stdClass Object ( [id] => 1099595 [title] => Niču li stanovi uz glavnu splitsku tržnicu? Kotarcu je dozvola za gradnju na području ‘bilog pazara‘ triput srušena, nova nije tražena, ali teren se čisti [alias] => nicu-li-stanovi-uz-glavnu-splitsku-trznicu-kotarcu-je-dozvola-za-gradnju-na-podrucju-bilog-pazara-triput-srusena-nova-nije-trazena-ali-teren-se-cisti [catid] => 253 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Građani i prvi turisti koji su došli u splitsku jezgru mogli su vidjeti kako na nekadašnjem "bilon pazaru", smještenom sjeverno od glavne tržnice, i to na području koje je pod UNESCO-ovom zaštitom, zjapi velika rupa obrasla travom.

Prizor se ukazao otkako su uklonjeni kiosci s tog dijela nathodnika nad usjekom pruge. Upitali smo Paška Rajčića, jednog od suvlasnika tog zemljišta, događa li se nešto novo oko građevinskih radova.

Rajčić je rekao da ne zna što se događa i uputio nas je na građevinskog poduzetnika Zvonka Kotarca čija tvrtka "Dal-kon ing" vodi projekt "Contarini", a ovaj je poručio da ćemo detaljne informacije dobiti od odvjetnika Marina Budimira koji zastupa investitore.

– Projekt "Contarini" postoji već gotovo 15 godina i kontinuirano postoje problemi koji su, nazovimo ih, tehničke naravi. Grad je imao obvezu kad se dobije akt za građenje osloboditi i taj dio Pazara, jer se te kućice i sada nalaze dijelom na privatnim česticama, a bez njihova pomicanja ne može se nastaviti gradnja – ustvrdio je Budimir i dodao da se poslovno-stambena zgrada ne gradi na tom dijelu već će ta površina biti dostupna za pješački prolaz.

– Zbog građevinske jame, odnosno iskopa i potrebnih radova, moraju se pomaknuti kiosci, a to se trebalo odavno napraviti. Ugovorom o koncesiji iz 2011. godine, sklopljenim s bivšim koncesionarom tvrtkom "Tržnice Hippos", Grad se obvezao da će, kad se izda akt za građenje, osloboditi taj dio tržnice, a tek je prije nekoliko dana započeo s tim postupkom.

Započeti radovi zbog toga su 17. rujna 2014. godine bili obustavljeni. Konstantno su išle molbe prema Gradu se da to izvrši, ali iz tko zna kakvih razloga to nije učinjeno. Vjerujemo da će gradska uprava sada izvršiti svoju obvezu i da će do kraja pomaknuti sve montažne objekte – napominje odvjetnik i dodaje kako je već uklonjeno osam kućica i da su "preostale još četiri, koje se tamo nalaze ilegalno jer više nema koncesije".

Projekt "Contarini" koji je kod javnosti i struke izazvao brojne kontroverze i osporavanja, na mjestu nekadašnjeg dijela tržnice na kojem su se prodavali mliječni proizvodi, predvidio je zgradu s dvije podzemne garaže s 86 parkirnih mjesta i šest stambenih katova, za što je Društvo arhitekata Split provelo natječaj, a u drugoj fazi na ostacima mletačkog bedema Contarini bi se gradili javni sadržaji.

Riječ je o jednom od najosporavanijih projekata pod Marjanom. Susjedi i građanske udruge pokušali su ga zaustaviti zbog velikih gabarita koji bi se izgraditi u povijesnoj jezgri, zbog dovođenja prometa u pješačku zonu, a nekima je smetala i suvremena arhitektura.

---

image
Dio kioska morao je biti uklonjen s nathodnika nad usjekom pruge
Duje Klaric/Cropix
---

Čak triput je poništavana lokacijska dozvola, dvaput ju je poništilo Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, a treći put Visoki upravni sud u prosincu 2014., nakon čega je resorno ministarstvo u siječnju 2015. naložilo Gradu da predmet vrati na ponovni postupak.

Prije toga je Ministarstvo poništilo Prostorni plan uređenja za povijesnu jezgru, zato što je protivno odredbama GUP-a dozvoljavao promet u tom dijelu jezgre na osnovi čega je bila izdana lokacijska dozvola za veliki poslovno-stambeni objekt.

