stdClass Object ( [id] => 1273726 [title] => Obnova spomenika kulture po splitski; za sanaciju loše izvedenih radova javila se ista tvrtka koja ih je izvodila [alias] => obnova-spomenika-kulture-po-splitski-za-sanaciju-lose-izvedenih-radova-javila-se-ista-tvrtka-koja-ih-je-izvodila [catid] => 253 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Premda je prije dvije godine dobila uporabnu dozvolu, Stara gradska vijećnica stoji zatvorena nakon što su u njoj održane samo dvije izložbe. A ni one se zapravo nisu smjele održati s obzirom na količinu vlage zbog koje je iskrivljen parket.

Njega se čak išlo zavidati za pod, ali ni to nije pomoglo jer se zbog koritanja parketa jedan pano srušio na posjetitelja. Dizajnerica interijera Nikolina Jelavić Mitrović je izjavila kako nikad u životu nije doživjela tako loš odnos prema njenom poslu onih koji su bili involvirani, od izvođača preko gradskih vlasti, pri čemu nije štedjela bivšu ni sadašnju garnituru, te je kazala da joj je žao što se uopće prihvatila tog posla.

Kako smo pisali, skandal svoje vrste je da se u neuvjetne i vlažne prostore donosilo i izlagalo prvotiske "Judite" Marka Marulića stare pola tisućljeća.

---

image
Jakov Prkić/Cropix
---

Kako bi ovoj velikoj sramoti u koju je ulupano 9,2 milijuna kuna u sklopu EU projekta "Palača života, grad mijena" na prostor koji stoji zatvoren stao na kraj, Grad je koncem prošle godine naručio projekt sanacije Stare gradske vijećnice kojeg je s nekim izmjenama prethodnog projekta izradila tvrtka "Centar d.o.o.".

Prema procjeni koju su oni dali koncem 2022. radovi sanacije bi se mogli izvesti za 675 tisuća kuna s PDV-om (sadašnjih 89.500 eura).

Grad je u veljači raspisao javnu nabavu s tom procjenom, ali na nju se javila samo jedna tvrtka. Prema Zapisniku o javnom otvaranju ponuda koji je objavljen na Elektronskom oglasniku javne nabave, ispostavilo se da se jedini pozivu Grada odazvao upravo "Neir d.o.o.", koji je bio odabran za izvođača radova i u vrijeme Andre Krstulovoća Opare. Inače, to je tvrtka koja godinama vodi mnoge poslove u gradskoj jezgri. "Neir" je dao ponudu od 163.890 eura s PDV-om (u nekadašnjim kunama 1.234.829,21 kn).

Ironično zvuči da se za sanaciju loše izvedenih radova javila ista tvrtka koja je te radove obavila. Dapače, "Neir" se javio kao jedini ponuđač na ovu javnu nabavu čak s dvostruko većom cijenom ponude od procijenjene vrijednosti nabave koju je dao Grad kao naručitelj.

Pokušali smo doznati što će Grad učiniti u ovakvoj situaciji. Poslali smo pitanja Mariju Negotiću, pročelniku Upravnog odjela za društvene djelatnosti. Pitali smo ga je li Grad spreman prihvatiti gotovo dvostruko skuplju ponudu od istog izvođača koji je jedini ponuditelj na javnoj nabavi kakvom ju je raspisao Grad Splita.

Zanimalo nas je, također, znači li to da su riješena sporna pitanja sa "Neirom" oko radova na Staroj gradskoj vijećnici. Naime, prije godinu dana iz Ureda Grada nam je ukazano da će se rješavati sporovi između Grada i izvođača radova.

---

image
Joško Šupić/Cropix
---

- Na projektu adaptacije i unutrašnjeg uređenja Stare gradske vijećnice preko javne nabave angažirana je tvrtka "Neir" d.o.o.

Grad Split i izvođač redovito komuniciraju i dogovaraju se oko otvorenih pitanja te će neovisno mišljenje vještaka pridonijeti bržem donošenju najefikasnijeg rješenja. Sudski vještak je angažiran radi dobivanja neovisnog mišljenja za pronalaženje što boljeg rješenja za sanaciju drvene podne obloge.

Nedostaci uočeni nakon preuzimanja i tijekom korištenja prostora odnose se na sanaciju drvene podne obloge, zamjenu oštećenih stakala pojedinih prozora, ponovno bojanje zidne obloge te ostale manje nedostatke - tako je glasio odgovor Ureda Grada iz travnja 2022. godine, dok iz "Neira" nisu htjeli komentirati, već su poručili da se za sve upite obratimo investitoru.

