StoryEditorOCM
Splitneoprostivo

Paljba zbog pelegrinke se nastavlja: ‘Preživjela je sve, ali nije ovog investitora i ovu gradsku vlast‘

Piše Božidar Lončar
13. lipnja 2023. - 13:30

Oko građevinskih radova na čestici na kojoj se gradi poslovno-garažni kompleks Small Mall na križanju Vukovarske, Riječke i Istarske ulice, a pogotovo oko sječe stare koštele zbog koje se digla nezapamćena buka u Splitu, za komentar smo upitali i lokalne političare. 

Davor Matijević, gradski vijećnik iz redova SDP-a koji je prikupljao potpise za tematsku sjednicu Gradskog vijeća na ovu temu, smatra licemjerenim prozivanje bivše gradskih vlasti od strane vladajućih, s obzirom da je aktualna vlast dozvolila nastavak projekta:

- Pelegrinka koja je onako divljački srušena je bila zaštićena GUP-om. Povrh toga, nije bila ni u zoni gradnje, pa stoga nije bilo ni potrebe da je se ruši. Zamjenik Bojan Ivošević izjavljuje kako su krive bivše vlasti, ali ostat će činjenica da se projektu pogodovalo kroz 30 godina, ali oni će biti ti koji su ga takvog netransparentnog realizirali bez ikakvog pokušaja da se zaštiti interes grada. Pelegrinka je preživila četiri države, dva svjetska rata, Domovinski rat, ali nije preživila ovog investitora i ovu gradsku vlast - svoj komentar dao nam je Davor Matijević

Kotarski vijećnik Branimir Urlić iz stranke Pametno smatra kako su gradonačelnik i zamjenik pokazali benevolentnost prema investitorima, a da se ni ne zna budućnost projekta:

- Ovo je pokazivanje snage investitora. Grad je trebao tražiti mišljenje vanjskih pravnih službi kad mu gradske nisu dale pravovaljane informacije, a još i dalje tu rade. Gradonačelnik i zamjenik su pokazali pretjerani interes prema investitoru, a još se ide u izmjenu projekta i ne znamo njegovu budućnost - istaknuo je Branimir Urlić koji će kao kotarski vijećnik podržati prosvjed u četvrtak 

image

Branimir Urlić

Tom Dubravec/Cropix

O čitavom ovom slučaju Bojan Ivošević se sinoć oglasio na Facebooku pravdajući se da je nemoćan jer su to sve odlučile prijašnje vlasti. Međutim, njegovi argumenti nisu naišli na plodno tlo. Brojni su ga Splićani u komentirima žestoko kritizirali spočitavajući mu da je kao bivši aktivist barem mogao upozoriti na ono što se sprema. 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. lipanj 2024 10:39