Godinama je gradilište bilo zatvoreno, investitori su tražili da im projekt uđe u izmjene GUP-a, konačnim prijedlogom bilo je predviđeno da "Contarini" dobije status pojedinačnog zahvata, ali je to propalo jer je tadašnji poteštat Ivo Baldasar pred kraj svojeg mandata već bio izgubio većinu u Gradskom vijeću. Izgledalo je da je ta priča završena i da je uzalud devastiran barokni bedem s velikim iskopima zemlje.

Jesu li se stvari sada promijenile? Nije pokrenut novi postupak za izdavanje lokacijske dozvole, ali pročelnik za komunalno gospodarstvo Damir Ordulj poslao je dopis koncesionaru, tvrtki "Tržnice Hippos", da se uklone kiosci s nathodnika.

– Na području glavne tržnice planirana je izgradnja stambeno-poslovne građevine radnog naziva "Contarini" na česticama koje nisu u vlasništvu Grada i to područje zbog toga više neće biti u obuhvatu tržnice na malo – napisao je Ordulj spomenutoj firmi, kojoj je koncesija za upravljanje "pazarima" produžena za šest mjeseci nakon što je istekao desetogodišnji ugovor.

Iz "Tržnica Hippos" su nam potvrdili kako postupajući po dopisu iz Banovine zakupnicima nisu produžili ugovor o zakupu, koji im je istekao 31. prosinca 2020. godine.

Kako je moguće da se, nakon što je sud poništio lokacijsku dozvolu, a nova nije izdana, uopće pomišlja na gradnju?! Odvjetnik Budimir kaže da "pravomoćna sudska rješenja kojima su poništeni Prostorni plan uređenja za jezgru i lokacijska dozvola ne mogu zaustaviti izgradnju objekta".

---

image
Investitor projekta je tvrtka 'Dal-kon ing' u vlasništvu Zvonka Kotarca 
Jakov Prkić/Cropix
---

Pravni zastupnik investitora tvrdi da poništavanje lokacijske dozvole nije imalo utjecaja na valjanost akta za građenje koji je izdan prije negoli je ukinut plan za povijesnu jezgru, te da je akt na osnovi kojeg se može graditi – važeći.

– Da se postupak pred Upravnim sudom riješio u normalnom, razumnom roku, kao što je trebalo biti, onda bi možda bilo drugačije. Ali to se nije dogodilo. Pet godina nakon podnošenja upravne tužbe donesena je presuda. U tom razdoblju investitori su na temelju te konačne lokacijske dozvole ishodovali akt za građenje. Dok je Upravni sud ukinuo lokacijsku dozvolu, ulagač je na osnovi akta za građenje mogao završiti zgradu. Da je kojim slučajem tako uradio, bi li je trebao srušiti zbog ukidanja lokacijske dozvole?

Protiv građevinske dozvole možete podnijeti upravnu žalbu i upravnu tužbu. U tom slučaju kao investitor imate mogućnost graditi, ali o svom riziku. Ali, po zakonu kakav je tada bio na snazi, tih pravnih lijekova protiv konkretnog akta za građenje nije bilo. Umjesto dotadašnje građevinske dozvole ovdje je u pitanju potvrda glavnog projekta gdje postoje izvanredni pravni lijekovi.

Protiv ovakvog akta za građenje ne može se izjavljivati žalba, niti se može izjavljivati upravna tužba. On se mogao napadati isključivo po jednome izvanrednome pravnome lijeku, ali i tu postoji rok. Ako ste promašili taj rok, ovaj akt za građenje ostaje na snazi – objašnjava odvjetnik Budimir.

---

VOZILA U PJEŠAČKOJ ZONI ‘Taj problem mora riješiti Grad, a ne mi‘


No, kako bi se zgradi pristupalo s osobnim vozilima u pješačkoj zoni?
– Projektom je riješena prometna regulacija. Kako toj zoni pristupaju dostavna vozila, kako pristupaju ljudi koji imaju stanove u središtu grada? Imaju dozvolu – smatra Budimir.