Maria Negotića smo u prosincu prošle godine upitali hoće li Grad nešto poduzeti po pitanju obeštećenja, a on je odgovorio: "Da, Grad ima zadužnicu koju će aktivirati."

Drugim riječima, još donedavno su iz Banovine govorili o nedostacima uočenim nakon preuzimanja i korištenja prostora i rješavanju "otvorenih pitanja" s izvođačem, radi čega su angažirali sudskog vještaka, o aktiviranju zadužnice... A, godinu kasnije Grad raspisuje javnu nabavu za sanaciju Gradske vijećnice na koju se jedini javlja isti izvođač, umjesto da je o svom trošku popravio uočene nedostatke, i još traži dvostruko veću cijenu od one koju nudi Grad!?

---

image
Vojko Bašić/Cropix
---

Također, upitali smo Negotića ima li Grad povjerenja da će Neir d.o.o. ovog puta kvalitetno izvesti radove na sanaciji Stare gradske vijećnice, odnosno, na popravcima onoga oko čega je s njima Grad bio u sporu radi loše izvedenih radova?

Zamolili smo pročelnika za žuran odgovor zbog novinskog roka za pisanje teksta.

- Uz dužno poštovanje, vaši rokovi za pisanje teksta nisu razlog Gradu za donošenje bilo kakve ishitrene odluke. Transparentnost cijelog postupka vam je i omogućila informacije koje imate, a dok traje pregled i ocjena ponuda, rezultati postupka nabave su tajni. U skladu sa Zakonom o javnoj nabavi, Grad je dužan donijeti odluku o izboru ili cijeli postupak poništiti u roku od 45 dana - odgovorio nam je Negotić.

Zahvalili smo Negotiću na brzom odgovoru i poslali upit može li reći ima li između Grada i "Neira" još otvorenih pitanja oko izvođenja radova adaptacije i unutrašnjeg uređenja Vijećnice, a radi čega je bio angažiran sudski vještak? Ali, do zaključenja teksta nismo dobili njegov odgovor.

Dok se čeka što će biti s ovom javnom nabavom, dotle je jedan drugi posao vezan za radove na Staroj gradskoj vijećnici poništen. Javile su se dvije tvrtke, obje s ponudama nešto nižim od procjene koju je dao Grad, ali su odbijene s obrazloženjem da nijedna nije dostavila kompletnu dokumentaciju.

---

image
Ante Čizmić/Cropix
---

Riječ je o pozivu za dostavu ponuda za radove na bifori. U pitanju je neogotički dvojni prozor koji se sastoji od dva šiljasta luka povezana sa stupićem. Bifora se nalazi iznad volta kojim se inače prolazi između zgrade Stare vijećnice i Palače Karepić (u kojoj je kafić "No stress"). U tom prostoru nekad se nalazila kapelica Sv. Lovre izgrađena 1455. koja je premošćivala taj prolaz.

Ustanovljeno je da se prilikom nedavne obnove Stare gradske vijećnice i taj dio loše izveo. Naime, u bifori koja je dvodijelni prozor, postavljena je "nova stolarija jednokrilna, s kipom u visini kapitela i klasičnih presjeka, s ostakljenjem od običnog "flat" stakla u kombinaciji pravokutnika i rombova u kositrenom Tiffany sistemu".

- Takvo rješenje ostakljenja povijesne bifore nije adekvatno te je ukazana potreba za zamjenom sadašnjeg vitraja s prozorom u povijesno prihvatljiviji model - zaključeno je u dokumentaciji iz javne nabave, gdje u nastavku stoji što se traži od ponuditelja.

- Izvodi se preinaka stolarije bifore uklanjanjem sadašnje stolarije i okvira sa Tiffany vitrajom i zamjenjuje ga novim ispod visine kapitela dvokrilnim drvenim krilima s klasičnim okovom te se ostakljuje ručno puhanim i spljoštenim blago toniranim okruglim staklom (butzen, rulli soffiati i sl.) u olovnom profilu s pravilnim stupcima i redovima.

Iz interijera je potrebno postaviti ravno "float" staklo u posebne tanje okvire, a s vanjske strane vitraj uvezati i ojačati metalnim šipkama u pravilnim simetričnim rasponima. - navodi se u troškovniku.

