StoryEditorOCM
Splitnoćna jurnjava

Nakon filmske potjere po Splitu u Solinu uhićen pijani vozač: zaboravio je ponijeti vozačku, ali zato pištolj i nož nije

Piše Vijesti SD
18. siječnja 2024. - 11:38

U Solinu su u noći sa srijede na četvrtak policijski službenici prometne policije uhitili alkoholiziranog vozača. Policija je prethodno na području Splita sirenom i rotacijama izdala zapovijed 30-godišnjem vozaču vozila da se zaustavi, ali je on to odbio, te nastavio vožnju prema Solinu.

Zaustavljen je na području Solina i uhićen uz uporabu sredstava prisile. Utvrđeno je da je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola i za vrijeme dok mu je na snazi bila mjera zabrane upravljanja motornim vozilom “B” kategorije. Prilikom uhićenja policijski službenici su uočili pištolj sa streljivom i nož.

30-godišnjak je potom odveden u prostorije policije, a pištolj, streljivo i nož su oduzeti. Uhićeni vozač je za kratko vrijeme uspio počiniti veći broja teških prometnih prekršaja poput: vožnje u alkoholiziranom stanju, vožnje za vrijeme zabrane upravljanja vozilom, prolazak kroz crveno svijetlo na semaforu, odbijanje zaustavljanja te isteka pokusnih pločica na vozilu. Zbog toga će uz optužni prijedlog biti priveden na općinski prekršajni sud.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 18:27