Ali uz Đardin su stavljeni prometni znakovi da je tamo pješačka zona, ako će se za nekih pedesetak stanova ili koliko će ih biti, omogućiti da može dolaziti 86 vozila u garažu, onda to više nije pješačka zona?

– Ali, čiji je to prvenstveno problem u situaciji kada imate akt za građenje koji vam je izdan? Tko mora razriješiti problematiku ako ona postoji? Vi ste dobili dozvolu za vikendicu, a onda vam se onemogući pristup. Tko je odgovoran? Onaj koji vam je izdao dozvolu – smatra Budimir koji je uvjeren da po gradu ima niz takvih slučajeva radi kojih će se morati raditi izmjene GUP-a.

---

---

image
Paško Rajčić bio je suinvestitor 'City Centera one', a uključen je i u projekt 'Contarini' 
Mario Todorić/Cropix
---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => PROJEKT ‘CONTARINI‘ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [4] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [5] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [7] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [8] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [9] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [10] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [11] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [12] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [13] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [14] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [15] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [16] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [25] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [26] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [27] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [28] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [29] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [30] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [31] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [32] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => PROJEKT ‘CONTARINI‘ 1 1 1 1 1 2 0 2 2 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2021-05-07 11:09:51 [created_by] => 3201 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2021-05-18 08:35:40 [modified_by] => 3201 [publish_up] => 2021-05-18 07:44:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 4716 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 253 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link nav__link--split [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Splita. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, dalmacija, split [secure] => 0 [page_title] => Split [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2021\/05\/07\/17655752.jpg","\/images\/slike\/2021\/05\/07\/17655744.jpg","\/images\/slike\/2021\/05\/07\/17655790.jpg","\/images\/slike\/2021\/05\/07\/17655784.jpg","\/images\/slike\/2021\/05\/07\/11254866.jpg","\/images\/slike\/2021\/05\/07\/10754773.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Duje Klari\u0107\/Cropix","Duje Klaric\/Cropix","Duje Klaric\/Cropix","Duje Klaric\/Cropix","Mario Todori\u0107\/Cropix","Jakov Prki\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["Podru\u010dje na kojem su se nekada prodavali mlije\u010dni proizvodi u suvlasni\u0161tvu je dviju poduzetni\u010dkih 'faca'","Radovi na ovom dijelu sredi\u0161ta grada bili su zaustavljeni jo\u0161 prije sedam godina","Dio kioska morao je biti uklonjen s nathodnika nad usjekom pruge","","Pa\u0161ko Raj\u010di\u0107 bio je suinvestitor 'City Centera one', a uklju\u010den je i u projekt 'Contarini'\u00a0","Investitor projekta je tvrtka 'Dal-kon ing' u vlasni\u0161tvu Zvonka