Procjena radova uključuje uklanjanje sadašnje stolarije i ostakljenja, izradu dvokrilne stolarije i vitraja, te njihovo postavljanje, a iznosi 31.050 eura s PDV-om (233.946,23 bivših kuna). Nakon što je Ivica Puljak 6. ožujka poništio poziv za radove na bifori, deset dana kasnije raspisan je novi poziv za dostavu ponuda.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => LUĐE NE MOŽE [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => LUĐE NE MOŽE 2 0 7314 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-03-16 14:15:08 [created_by] => 3201 [created_by_alias] => Sandi Vidulić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-03-18 07:41:58 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2023-03-18 07:41:58 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 3456 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 253 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link nav__link--split [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Splita. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, dalmacija, split [secure] => 0 [page_title] => Split [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Obnova spomenika kulture po splitski; za sanaciju loše izvedenih radova javila se ista tvrtka koja ih je izvodila [metakey] => stara gradska vijećnica, sanacija, obnova, tvrtka Neir, Mario Negotić, Split [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/03\/16\/17565870.jpg","\/images\/slike\/2023\/03\/16\/17565844.jpg","\/images\/slike\/2023\/03\/16\/11983112.jpg","\/images\/slike\/2023\/03\/16\/15259034.jpg","\/images\/slike\/2023\/03\/16\/14118230.jpg","\/images\/slike\/2023\/03\/16\/13530888.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Jakov Prki\u0107\/Cropix","Jakov Prki\u0107\/Cropix","Jo\u0161ko \u0160upi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1279","hd_17565870_1920.jpg":"1920x1080","k_17565870_1280.jpg":"1280x1280","k_17565870_1024.jpg":"1024x1024","k_17565870_640.jpg":"640x640","k_17565870_480.jpg":"480x480","k_17565870_340.jpg":"340x340","k_17565870_220.jpg":"220x220","o_17565870_1280.jpg":"1280x852","o_17565870_1024.jpg":"1024x682","o_17565870_640.jpg":"640x426","o_17565870_480.jpg":"480x319","o_17565870_340.jpg":"340x226","o_17565870_220.jpg":"220x146","h_17565870_1280.jpg":"1280x854","h_17565870_1024.jpg":"1024x683","h_17565870_640.jpg":"640x427","h_17565870_480.jpg":"480x320","h_17565870_340.jpg":"340x227","h_17565870_220.jpg":"220x147","pp_17565870_1280.jpg":"1280x1628","pp_17565870_1024.jpg":"1024x1303","pp_17565870_640.jpg":"640x814","pp_17565870_480.jpg":"480x611","pp_17565870_340.jpg":"340x432","pp_17565870_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_17565844_1920.jpg":"1920x1080","k_17565844_1280.jpg":"1280x1280","k_17565844_1024.jpg":"1024x1024","k_17565844_640.jpg":"640x640","k_17565844_480.jpg":"480x480","k_17565844_340.jpg":"340x340","k_17565844_220.jpg":"220x220","o_17565844_1280.jpg":"1280x853","o_17565844_1024.jpg":"1024x682","o_17565844_640.jpg":"640x426","o_17565844_480.jpg":"480x320","o_17565844_340.jpg":"340x226","o_17565844_220.jpg":"220x146","h_17565844_1280.jpg":"1280x854","h_17565844_1024.jpg":"1024x683","h_17565844_640.jpg":"640x427","h_17565844_480.jpg":"480x320","h_17565844_340.jpg":"340x227","h_17565844_220.jpg":"220x147","pp_17565844_1280.jpg":"1280x1628","pp_17565844_1024.jpg":"1024x1303","pp_17565844_640.jpg":"640x814","pp_17565844_480.jpg":"480x611","pp_17565844_340.jpg":"340x432","pp_17565844_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_11983112_1920.jpg":"1920x1080","k_11983112_1280.jpg":"1280x1280","k_11983112_1024.jpg":"1024x1024","k_11983112_640.jpg":"640x640","k_11983112_480.jpg":"480x480","k_11983112_340.jpg":"340x340","k_11983112_220.jpg":"220x220","o_11983112_1280.jpg":"1280x853","o_11983112_1024.jpg":"1024x682","o_11983112_640.jpg":"640x426","o_11983112_480.jpg":"480x320","o_11983112_340.jpg":"340x226","o_11983112_220.jpg":"220x146","h_11983112_1280.jpg":"1280x854","h_11983112_1024.jpg":"1024x683","h_11983112_640.jpg":"640x427","h_11983112_480.jpg":"480x320","h_11983112_340.jpg":"340x227","h_11983112_220.jpg":"220x147","pp_11983112_1280.jpg":"1280x1628","pp_11983112_1024.jpg":"1024x1303","pp_11983112_640.jpg":"640x814","pp_11983112_480.jpg":"480x611","pp_11983112_340.jpg":"340x432","pp_11983112_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1208","hd_15259034_1920.jpg":"1920x1080","k_15259034_1280.jpg":"1280x1280","k_15259034_1024.jpg":"1024x1024","k_15259034_640.jpg":"640x640","k_15259034_480.jpg":"480x480","k_15259034_340.jpg":"340x340","k_15259034_220.jpg":"220x220","o_15259034_1280.jpg":"1280x805","o_15259034_1024.jpg":"1024x644","o_15259034_640.jpg":"640x402","o_15259034_480.jpg":"480x302","o_15259034_340.jpg":"340x213","o_15259034_220.jpg":"220x138","h_15259034_1280.jpg":"1280x854","h_15259034_1024.jpg":"1024x683","h_15259034_640.jpg":"640x427","h_15259034_480.jpg":"480x320","h_15259034_340.jpg":"340x227","h_15259034_220.jpg":"220x147","pp_15259034_1280.jpg":"1280x1628","pp_15259034_1024.jpg":"1024x1303","pp_15259034_640.jpg":"640x814","pp_15259034_480.jpg":"480x611","pp_15259034_340.jpg":"340