StoryEditorOCM
Splitleti perje

Rat među splitskim kvartovima. Toni s Mejaša ispalio na Marinu sa Šina: ‘Jeste išta napravili, a da se niste naslikali?‘

Piše Split SD
14. listopada 2023. - 18:15

Nakon što smo objavili tekst o osnivanju Koordinacije istočnih mjesnih odbora i gradskih kotareva, reagirao je Toni Piplica, predsjednik Koordinacije i čelnik kotara Mejaši.

On se, naime, obrušio na Marinu Kovačević, predsjednicu GK Šine, koja je, kako navodi "grubo oklevetala novoosnovanu Koordinaciju istočnih mjesnih odbora i gradskih kotareva konstatirajući kako je to HDZ-ova koordinacija s kojom ona ne želi imati ništa zajedničkog, te kako je ista nastala u svrhu parlamentarnih i lokalnih izbora".

image

Marina Kovačević

Tom Dubravec/Cropix

– Pa, pođimo redom.

Gospođo Kovačević, Vama nije bilo dovoljno to što niste htjeli doći na osnivanje Koordinacije, nego ste se upustili u političko etiketiranje kako biste u dijelu javnosti pokušali kompromitirati samu ideju osnivanja Koordinacije.

Očito ne možete funkcionirati ako nekog ne prozivate ili se s nekim ne svađate. Vama na znanje, u HDZ-u već imamo stranačku koordinaciju koja okuplja naše predsjednike temeljnih ogranaka stranke te nam ne treba još jedna stranačka koordinacija. A što se tiče parlamentarnih i lokalnih izbora mi ćemo se tada svakako angažirati, ali ne kroz ovu koordinaciju jer nam to nije ni potrebno.

U istočnom dijelu grada Splita postoji najmanje devet jedinica mjesne samouprave, a od toga šest mjesnih odbora i tri gradska kotara. Za razliku od vas, koji ste oko sebe bez ikakvih kriterija htjeli okupiti samo one kotareve za koje ste procijenili da im i pored njihovih predsjednika možete šefovati, budući da vam je to jedini kriterij okupljanja, mi smo na osnivanje Koordinacije pozvali svih devet predsjednika bez obzira na stranačku pripadnost i to isključivo one koji pripadaju istočnom dijelu Splita.

Sastanku je prisustvovalo sedam predsjednika, a dvojica predsjednika (koji nisu iz HDZ-a) podržali su i ostavili mogućnost naknadnog priključenja Koordinaciji dok ste vi unaprijed odbili bilo kakvu suradnju.

Gospođo Kovačević, sada govorite da ne želite imati ništa s HDZ-om. Trebam li vas podsjetiti (internet sve pamti pa tako i vaše izjave) da ste proteklu godinu dana bezbroj puta javno izjavljivali kako imate odličnu suradnju s Mjesnim odborima Kamen i Stobreč, a u zadnje vrijeme i s Gradskim kotarom Mejaši, u kojima ulogu predsjednika obnašaju članovi HDZ-a.

Pa vi ste zapravo i surađivali samo s HDZ-ovim predsjednicima kotara koji vam najednom nisu više prihvatljivi.

Optužujete nas za politiziranje, a vi ste svu svoju kotarsku aktivnost stavili u funkciju osobne kampanje za sljedeće lokalne izbore na koje mislite izići sa svojom nezavisnom listom kako biste ušli u Gradsko vijeće.

Zato su vam naši predsjednici u startu i bili dosad dobri, budući da su GK Šine nedostatne za prolaz u Gradsko vijeće. Nakon toga ste počeli upotrebljavati termin "istok grada" kako biste se uz medijsku potporu i pompu proglasili zaštitnicom i spasiteljicom najprije Šina, a onda i istočnog dijela grada.

Onda ste se uhvatili državnih tema i projekata koji nemaju vezu s kotarskom razinom. Za pretpostaviti je da vam slijede europske teme i projekti i to sve s kotarske razine. Pa jeste li vi nešto napravili u svome kotaru, a da se niste naslikali za medije? Toliko o brizi za istok grada.

Stoga, gospođo Kovačević, s obzirom na to da ste odbili bilo kakvu suradnju, ubuduće imate svoj kotar i u medijskim istupima i organiziranju tiskovnih konferencija držite se granica svoga kotara, a mi ćemo se zalagati za dobrobit svih građana na istoku grada, bez obzira u kojem kotaru žive i bez obzira kojoj političkoj opciji pripadaju.

Ovim odgovorom na vašu objedu želimo završiti prepisku s vama, a ukoliko se i dalje budete bavili nama, onda ćemo vam sigurno odgovoriti i ono što smo u odgovoru izostavili – poručio je javno Piplica Marini Kovačević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. lipanj 2024 20:19