Kotarca\u00a0"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1240","hd_17655752_1920.jpg":"1920x1080","k_17655752_1280.jpg":"1280x1280","k_17655752_1024.jpg":"1024x1024","k_17655752_640.jpg":"640x640","k_17655752_480.jpg":"480x480","k_17655752_340.jpg":"340x340","k_17655752_220.jpg":"220x220","o_17655752_1280.jpg":"1280x826","o_17655752_1024.jpg":"1024x661","o_17655752_640.jpg":"640x413","o_17655752_480.jpg":"480x310","o_17655752_340.jpg":"340x219","o_17655752_220.jpg":"220x142","h_17655752_1280.jpg":"1280x854","h_17655752_1024.jpg":"1024x683","h_17655752_640.jpg":"640x427","h_17655752_480.jpg":"480x320","h_17655752_340.jpg":"340x227","h_17655752_220.jpg":"220x147","pp_17655752_1280.jpg":"1006x1280","pp_17655752_1024.jpg":"805x1024","pp_17655752_640.jpg":"503x640","pp_17655752_480.jpg":"377x480","pp_17655752_340.jpg":"267x340","pp_17655752_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1234","hd_17655744_1920.jpg":"1920x1080","k_17655744_1280.jpg":"1280x1280","k_17655744_1024.jpg":"1024x1024","k_17655744_640.jpg":"640x640","k_17655744_480.jpg":"480x480","k_17655744_340.jpg":"340x340","k_17655744_220.jpg":"220x220","o_17655744_1280.jpg":"1280x822","o_17655744_1024.jpg":"1024x658","o_17655744_640.jpg":"640x411","o_17655744_480.jpg":"480x308","o_17655744_340.jpg":"340x218","o_17655744_220.jpg":"220x141","h_17655744_1280.jpg":"1280x854","h_17655744_1024.jpg":"1024x683","h_17655744_640.jpg":"640x427","h_17655744_480.jpg":"480x320","h_17655744_340.jpg":"340x227","h_17655744_220.jpg":"220x147","pp_17655744_1280.jpg":"1006x1280","pp_17655744_1024.jpg":"805x1024","pp_17655744_640.jpg":"503x640","pp_17655744_480.jpg":"377x480","pp_17655744_340.jpg":"267x340","pp_17655744_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1200","hd_17655790_1920.jpg":"1920x1080","k_17655790_1280.jpg":"1280x1280","k_17655790_1024.jpg":"1024x1024","k_17655790_640.jpg":"640x640","k_17655790_480.jpg":"480x480","k_17655790_340.jpg":"340x340","k_17655790_220.jpg":"220x220","o_17655790_1280.jpg":"1280x800","o_17655790_1024.jpg":"1024x640","o_17655790_640.jpg":"640x400","o_17655790_480.jpg":"480x300","o_17655790_340.jpg":"340x212","o_17655790_220.jpg":"220x137","h_17655790_1280.jpg":"1280x854","h_17655790_1024.jpg":"1024x683","h_17655790_640.jpg":"640x427","h_17655790_480.jpg":"480x320","h_17655790_340.jpg":"340x227","h_17655790_220.jpg":"220x147","pp_17655790_1280.jpg":"1006x1280","pp_17655790_1024.jpg":"805x1024","pp_17655790_640.jpg":"503x640","pp_17655790_480.jpg":"377x480","pp_17655790_340.jpg":"267x340","pp_17655790_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1205","hd_17655784_1920.jpg":"1920x1080","k_17655784_1280.jpg":"1280x1280","k_17655784_1024.jpg":"1024x1024","k_17655784_640.jpg":"640x640","k_17655784_480.jpg":"480x480","k_17655784_340.jpg":"340x340","k_17655784_220.jpg":"220x220","o_17655784_1280.jpg":"1280x803","o_17655784_1024.jpg":"1024x642","o_17655784_640.jpg":"640x401","o_17655784_480.jpg":"480x301","o_17655784_340.jpg":"340x213","o_17655784_220.jpg":"220x138","h_17655784_1280.jpg":"1280x854","h_17655784_1024.jpg":"1024x683","h_17655784_640.jpg":"640x427","h_17655784_480.jpg":"480x320","h_17655784_340.jpg":"340x227","h_17655784_220.jpg":"220x147","pp_17655784_1280.jpg":"1006x1280","pp_17655784_1024.jpg":"805x1024","pp_17655784_640.jpg":"503x640","pp_17655784_480.jpg":"377x480","pp_17655784_340.jpg":"267x340","pp_17655784_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","hd_11254866_1920.jpg":"1920x1080","k_11254866_1280.jpg":"1280x1280","k_11254866_1024.jpg":"1024x1024","k_11254866_640.jpg":"640x640","k_11254866_480.jpg":"480x480","k_11254866_340.jpg":"340x340","k_11254866_220.jpg":"220x220","o_11254866_1280.jpg":"1280x853","o_11254866_1024.jpg":"1024x682","o_11254866_640.jpg":"640x426","o_11254866_480.jpg":"480x320","o_11254866_340.jpg":"340x226","o_11254866_220.jpg":"220x146","h_11254866_1280.jpg":"1280x854","h_11254866_1024.jpg":"1024x683","h_11254866_640.jpg":"640x427","h_11254866_480.jpg":"480x320","h_11254866_340.jpg":"340x227","h_11254866_220.jpg":"220x147","pp_11254866_1280.jpg":"1006x1280","pp_11254866_1024.jpg":"805x1024","pp_11254866_640.jpg":"503x640","pp_11254866_480.jpg":"377x480","pp_11254866_340.jpg":"267x340","pp_11254866_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2880","hd_10754773_1920.jpg":"1920x1080","k_10754773_1280.jpg":"1280x1280","k_10754773_1024.jpg":"1024x1024","k_10754773_640.jpg":"640x640","k_10754773_480.jpg":"480x480","k_10754773_340.jpg":"340x340","k_10754773_220.jpg":"220x220","o_10754773_1280.jpg":"1280x1920","o_10754773_1024.jpg":"1024x1536","o_10754773_640.jpg":"640x960","o_10754773_480.jpg":"480x720","o_10754773_340.jpg":"340x510","o_10754773_220.jpg":"220x330","h_10754773_1280.jpg":"1280x854","h_10754773_1024.jpg":"1024x683","h_10754773_640.jpg":"640x427","h_10754773_480.jpg":"480x320","h_10754773_340.jpg":"340x227","h_10754773_220.jpg":"220x147","pp_10754773_1280.jpg":"1006x1280","pp_10754773_1024.jpg":"805x1024","pp_10754773_640.jpg":"503x640","pp_10754773_480.jpg":"377x480","pp_10754773_340.jpg":"267x340","pp_10754773_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 