x432","pp_15259034_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1282","hd_14118230_1920.jpg":"1920x1080","k_14118230_1280.jpg":"1280x1280","k_14118230_1024.jpg":"1024x1024","k_14118230_640.jpg":"640x640","k_14118230_480.jpg":"480x480","k_14118230_340.jpg":"340x340","k_14118230_220.jpg":"220x220","o_14118230_1280.jpg":"1280x854","o_14118230_1024.jpg":"1024x683","o_14118230_640.jpg":"640x427","o_14118230_480.jpg":"480x320","o_14118230_340.jpg":"340x227","o_14118230_220.jpg":"220x146","h_14118230_1280.jpg":"1280x854","h_14118230_1024.jpg":"1024x683","h_14118230_640.jpg":"640x427","h_14118230_480.jpg":"480x320","h_14118230_340.jpg":"340x227","h_14118230_220.jpg":"220x147","pp_14118230_1280.jpg":"1280x1628","pp_14118230_1024.jpg":"1024x1303","pp_14118230_640.jpg":"640x814","pp_14118230_480.jpg":"480x611","pp_14118230_340.jpg":"340x432","pp_14118230_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1149","hd_13530888_1920.jpg":"1920x1080","k_13530888_1280.jpg":"1280x1280","k_13530888_1024.jpg":"1024x1024","k_13530888_640.jpg":"640x640","k_13530888_480.jpg":"480x480","k_13530888_340.jpg":"340x340","k_13530888_220.jpg":"220x220","o_13530888_1280.jpg":"1280x766","o_13530888_1024.jpg":"1024x612","o_13530888_640.jpg":"640x383","o_13530888_480.jpg":"480x287","o_13530888_340.jpg":"340x203","o_13530888_220.jpg":"220x131","h_13530888_1280.jpg":"1280x854","h_13530888_1024.jpg":"1024x683","h_13530888_640.jpg":"640x427","h_13530888_480.jpg":"480x320","h_13530888_340.jpg":"340x227","h_13530888_220.jpg":"220x147","pp_13530888_1280.jpg":"1280x1628","pp_13530888_1024.jpg":"1024x1303","pp_13530888_640.jpg":"640x814","pp_13530888_480.jpg":"480x611","pp_13530888_340.jpg":"340x432","pp_13530888_220.jpg":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [description] => [parent] => 240 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 14 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7786994 Threads: 2 Questions: 1635646694 Slow queries: 4860620 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111387364 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 51 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /split ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /split ) ) [link] => /split/obnova-spomenika-kulture-po-splitski-za-sanaciju-lose-izvedenih-radova-javila-se-ista-tvrtka-koja-ih-je-izvodila-1273726 [printLink] => /split/obnova-spomenika-kulture-po-splitski-za-sanaciju-lose-izvedenih-radova-javila-se-ista-tvrtka-koja-ih-je-izvodila-1273726?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 531673 [name] => stara gradska vijećnica [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-02-03 17:23:50 [main_article_id] => 0 [alias] => stara-gradska-vijecnica [link] => /tag/stara-gradska-vijecnica ) [1] => stdClass Object ( [id] => 438836 [name] => sanacija [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => sanacija [link] => /tag/sanacija ) [2] => stdClass Object ( [id] => 522020 [name] => obnova [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => obnova [link] => /tag/obnova ) [3] => stdClass Object ( [id] => 709656 [name] => tvrtka Neir [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-03-18 08:42:14 [main_article_id] => 0 [alias] => tvrtka-neir [link] => /tag/tvrtka-neir ) [4] => stdClass Object ( [id] => 688152 [name] => Mario Negotić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-08-18 11:54:30 [main_article_id] => 0 [alias] => mario-negotic [link] => /tag/mario-negotic ) [5] => stdClass Object ( [id] => 357534 [name] => Split [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => split [link] => /tag/split ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => LUĐE NE MOŽE [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Obnova spomenika kulture po splitski; za sanaciju loše izvedenih radova javila se ista tvrtka koja ih je izvodila [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3201 [name] => Sandi Vidulić [username] => sandi-viduli [email] => sandi-viduli@sd.hr [password] => $2y$10$QEONSV0iJcSKDJHoRmUlnugIL0..tKPBYNZIP7zCykZEUoWHMIhke [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/sandi-vidulic-3201 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1719 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/d7b193a1bc1ac1437dad7e71367ea22f?s=100&default=https%3A%2F%2Ff02.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/16/17565870.jpg [galleryCount] => 6 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Vojko Bašić/Cropix [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/16/17565870.jpg [title] => Vojko Bašić/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/16/17565844.jpg [title] => Vojko Bašić/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/16/11983112.jpg [title] => Jakov Prkić/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/16/15259034.jpg [title] => Jakov Prkić/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/16/14118230.jpg [title] => Joško Šupić/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/16/13530888.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix ) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

