da mi je ovako zabija nož u leđa i da ga vrti, nakon svega šta sam za njega napravija. Pa taj stan vridi nekih sedan, osan iljada eura sada s obzirom na njegovo stanje, a ja sam ga pokuša obnovit i prominit i vrata i prozore, ali mi nisu dali - u dahu nam je "sasuo" svoju stranu priče.

---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Jakov Prkić/Cropix Jakov Prkić/Cropix Jakov Prkić/Cropix Jakov Prkić/Cropix Jakov Prkić/Cropix Jakov Prkić/Cropix Jakov Prkić/Cropix Jakov Prkić/Cropix Jakov Prkić/Cropix Jakov Prkić/Cropix Jakov Prkić/Cropix Jakov Prkić/Cropix Jakov Prkić/Cropix Jakov Prkić/Cropix Jakov Prkić/Cropix Jakov Prkić/Cropix Jakov Prkić/Cropix Jakov Prkić/Cropix Privatni album
Jakov Prkić/Cropix

Od prosinca prošle godine, Dragoslav obitava i spava u napuštenom i derutnom prostoru bivše vojarne JNA na splitskom Lovrincu

Jakov Prkić/Cropix

Uza zid sobička zacrnjenih zidova, prepunog smeća od kojega se širi jedva podnošljiv smrad, Drago je smjestio oronuli madrac na kojemu su dvije vojničke jakne kojima se pokriva

Jakov Prkić/Cropix

‘Kad me izbacija na ulicu, bija sam jedan dan u MoSta, prespava i nisam moga tamo ostat. Spava sam vani di sam stiga, po parkovima, klupama...‘

Jakov Prkić/Cropix

Zadnji put sam bija u Socijalnom, pa su mi rekli ka vidit ćemo, doći ćemo vidit di živiš... Ma je, niko nije doša...‘

Privatni album

Odvjetnik Denis Kulušić

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/split/splicanin-ostao-bez-stana-i-spava-na-lovrincu-za-sve-optuzuje-bivseg-prijatelja-virova-san-mu-potpisa-san-darovnicu-1472839-1376562 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=0240ef1a2a3668c62c92fa513cbb974f1f5fa352 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Spli%C4%87anin+ostao+bez+stana+i+spava+na+Lovrincu%2C+za+sve+optu%C5%BEuje+biv%C5%A1eg+prijatelja%3A+%E2%80%98Virova+san+mu%2C+potpisa+san+darovnicu%E2%80%98&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fsplicanin-ostao-bez-stana-i-spava-na-lovrincu-za-sve-optuzuje-bivseg-prijatelja-virova-san-mu-potpisa-san-darovnicu-1472839-1376562 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fsplicanin-ostao-bez-stana-i-spava-na-lovrincu-za-sve-optuzuje-bivseg-prijatelja-virova-san-mu-potpisa-san-darovnicu-1472839-1376562 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => nevjerojatna priča [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) )
StoryEditorOCM
Splitnevjerojatna priča

Splićanin ostao bez stana i spava na Lovrincu, za sve optužuje bivšeg prijatelja: ‘Virova san mu, potpisa san darovnicu‘

Piše Vladimir Urukalo
29. ožujka 2024. - 20:16
Od prosinca prošle godine, Dragoslav obitava i spava u napuštenom i derutnom prostoru bivše vojarne JNA na splitskom LovrincuJakov Prkić/Cropix

Život piše čudne i ponekad strašne priče, iscrtava neobične sudbine koje ljudi koji žive u nekom "normalnom" i uobičajenom životu ne mogu niti zamisliti. Jedna od takvih priča i nevjerojatnih životnih sudbina svakako je ona 64-godišnjega Splićanina Dragoslava Duplančića, koji je, kako kaže, zbog svoje vjere u dugogodišnje prijateljstvo s tri godine starijim sugrađaninom ostao na cesti i već je gotovo sedam godina beskućnik!

Posljednja četiri mjeseca, od prosinca prošle godine, obitava i spava u napuštenom i derutnom prostoru bivše vojarne JNA na splitskom Lovrincu, odmah preko puta trgovačkog centra City Center one. Njegov dnevni boravak i spavaonica je prostorija od desetak kvadrata u kojoj su za vrijeme bivše države bili smješteni agregati za vojarnu, koji su u slučaju "atomskog napada" trebali strujom opskrbljivati atomsko sklonište koje se nalazi u sklopu kompleksa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2024 22:41