204 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [description] => [parent] => 240 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 15 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 8213183 Threads: 2 Questions: 1694264451 Slow queries: 5054030 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 112756839 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 53 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /split ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /split ) ) [link] => /split/nicu-li-stanovi-uz-glavnu-splitsku-trznicu-kotarcu-je-dozvola-za-gradnju-na-podrucju-bilog-pazara-triput-srusena-nova-nije-trazena-ali-teren-se-cisti-1099595 [printLink] => /split/nicu-li-stanovi-uz-glavnu-splitsku-trznicu-kotarcu-je-dozvola-za-gradnju-na-podrucju-bilog-pazara-triput-srusena-nova-nije-trazena-ali-teren-se-cisti-1099595?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 159853 [name] => contarini [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => contarini [link] => /tag/contarini ) [1] => stdClass Object ( [id] => 331727 [name] => Paško Rajčić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => pasko-rajcic [link] => /tag/pasko-rajcic ) [2] => stdClass Object ( [id] => 349383 [name] => Zvonko Kotarac [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => zvonko-kotarac [link] => /tag/zvonko-kotarac ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => PROJEKT ‘CONTARINI‘ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Niču li stanovi uz glavnu splitsku tržnicu? Kotarcu je dozvola za gradnju na području ‘bilog pazara‘ triput srušena, nova nije tražena, ali teren se čisti [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3201 [name] => Sandi Vidulić [username] => sandi-viduli [email] => sandi-viduli@sd.hr [password] => $2y$10$QEONSV0iJcSKDJHoRmUlnugIL0..tKPBYNZIP7zCykZEUoWHMIhke [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/sandi-vidulic-3201 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1719 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/d7b193a1bc1ac1437dad7e71367ea22f?s=100&default=https%3A%2F%2Ff02.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/05/07/17655752.jpg [galleryCount] => 6 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Duje Klarić/Cropix [mainImageDesc] => Područje na kojem su se nekada prodavali mliječni proizvodi u suvlasništvu je dviju poduzetničkih 'faca' [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/05/07/17655752.jpg [title] => Duje Klarić/CropixPodručje na kojem su se nekada prodavali mliječni proizvodi u suvlasništvu je dviju poduzetničkih 'faca' ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/05/07/17655744.jpg [title] => Duje Klaric/CropixRadovi na ovom dijelu središta grada bili su zaustavljeni još prije sedam godina ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/05/07/17655790.jpg [title] => Duje Klaric/CropixDio kioska morao je biti uklonjen s nathodnika nad usjekom pruge ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/05/07/17655784.jpg [title] => Duje Klaric/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/05/07/11254866.jpg [title] => Mario Todorić/CropixPaško Rajčić bio je suinvestitor 'City Centera one', a uključen je i u projekt 'Contarini'  ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/05/07/10754773.jpg [title] => Jakov Prkić/CropixInvestitor projekta je tvrtka 'Dal-kon ing' u vlasništvu Zvonka Kotarca  ) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