Premda je prije dvije godine dobila uporabnu dozvolu, Stara gradska vijećnica stoji zatvorena nakon što su u njoj održane samo dvije izložbe. A ni one se zapravo nisu smjele održati s obzirom na količinu vlage zbog koje je iskrivljen parket.

Njega se čak išlo zavidati za pod, ali ni to nije pomoglo jer se zbog koritanja parketa jedan pano srušio na posjetitelja. Dizajnerica interijera Nikolina Jelavić Mitrović je izjavila kako nikad u životu nije doživjela tako loš odnos prema njenom poslu onih koji su bili involvirani, od izvođača preko gradskih vlasti, pri čemu nije štedjela bivšu ni sadašnju garnituru, te je kazala da joj je žao što se uopće prihvatila tog posla.

Kako smo pisali, skandal svoje vrste je da se u neuvjetne i vlažne prostore donosilo i izlagalo prvotiske "Judite" Marka Marulića stare pola tisućljeća.

---

image
Jakov Prkić/Cropix
---

Kako bi ovoj velikoj sramoti u koju je ulupano 9,2 milijuna kuna u sklopu EU projekta "Palača života, grad mijena" na prostor koji stoji zatvoren stao na kraj, Grad je koncem prošle godine naručio projekt sanacije Stare gradske vijećnice kojeg je s nekim izmjenama prethodnog projekta izradila tvrtka "Centar d.o.o.".

Prema procjeni koju su oni dali koncem 2022. radovi sanacije bi se mogli izvesti za 675 tisuća kuna s PDV-om (sadašnjih 89.500 eura).

Grad je u veljači raspisao javnu nabavu s tom procjenom, ali na nju se javila samo jedna tvrtka. Prema Zapisniku o javnom otvaranju ponuda koji je objavljen na Elektronskom oglasniku javne nabave, ispostavilo se da se jedini pozivu Grada odazvao upravo "Neir d.o.o.", koji je bio odabran za izvođača radova i u vrijeme Andre Krstulovoća Opare. Inače, to je tvrtka koja godinama vodi mnoge poslove u gradskoj jezgri. "Neir" je dao ponudu od 163.890 eura s PDV-om (u nekadašnjim kunama 1.234.829,21 kn).

