StoryEditorOCM
Splitfajt teškaša

Ministar policije odgovorio Ivoševiću: ‘ Ako misle razvijati turizam da na svakom kutu treba biti policajac...‘

Piše split sd
29. lipnja 2023. - 15:26

Gostujući u Intervjuu tjedna Media servisa ministar unutarnjih poslova Davor Božinović odgovorio je na prozivke splitskog dogradonačelnika da je MUP u Splitu kapitulirao.

Ranije je ministar istaknuo da je Hrvatska jedna od najsigurnijih turističkih destinacija i siguran je da ćemo zadržati takvu reputaciju. Kad govorimo o turizmu, zamjenik splitskog gradonačelnika Bojan Ivošević optužio je policiju da je podbacila po pitanju održavanja javnog reda i mira u Splitu, jer su oni ti koji bi trebali obuzdavati turiste koji se neprimjereno ponašaju po centru grada i time otežavaju život građanima.

Božinović je replicirao da je napad na njegov sektor potpuno neodgovoran istup i pokušaj da se za vlastitu nesposobnost optuži nekoga drugoga.

‘‘Policija je postupala po svim dojavama, uključujući i dojave redarske službe. Iz svega se vidi da je to jedan potpuno nepostojeći koncept kako misle razvijati turizam u Splitu. Ako misle razvijati turizam tako da na svakom kutu u Splitu treba biti policajac, to ne znam ni za jedan relevantan turistički grad u svijetu, da razvija turizam na takav način‘‘, čudio se ministar.

image

facebook screenshot

Rekao je da se ne sjeća da je ovakva situacija bila dok je Split vodio HDZ i da je zapravo ‘kapituliralo nepostojanje održive politike u turizmu‘‘.

"Da bi razvijao turizam moraš stvoriti neke uvjete. Zatvorili su Žnjan gdje su se mladi znali navečer okupljati i što je bilo puno bolje jer nisu svi bili koncentrirani u centru grada. Zapravo sve što je u Splitu je u centru grada, to samo govori da nisu planirali ono što su rekli da će napraviti, a to je da će Žnjan urediti. Oni su samo srušili ono što je bilo tamo i nisu napravili ništa i sad im je kriva policija‘‘, rekao je. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 19:52