Građani i prvi turisti koji su došli u splitsku jezgru mogli su vidjeti kako na nekadašnjem "bilon pazaru", smještenom sjeverno od glavne tržnice, i to na području koje je pod UNESCO-ovom zaštitom, zjapi velika rupa obrasla travom.

Prizor se ukazao otkako su uklonjeni kiosci s tog dijela nathodnika nad usjekom pruge. Upitali smo Paška Rajčića, jednog od suvlasnika tog zemljišta, događa li se nešto novo oko građevinskih radova.

Rajčić je rekao da ne zna što se događa i uputio nas je na građevinskog poduzetnika Zvonka Kotarca čija tvrtka "Dal-kon ing" vodi projekt "Contarini", a ovaj je poručio da ćemo detaljne informacije dobiti od odvjetnika Marina Budimira koji zastupa investitore.

– Projekt "Contarini" postoji već gotovo 15 godina i kontinuirano postoje problemi koji su, nazovimo ih, tehničke naravi. Grad je imao obvezu kad se dobije akt za građenje osloboditi i taj dio Pazara, jer se te kućice i sada nalaze dijelom na privatnim česticama, a bez njihova pomicanja ne može se nastaviti gradnja – ustvrdio je Budimir i dodao da se poslovno-stambena zgrada ne gradi na tom dijelu već će ta površina biti dostupna za pješački prolaz.

– Zbog građevinske jame, odnosno iskopa i potrebnih radova, moraju se pomaknuti kiosci, a to se trebalo odavno napraviti. Ugovorom o koncesiji iz 2011. godine, sklopljenim s bivšim koncesionarom tvrtkom "Tržnice Hippos", Grad se obvezao da će, kad se izda akt za građenje, osloboditi taj dio tržnice, a tek je prije nekoliko dana započeo s tim postupkom.

Započeti radovi zbog toga su 17. rujna 2014. godine bili obustavljeni. Konstantno su išle molbe prema Gradu se da to izvrši, ali iz tko zna kakvih razloga to nije učinjeno. Vjerujemo da će gradska uprava sada izvršiti svoju obvezu i da će do kraja pomaknuti sve montažne objekte – napominje odvjetnik i dodaje kako je već uklonjeno osam kućica i da su "preostale još četiri, koje se tamo nalaze ilegalno jer više nema koncesije".

Projekt "Contarini" koji je kod javnosti i struke izazvao brojne kontroverze i osporavanja, na mjestu nekadašnjeg dijela tržnice na kojem su se prodavali mliječni proizvodi, predvidio je zgradu s dvije podzemne garaže s 86 parkirnih mjesta i šest stambenih katova, za što je Društvo arhitekata Split provelo natječaj, a u drugoj fazi na ostacima mletačkog bedema Contarini bi se gradili javni sadržaji.

Riječ je o jednom od najosporavanijih projekata pod Marjanom. Susjedi i građanske udruge pokušali su ga zaustaviti zbog velikih gabarita koji bi se izgraditi u povijesnoj jezgri, zbog dovođenja prometa u pješačku zonu, a nekima je smetala i suvremena arhitektura.

---

image
Dio kioska morao je biti uklonjen s nathodnika nad usjekom pruge
Duje Klaric/Cropix
---

Čak triput je poništavana lokacijska dozvola, dvaput ju je poništilo Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, a treći put Visoki upravni sud u prosincu 2014., nakon čega je resorno ministarstvo u siječnju 2015. naložilo Gradu da predmet vrati na ponovni postupak.

Prije toga je Ministarstvo poništilo Prostorni plan uređenja za povijesnu jezgru, zato što je protivno odredbama GUP-a dozvoljavao promet u tom dijelu jezgre na osnovi čega je bila izdana lokacijska dozvola za veliki poslovno-stambeni objekt.

Godinama je gradilište bilo zatvoreno, investitori su tražili da im projekt uđe u izmjene GUP-a, konačnim prijedlogom bilo je predviđeno da "Contarini" dobije status pojedinačnog zahvata, ali je to propalo jer je tadašnji poteštat Ivo Baldasar pred kraj svojeg mandata već bio izgubio većinu u Gradskom vijeću. Izgledalo je da je ta priča završena i da je uzalud devastiran barokni bedem s velikim iskopima zemlje.