Ironično zvuči da se za sanaciju loše izvedenih radova javila ista tvrtka koja je te radove obavila. Dapače, "Neir" se javio kao jedini ponuđač na ovu javnu nabavu čak s dvostruko većom cijenom ponude od procijenjene vrijednosti nabave koju je dao Grad kao naručitelj.

Pokušali smo doznati što će Grad učiniti u ovakvoj situaciji. Poslali smo pitanja Mariju Negotiću, pročelniku Upravnog odjela za društvene djelatnosti. Pitali smo ga je li Grad spreman prihvatiti gotovo dvostruko skuplju ponudu od istog izvođača koji je jedini ponuditelj na javnoj nabavi kakvom ju je raspisao Grad Splita.

Zanimalo nas je, također, znači li to da su riješena sporna pitanja sa "Neirom" oko radova na Staroj gradskoj vijećnici. Naime, prije godinu dana iz Ureda Grada nam je ukazano da će se rješavati sporovi između Grada i izvođača radova.

---

image
Joško Šupić/Cropix
---

- Na projektu adaptacije i unutrašnjeg uređenja Stare gradske vijećnice preko javne nabave angažirana je tvrtka "Neir" d.o.o.

Grad Split i izvođač redovito komuniciraju i dogovaraju se oko otvorenih pitanja te će neovisno mišljenje vještaka pridonijeti bržem donošenju najefikasnijeg rješenja. Sudski vještak je angažiran radi dobivanja neovisnog mišljenja za pronalaženje što boljeg rješenja za sanaciju drvene podne obloge.

Nedostaci uočeni nakon preuzimanja i tijekom korištenja prostora odnose se na sanaciju drvene podne obloge, zamjenu oštećenih stakala pojedinih prozora, ponovno bojanje zidne obloge te ostale manje nedostatke - tako je glasio odgovor Ureda Grada iz travnja 2022. godine, dok iz "Neira" nisu htjeli komentirati, već su poručili da se za sve upite obratimo investitoru.

Maria Negotića smo u prosincu prošle godine upitali hoće li Grad nešto poduzeti po pitanju obeštećenja, a on je odgovorio: "Da, Grad ima zadužnicu koju će aktivirati."

Drugim riječima, još donedavno su iz Banovine govorili o nedostacima uočenim nakon preuzimanja i korištenja prostora i rješavanju "otvorenih pitanja" s izvođačem, radi čega su angažirali sudskog vještaka, o aktiviranju zadužnice... A, godinu kasnije Grad raspisuje javnu nabavu za sanaciju Gradske vijećnice na koju se jedini javlja isti izvođač, umjesto da je o svom trošku popravio uočene nedostatke, i još traži dvostruko veću cijenu od one koju nudi Grad!?

---

image
Vojko Bašić/Cropix
---

Također, upitali smo Negotića ima li Grad povjerenja da će Neir d.o.o. ovog puta kvalitetno izvesti radove na sanaciji Stare gradske vijećnice, odnosno, na popravcima onoga oko čega je s njima Grad bio u sporu radi loše izvedenih radova?

Zamolili smo pročelnika za žuran odgovor zbog novinskog roka za pisanje teksta.

- Uz dužno poštovanje, vaši rokovi za pisanje teksta nisu razlog Gradu za donošenje bilo kakve ishitrene odluke. Transparentnost cijelog postupka vam je i omogućila informacije koje imate, a dok traje pregled i ocjena ponuda, rezultati postupka nabave su tajni. U skladu sa Zakonom o javnoj nabavi, Grad je dužan donijeti odluku o izboru ili cijeli postupak poništiti u roku od 45 dana - odgovorio nam je Negotić.

Zahvalili smo Negotiću na brzom odgovoru i poslali upit može li reći ima li između Grada i "Neira" još otvorenih pitanja oko izvođenja radova adaptacije i unutrašnjeg uređenja Vijećnice, a radi čega je bio angažiran sudski vještak? Ali, do zaključenja teksta nismo dobili njegov odgovor.

Dok se čeka što će biti s ovom javnom nabavom, dotle je jedan drugi posao vezan za radove na Staroj gradskoj vijećnici poništen. Javile su se dvije tvrtke, obje s ponudama nešto nižim od procjene koju je dao Grad, ali su odbijene s obrazloženjem da nijedna nije dostavila kompletnu dokumentaciju.

