StoryEditorOCM
SplitNakon 15 godina

Općinski sud se konačno iz egzila na periferiji vraća u novu zgradu u centru Splita. Sudac Marović: Bit će nam odlično

Piše T. Ga.
29. kolovoza 2023. - 18:02

"Sud u predgrađu, pravda na čekanju" – bio je to naslov u veljači 2008. godine u Slobodnoj Dalmaciji povodom preseljenja Općinskog suda u Splitu u bivšu vojarnu na Dračevcu.

Mnogi su tada komentirali da se sud, koji treba biti lako dostupan Splićanima, seli u Solin, bez obzira na to što se radi o katastarskoj čestici na području Splita.

image

Vesna Škare Ožbolt

Joško Ponoš/Cropix

Tada se moglo samo nagađati kada će se vratiti u grad, a suci su izražavali svoju zabrinutost da će pravda biti sporija.

Sada, čak 15 i pol godina kasnije, napokon je poznato kada se Općinski sud u Splitu vraća u grad.

image

Sud na Dračevcu

Tom Dubravec/Cropix

Uselit će se u zgradu nekadašnje "Prime Standa" u Gundulićevoj ulici, koju je poduzetnik Željko Kerum s Ministarstvom pravosuđa "trampio" za bivšu vjenčaonicu u mandatu nekadašnje ministrice pravosuđa Vesne Škare Ožbolt. "Standa" je u zgradu suda rekonstruirana bespovratnim sredstvima iz darovnice Kraljevine Norveške u programu čiji je cilj ojačati vladavinu prava i poboljšati učinkovitosti pravosudnog sustava. 

image

Željko Kerum

Nikša Stipaničev/Cropix

- Prema meni dostupnim informacijama, preseljenje Općinskog suda slijedi u prosincu 2023. ili siječnju 2024. godine - kazao nam je Dražen Maravić, predsjednik Općinskog suda u Splitu.

Dodaje da na novoj lokaciji očekuje odlične uvjete rada, te da će tamo biti mjesta za sve suce Općinskog suda. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 23:27