Jesu li se stvari sada promijenile? Nije pokrenut novi postupak za izdavanje lokacijske dozvole, ali pročelnik za komunalno gospodarstvo Damir Ordulj poslao je dopis koncesionaru, tvrtki "Tržnice Hippos", da se uklone kiosci s nathodnika.

– Na području glavne tržnice planirana je izgradnja stambeno-poslovne građevine radnog naziva "Contarini" na česticama koje nisu u vlasništvu Grada i to područje zbog toga više neće biti u obuhvatu tržnice na malo – napisao je Ordulj spomenutoj firmi, kojoj je koncesija za upravljanje "pazarima" produžena za šest mjeseci nakon što je istekao desetogodišnji ugovor.

Iz "Tržnica Hippos" su nam potvrdili kako postupajući po dopisu iz Banovine zakupnicima nisu produžili ugovor o zakupu, koji im je istekao 31. prosinca 2020. godine.

Kako je moguće da se, nakon što je sud poništio lokacijsku dozvolu, a nova nije izdana, uopće pomišlja na gradnju?! Odvjetnik Budimir kaže da "pravomoćna sudska rješenja kojima su poništeni Prostorni plan uređenja za jezgru i lokacijska dozvola ne mogu zaustaviti izgradnju objekta".

---

image
Investitor projekta je tvrtka 'Dal-kon ing' u vlasništvu Zvonka Kotarca 
Jakov Prkić/Cropix
---

Pravni zastupnik investitora tvrdi da poništavanje lokacijske dozvole nije imalo utjecaja na valjanost akta za građenje koji je izdan prije negoli je ukinut plan za povijesnu jezgru, te da je akt na osnovi kojeg se može graditi – važeći.

– Da se postupak pred Upravnim sudom riješio u normalnom, razumnom roku, kao što je trebalo biti, onda bi možda bilo drugačije. Ali to se nije dogodilo. Pet godina nakon podnošenja upravne tužbe donesena je presuda. U tom razdoblju investitori su na temelju te konačne lokacijske dozvole ishodovali akt za građenje. Dok je Upravni sud ukinuo lokacijsku dozvolu, ulagač je na osnovi akta za građenje mogao završiti zgradu. Da je kojim slučajem tako uradio, bi li je trebao srušiti zbog ukidanja lokacijske dozvole?

Protiv građevinske dozvole možete podnijeti upravnu žalbu i upravnu tužbu. U tom slučaju kao investitor imate mogućnost graditi, ali o svom riziku. Ali, po zakonu kakav je tada bio na snazi, tih pravnih lijekova protiv konkretnog akta za građenje nije bilo. Umjesto dotadašnje građevinske dozvole ovdje je u pitanju potvrda glavnog projekta gdje postoje izvanredni pravni lijekovi.

Protiv ovakvog akta za građenje ne može se izjavljivati žalba, niti se može izjavljivati upravna tužba. On se mogao napadati isključivo po jednome izvanrednome pravnome lijeku, ali i tu postoji rok. Ako ste promašili taj rok, ovaj akt za građenje ostaje na snazi – objašnjava odvjetnik Budimir.

---

VOZILA U PJEŠAČKOJ ZONI ‘Taj problem mora riješiti Grad, a ne mi‘


No, kako bi se zgradi pristupalo s osobnim vozilima u pješačkoj zoni?
– Projektom je riješena prometna regulacija. Kako toj zoni pristupaju dostavna vozila, kako pristupaju ljudi koji imaju stanove u središtu grada? Imaju dozvolu – smatra Budimir.

Ali uz Đardin su stavljeni prometni znakovi da je tamo pješačka zona, ako će se za nekih pedesetak stanova ili koliko će ih biti, omogućiti da može dolaziti 86 vozila u garažu, onda to više nije pješačka zona?

