StoryEditorOCM
SplitSLUČAJ NOŠTROMO

Sanader poručuje kako je ‘Peškarija nova Puljkova šporkarija‘, a Daliji Orešković savjetuje kako se jedino može oprati

Piše Split SD
21. lipnja 2023. - 13:38

Najnoviji skandal oko iznjamljivanja splitske ribarnice restroranu "Noštromo" bez natječaja i angažman Povjerenstva za sukob interesa koji istražuje gradonačelnika Ivice Puljka komentirao je danas i Ante Sanader, predsjednik županijskog HDZ-a i politički tajnik stranke.

image

Lana Pavić i Ivica Puljak

Duje Klarić/Cropix

- Peškarija je nova Puljkova šporkarija, možemo se tako izraziti. Dva su ovdje aspekta - hvatanje u laži Marijane Puljak koja bez da trepne okom laže hrvatsku javnost kada govori da su svi računi plaćeni, dok gradonačelnik kaže da ništa nije plaćeno,.

Onda Dalija Orešković, politička tajnica, moja kolegica po funkciji pokušala se izvući iz ove situacije, pokušala je opravdati svoje lice, što je nemoguće u ovoj situaciji.

Ja je pozivam, ako stvarno ono što govori i misli, neka smijeni predsjednika stranke Centar Ivicu Puljka koji već ima probleme jer je napustio stranku Pametno i on bi mogao biti novi razlog raskola u Centru. Jedino bi tako Dalija Orešković mogla oprati svoj obraz, a ne ovako samo jednom kratkom izjavom.

image

Marijana Puljak i Dalija Orešković

Marko Todorov/Cropix

A gdje je Maja Đerek, koja je bila hrabra kad je trebalo izbacit ljude, sirotinju, vaše bivše kolege novinare, bolesne ljude iz stanova, sad je ne čujemo. Bila se kratko javila, ali očekujem od nje da se javi i da komentira - ovo što je napravljeno protupropisno, o sukobu interesa i neplaćanju računa. Netko je duhovito rekako kako nas Skoko poziva na ribu, a Marijana nam za desert servira laž - kazao je medijima Sanader.

image

Antonio Kuzmanić sa suprugom

Duje Klarić/Cropix

Na pitanje novinara kakvu poruku ovo šalje građanima, Sanader je odgovorio kako je poruka sa se radi o političkoj prevari gradonačelnika Puljka koja svakog dana doazi sve više do izražaja.

- I ova škola u koju je slala Marijana Puljak Bojana Ivoševića nije uspjela pa se nakon antisemitizma i vađenja krvi novinarima ide dalje u laži, prevare i korupciju - kazao je

Gradonačelniku je poručio - ili Split ili Puljak, jer ova "peškarija nova Puljkova šporkarija najbolje potvrđuje da Split ne zaslužuje Puljka i da je Split taoc Puljka".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 15:01