---

image
Ante Čizmić/Cropix
---

Riječ je o pozivu za dostavu ponuda za radove na bifori. U pitanju je neogotički dvojni prozor koji se sastoji od dva šiljasta luka povezana sa stupićem. Bifora se nalazi iznad volta kojim se inače prolazi između zgrade Stare vijećnice i Palače Karepić (u kojoj je kafić "No stress"). U tom prostoru nekad se nalazila kapelica Sv. Lovre izgrađena 1455. koja je premošćivala taj prolaz.

Ustanovljeno je da se prilikom nedavne obnove Stare gradske vijećnice i taj dio loše izveo. Naime, u bifori koja je dvodijelni prozor, postavljena je "nova stolarija jednokrilna, s kipom u visini kapitela i klasičnih presjeka, s ostakljenjem od običnog "flat" stakla u kombinaciji pravokutnika i rombova u kositrenom Tiffany sistemu".

- Takvo rješenje ostakljenja povijesne bifore nije adekvatno te je ukazana potreba za zamjenom sadašnjeg vitraja s prozorom u povijesno prihvatljiviji model - zaključeno je u dokumentaciji iz javne nabave, gdje u nastavku stoji što se traži od ponuditelja.

- Izvodi se preinaka stolarije bifore uklanjanjem sadašnje stolarije i okvira sa Tiffany vitrajom i zamjenjuje ga novim ispod visine kapitela dvokrilnim drvenim krilima s klasičnim okovom te se ostakljuje ručno puhanim i spljoštenim blago toniranim okruglim staklom (butzen, rulli soffiati i sl.) u olovnom profilu s pravilnim stupcima i redovima.

Iz interijera je potrebno postaviti ravno "float" staklo u posebne tanje okvire, a s vanjske strane vitraj uvezati i ojačati metalnim šipkama u pravilnim simetričnim rasponima. - navodi se u troškovniku.

Procjena radova uključuje uklanjanje sadašnje stolarije i ostakljenja, izradu dvokrilne stolarije i vitraja, te njihovo postavljanje, a iznosi 31.050 eura s PDV-om (233.946,23 bivših kuna). Nakon što je Ivica Puljak 6. ožujka poništio poziv za radove na bifori, deset dana kasnije raspisan je novi poziv za dostavu ponuda.

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Vojko Bašić/Cropix Vojko Bašić/Cropix Jakov Prkić/Cropix Jakov Prkić/Cropix Joško Šupić/Cropix Ante Čizmić/Cropix
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/split/obnova-spomenika-kulture-po-splitski-za-sanaciju-lose-izvedenih-radova-javila-se-ista-tvrtka-koja-ih-je-izvodila-1273726 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=f0316ac02bca50dea977d850523b9c4c8f90c375 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Obnova+spomenika+kulture+po+splitski%3B+za+sanaciju+lo%C5%A1e+izvedenih+radova+javila+se+ista+tvrtka+koja+ih+je+izvodila&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fobnova-spomenika-kulture-po-splitski-za-sanaciju-lose-izvedenih-radova-javila-se-ista-tvrtka-koja-ih-je-izvodila-1273726 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fobnova-spomenika-kulture-po-splitski-za-sanaciju-lose-izvedenih-radova-javila-se-ista-tvrtka-koja-ih-je-izvodila-1273726 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => LUĐE NE MOŽE [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
SplitLUĐE NE MOŽE

Obnova spomenika kulture po splitski; za sanaciju loše izvedenih radova javila se ista tvrtka koja ih je izvodila

Piše Sandi Vidulić
18. ožujka 2023. - 08:41

Premda je prije dvije godine dobila uporabnu dozvolu, Stara gradska vijećnica stoji zatvorena nakon što su u njoj održane samo dvije izložbe. A ni one se zapravo nisu smjele održati s obzirom na količinu vlage zbog koje je iskrivljen parket.

Njega se čak išlo zavidati za pod, ali ni to nije pomoglo jer se zbog koritanja parketa jedan pano srušio na posjetitelja. Dizajnerica interijera Nikolina Jelavić Mitrović je izjavila kako nikad u životu nije doživjela tako loš odnos prema njenom poslu onih koji su bili involvirani, od izvođača preko gradskih vlasti, pri čemu nije štedjela bivšu ni sadašnju garnituru, te je kazala da joj je žao što se uopće prihvatila tog posla.

Kako smo pisali, skandal svoje vrste je da se u neuvjetne i vlažne prostore donosilo i izlagalo...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2024 12:53