– Ali, čiji je to prvenstveno problem u situaciji kada imate akt za građenje koji vam je izdan? Tko mora razriješiti problematiku ako ona postoji? Vi ste dobili dozvolu za vikendicu, a onda vam se onemogući pristup. Tko je odgovoran? Onaj koji vam je izdao dozvolu – smatra Budimir koji je uvjeren da po gradu ima niz takvih slučajeva radi kojih će se morati raditi izmjene GUP-a.

---

---

image
Paško Rajčić bio je suinvestitor 'City Centera one', a uključen je i u projekt 'Contarini' 
Mario Todorić/Cropix
---

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Duje Klarić/Cropix Duje Klaric/Cropix Duje Klaric/Cropix Duje Klaric/Cropix Mario Todorić/Cropix Jakov Prkić/Cropix
Duje Klarić/Cropix
Područje na kojem su se nekada prodavali mliječni proizvodi u suvlasništvu je dviju poduzetničkih 'faca'
Duje Klaric/Cropix
Radovi na ovom dijelu središta grada bili su zaustavljeni još prije sedam godina
Duje Klaric/Cropix
Dio kioska morao je biti uklonjen s nathodnika nad usjekom pruge
Mario Todorić/Cropix
Paško Rajčić bio je suinvestitor 'City Centera one', a uključen je i u projekt 'Contarini' 
Jakov Prkić/Cropix
Investitor projekta je tvrtka 'Dal-kon ing' u vlasništvu Zvonka Kotarca 
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/split/nicu-li-stanovi-uz-glavnu-splitsku-trznicu-kotarcu-je-dozvola-za-gradnju-na-podrucju-bilog-pazara-triput-srusena-nova-nije-trazena-ali-teren-se-cisti-1099595 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=1121f2d35419d0bd4d19d302305438003fdbf649 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Ni%C4%8Du+li+stanovi+uz+glavnu+splitsku+tr%C5%BEnicu%3F+Kotarcu+je+dozvola+za+gradnju+na+podru%C4%8Dju+%E2%80%98bilog+pazara%E2%80%98+triput+sru%C5%A1ena%2C+nova+nije+tra%C5%BEena%2C+ali+teren+se+%C4%8Disti&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fnicu-li-stanovi-uz-glavnu-splitsku-trznicu-kotarcu-je-dozvola-za-gradnju-na-podrucju-bilog-pazara-triput-srusena-nova-nije-trazena-ali-teren-se-cisti-1099595 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fnicu-li-stanovi-uz-glavnu-splitsku-trznicu-kotarcu-je-dozvola-za-gradnju-na-podrucju-bilog-pazara-triput-srusena-nova-nije-trazena-ali-teren-se-cisti-1099595 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => PROJEKT ‘CONTARINI‘ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [4] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [5] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [7] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [8] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [9] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [10] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [11] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [12] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [13] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [14] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [15] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [16] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [25] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [26] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [27] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [28] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [29] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [30] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [31] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [32] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
SplitPROJEKT ‘CONTARINI‘

Niču li stanovi uz glavnu splitsku tržnicu? Kotarcu je dozvola za gradnju na području ‘bilog pazara‘ triput srušena, nova nije tražena, ali teren se čisti

18. svibnja 2021. - 09:44
Područje na kojem su se nekada prodavali mliječni proizvodi u suvlasništvu je dviju poduzetničkih 'faca'Duje Klarić/Cropix

Građani i prvi turisti koji su došli u splitsku jezgru mogli su vidjeti kako na nekadašnjem "bilon pazaru", smještenom sjeverno od glavne tržnice, i to na području koje je pod UNESCO-ovom zaštitom, zjapi velika rupa obrasla travom.

Prizor se ukazao otkako su uklonjeni kiosci s tog dijela nathodnika nad usjekom pruge. Upitali smo Paška Rajčića, jednog od suvlasnika tog zemljišta, događa li se nešto novo oko građevinskih radova.

Rajčić je rekao da ne zna što se događa i uputio nas je na građevinskog poduzetnika Zvonka Kotarca čija tvrtka "Dal-kon ing" vodi projekt "Contarini", a ovaj je poručio da ćemo detaljne informacije dobiti od odvjetnika Marina Budimira koji zastupa investitore.

– Projekt "Contarini" postoji već gotovo 15 godina i kontinuirano postoje problemi...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. svibanj 2024 11:17