StoryEditorOCM
SplitPAZITE NA LJUBIMCE!

Psić umalo nastradao od otrova koji je netko opet ‘posijao‘ u splitskom kvartu; kuglice su bile ubačene u komade mesa...

Piše Mario Matana
5. veljače 2024. - 18:49

Periodički, svako nekoliko mjeseci, gradom se pronese priča o bačenom otrovu na ulicama – ne onom kojeg postavlja Cian, koji se uglavnom najavljuje, koji je prepoznatljiv i nije ostavljen na ovako perfidno zloćudan način – namijenjenom prvenstveno kućnim (ili eventualno uličnim) ljubimcima poput pasa i mačaka.

Možda češće nego u ostatku Splita tako nešto se događa na Splitu 3. I ovaj put je, u nedjelju navečer, jedan prekrasni psić umalo nastradao od tako mučki postavljene otrovne klopke.

Na početku Dobriline ulice, s južne strane, na zemljanoj površini uz šetnicu pokriveno lišćem nalazio se plavičasti otrov: mladi pas je nanjušio komade mesa u koje su otrovne kuglice bile ubačene kako životinja ne bi osjetila smrtonosnu zamku!

Srećom, bio je pod kontrolom vlasnika koji ga je preventivno odmah odveo veterinaru zbog terapije, a čini se da ipak nije konzumirao ono što je, prema dostupnim informacijama, bio mamac odnosno otrov za puževe.

Kćeri vlasnika su uklonile ostatak otrova na toj lokaciji, međutim pozivamo na oprez ostale vlasnike kućnih ljubimaca jer kada je bolesni um u stanju napraviti ovakvu smrtonosnu trapulu na jednom mjestu, postaviti otrov od kojeg bi nesretne životinje uginule u mukama, nije isključeno da je pripremio stupicu i negdje drugdje.

Pozivamo istovremeno i policiju na akciju, unatoč malom broju ljudi i potplaćenosti, jer se ovakve stvari, čini nam se, događaju češće baš u ovom splitskom kvartu. A tko zna kako će drugi put reagirati neki vlasnik ako mu se na ovakav način usmrti ljubimac...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 11:55