StoryEditorOCM
Splitveliki planovi

Puljak otkrio vijest koju je čuvao u strogoj tajnosti: ‘To će biti najbolji i najljepši poklon za građane Splita...‘

Piše Split SD
19. ožujka 2024. - 16:55

Gradonačelnik Ivica Puljak je povodom proslave stogodišnjice Prirodoslovnog muzeja i zoološkog vrta Grada Splita u Gradskoj vijećnici otkrio velike vijesti za Splićanke i Splićane koje je, kako kaže, do sada držao u strogoj tajnosti sa svojim suradnicima iz Banovine.

Naglasio je da nije zadovoljan uvjetima u kojima danas rade zaposlenici spomenutog splitskog muzeja, te otkrio koji su daljnji planovi Grada za ovu ustanovu.

- Iskreno, nisam zadovoljan u kojim uvjetima danas radi naš splitski muzej, ali to ćemo promijeniti. Imamo planove, i iste još nikome nisam otkrio jer smo velike stvari željeli zadržati za sebe. Naime, razvoj Grada Splita obilježen je velikim projektima. U Gradu ne postoji zgrada koja je adekvatna za ovaj muzej, a nerijetko nas muče i imovinsko-pravni odnosi.

image
Goran Mehkek/Cropix

Da budem konkretan, mi planiramo novi muzej interpolirati u gradski projekt Duilova, a taj projekt će se razvijati od plaže za osobe s invaliditetom na Duilovu, pa do hotela Duilovo. To vam je takozvani gradski projekt i mi imamo potpunu slobodnu planiranja. Tamo želimo sa županijskom Lučkom upravom izgraditi akvarij, Prirodoslovni muzej i Pomorski muzej - otkrio je Puljak, navodi Dalmacija Danas.

image
Joško Šupić/Cropix

Tvrdi da bi se 105. rođendan Muzeja mogao slaviti na spomenutoj lokaciji i u puno boljim uvjetima.

- Ta zgrada bi se vidjela s mora i ista bi bila reprezentativna za ovakvu vrstu institucija. Taj projekt već sada razvijamo i uskoro ću se sastati s ravnateljicom kako bi dogovorili sve što moramo dogovoriti te kako bi zadovoljili sve zahtjeve muzeja. Ja se nadam da ćemo 105. rođendan dočekati tamo. To će biti najbolji i najljepši poklon za građane Splita - zaključio je u svom govoru tijekom proslave stogodišnjice Prirodoslovnog muzeja i zoološkog vrta Grada Splita.

image


 

Joško Šupić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 07:47