StoryEditorOCM
SplitOSMI MART

‘Slobodna Dalmacija‘ Splićankama podijelila stotinu ruža povodom Dana žena, pogledajte veliku fotogaleriju

Piše Frano Kiso, Petra Klarić
8. ožujka 2024. - 17:27

Međunarodni dan žena, poznat i kao 8. mart, dan je posvećen ženama i njihovim postignućima, a ujedno je i sinonim za borbu za ženska prava.

Obilježila ga je i "Slobodna Dalmacija" jer žene su sastavni dio naše redakcije još od njenog osnutka davne 1943. godine. Ovom prilikom sve naše djelatnice dobile su ružu, a zakinute nisu ostale ni naše vjerne čitateljice.

Klasično užurbano redakcijsko jutro u petak je nakratko prekinuto lijepom gestom. Direktor Vinko Ursić Glavanović i glavna urednica Sandra Lapenda Lemo svim su našim djelatnicama podijelili crvene ruže i na lica im izmamili osmjehe. Nije to mala stvar, ipak su naše djelatnice vrlo važni kotačići ovog medijskog stroja. 

image
Vojko Bašić/Cropix

Nakon što smo interno proslavili, mladi sportski novinar David Kapetanović uputio se prema staroj gradskoj jezgri s naručjem prepunim crvenih ruža. Prvo je posjetio splitski Pazar na kojem je na sveopće oduševljenje prisutnih prodavačica podijelio cvijeće.

- Vi ste prvi koji ste me se danas sjetili! - oduševljeno je rekla starija gospođa koja nije odoljela pohvaliti manire mladića iz Slobodne Dalmacije.

image
Saša Burić/Cropix

Našle su se tu i radnice iz "Parkova i nasada", koje je ova gesta najviše pozitivno šokirala. Na zabrinutim i umornim licima osvanuli su blistavi osmijesi, dok su zahvale pljuštale na sve strane.

Spustili smo se i do glavne splitske šetnice na kojoj je zbog predivnog sunčanog dana bio poveći šušur. Sve su oči bile uperene u našeg kavalira i nerijetko se znalo dogoditi da su žene same prilazile želeći dobiti crvenu ružu.

image
Saša Burić/Cropix

- Aj dajte i meni jednu, zaboravio sam kupiti ženi – nametali su se i pojedini muškarci na Rivi, no pošto je ovo ipak dan za žene, cvijeće smo darovali isključivo gospođama i gospođicama.

Prošao nam je tako u dobrom raspoloženju još jedan, 115. po redu Međunarodni dan žena i barem na jedan dan naše bake, majke, sestre i kćeri dobile su mali znak zahvale za sve ono što nam znače.

A kako je izgledalo veselo dijeljenje ruža u centru grada, pogledajte u priloženom videozapisu.

@slobodna.dalmacija ?Podijelili smo Splićankama crvene ruže za Dan žena jer ‘malo za sriću triba‘.? ? Pogledajte kako je izgledalo dijeljenje ruža našim dragim sugrađankama,‘ njihovi osmijesi potvrdili su da ‘The little things? The little moments? They aren‘t little.‘ #danžena #žene #ruže #cvijeće #split #splićanke #dalmacija #slobodnadalmacija #splitskariva #riva ♬ original sound - Slobodna Dalmacija
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 17:44