StoryEditorOCM
SplitZAŽELIO BRZ OPORAVAK

Ivošević se oglasio o jučerašnjoj nesreći, objašnjava zašto na cesti nije bilo branika: ‘Stanovnici su se protivili...‘

Piše Split SD
22. studenog 2023. - 15:11

Dogradonačelnik Bojan Ivošević u objavi na svom Facebook profilu zaželio je brz oporavak djeci i vozaču minibusa koji su jučer imali prometnu nesreću u naselju Sirotkovići između Gornjeg Sitnog i Srinjina, u kojoj na sreću nitko nije teže ozlijeđen.

Poslali smo jutros upit Gradu Splitu u kojem nas je zanimalo kada su na navedenoj cesti posljednji put rađene intervencije, je li netko već izašao na teren i upoznao se s problemima? Također smo pitali planira li glad pregledati cestu, kako je predložila ravnateljica OŠ Srinjine s obzirom da se radi o pristupnoj cesti školi te ima li Grad u planu uređenje prometnice, u prvom redu postavljanje branika.

Odgovor nam je stigao preko Ureda Grada, a istovjetan je tekst Ivošević objavio i na svom Facebook profilu.

- S obzirom na veliki broj medijskih upita o cesti gdje se jučer dogodila prometna nesreća sa školskim minibusom potrebno je demantirati nekoliko netočnih navoda koji su se pojavili u javnom prostoru u posljednja 24 sata.

Uzrok prometne nesreće prema službenom izvješću policije je neprilagođena brzina uz veliku količinu padalina u trenutku ulaska u zavoj (180°) zbog koje je nakon izlaska iz zavoja na ravnom dijelu ceste (uzbrdici) uslijed zanošenja došlo do izlijetanja minibusa na lokaciji koja tehnički nije ni zahtjevna ni opasna (ravni pravac).

image

U školskom kombiju bili su vozač i petero učenika OŠ Srinjine

Božidar Vukičević/Cropix

MO Srinjine nikad nije tražio ikakav zahvat na navedenoj lokaciji o čemu postoje i pisani dokazi, već su prije svega tražili uređenje trga i nogostupa u centru mjesta (uvršteno u proračun za 2024. godinu 200.000 eura), kao i određene zahvate radi povećanja sigurnosti u prometu na području Srinjina od čega niti jedan se nije odnosio na navedenu cestu.

2017. godine nakon velikog požara gradska uprava je na nekoliko lokacija podno Mosora osigurala opasne zavoje ogradama, takav plan bio je i u Sirotkovićima na Putu sv. Luke.

Do realizacije navedenog nije došlo jer su se stanovnici protivili zbog potencijalnog oštećenja podzemnih instalacija koje su sami na navedenoj lokaciji izvodili. Svejedno i da se ograda u navedenom zavoj tada postavila ne bi utjecala na ishod ovoga nesretnog događaja koji se dogodilo van samog zavoja na ravnom pravcu navedene ceste.

Da prilikom uvođenja organiziranog školskog prijevoza vodimo računa o sigurnosti, najbolje pokazuje aktualni slučaj iz Žrnovnice (Privor) gdje smo inzistirali da se prije nego minibus počne prevoziti učenike izvrše svi potrebni pripremni radovi kako bi cesta bila sigurna za prijevoz minibusom. Ovim putem zahvaljujem roditeljima djece na strpljenju - napisao je Ivošević.

image

Status Bojana Ivoševića o cesti gdje se dogodila nesreća

Facebook/Screenshot
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 18:01