StoryEditorOCM
Splitaj ća

Na otvaranju mu ljetos bilo po Splita, hvalio se da ima najbolji proizvod, a vidi sad: ‘Odera nas ka male ovčice‘

Piše split sd
21. prosinca 2023. - 08:50

Mediji su krajem srpnja naveliko izvještavala kako je u centru Splita, u Hrvojevoj ulici, otvorena nova slastičarna. I ne bi to bila neka vijest da je nije otvorio Miroslav Blažević, sin istoimenog pokojnog ‘trenera svih trenera‘ koji je tom prilikom izjavio kako mu je bila ‘dugogodišnja želja otvoriti slastičarnu u Splitu‘. 

image

Ovako je to bilo na otvaranju

Nikola Vilić/Cropix

- To je jednostavno najukusniji sladoled na svijetu. Sladoledi se spravljaju sa minimalnom količinom zraka kako bi se dobila iznimno kremasta, baršunasta tekstura. I svi sastojci su vrhunske kvalitete i prirodni - nahvalio je tada Blažević mlađi taj sladoled - Häagen-Dazs - navodno najbolji na svijetu.

Pred cijelom svitom gostiju među kojima su bili i poznata imena kazao je kako im je plan "kvalitetom osvojiti stalnu publiku, koja će, osim ljeti, dolaziti i zimi". Otvaranje je bilo pompozno, uz glazbu, balone... 

image

Ovako je to bilo na otvaranju
 

Nikola Vilic/Cropix
image

Ovako je to bilo na otvaranju
 

Nikola Vilic/Cropix

I nije došla ni nova godina - kad ono - piši, propalo.

Da je najbolji sladoled na svijetu doživio fjasko u Splitu, uočio je i fotodokumentirao Baldo Đanović, sad već naširoko poznati stanar gradske jezgre, koji je notirao u grupi u kojoj se okupljaju Getani sljedeće:

- Ne možemo se točno sitit koliko su nas došle 4 kugle ovo lito, ali nas je sin "trenera svih trenera" odera ka male ovčice.

I kako neće bit da ovaca za deranje ima koliko Blaževiću junioru duša oće, stavija je ključ onamo di mu je i misto - u bravu i otplesa bečki valcer samo jedno lito - napisao je.

Svakako, Splićanima sladoledara u centru grada ne manjka, veći je problem što zbog manjka planiranja ni strateškog planiranja svih gradskih uprava zadnjih 20 godina uskoro neće u centru gdje imati kupiti cipele ni komad robe. Skoro sve se zatvara...

image

Zatvorena sladoledara

Baldo Đanović/Slobodna Dalmacija
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 08:39