StoryEditorOCM
Splitsanacija deponija

Konačno se vidi pomak na najvećem splitskom projektu, ‘teškom‘ gotovo 40 milijuna eura: ‘dogodine će sve biti gotovo‘

Piše SPLIT SD
18. prosinca 2023. - 11:45

Na saniranom splitskom odlagalištu otpada na Karepovcu započelo je krajobrazno uređenje, sadnja stabala i sjetva. Sadi se ukupno 207 stabala, od kojih je 167 koštela, 22 jasena, 14 stabala hrasta crnike i 4 bora pinija. Uz to, bit će posađeni i grmovi tamarisa, javljaju iz Grada Splita.

Objavili su i svježe fotografije s Karepovca, koji je u pratnji suradnika i direktora "Čistoće" obišao splitski gradonačelnik Ivica Puljak.

image

Radovi na Karepovcu

Grad Split/Slobodna Dalmacija

U protekle dvije godine radovi na sanaciji Karepovca odnosili su se na zatvaranje i konačno prekrivanje postojećeg presloženog otpada završnim prekrivnim sustavom, izgradnju aktivnog sustava otplinjavanja (plinski zdenci, plinske instalacije, itd.) te krajobraznu sanaciju prekrivenog dijela odlagališta, sve iz "Paketa A" Faze 3 ovog projekta. Početkom siječnja 2024. godine održat će se tehnički pregled saniranog odlagališta, a potom i ishođenje uporabne dozvole za ovaj paket.

Završeni su i radovi koji obuhvaćaju izgradnju plinske baklje, što je dio "Paketa B" te sada i za taj dio projekta slijede koraci koji prethode ishođenju uporabne dozvole.

image

Radovi na Karepovcu

Grad Split/Slobodna Dalmacija

U sklopu projekta sanacije odlagališta komunalnog otpada Karepovac ostalo je još za izgraditi posljednji, "Paket C" koji obuhvaća nabavu uređaja za pročišćavanje procjednih voda. Isti će se izgraditi na temelju provedenog monitoringa procjednih voda i analize rezultata koja će služiti kao ulazni podatak za izradu projektnog zadatka za izradu projektne dokumentacije uređaja za pročišćavanje. Očekuje se da će izgradnja uređaja za pročišćavanje procjednih voda i ishođenje uporabne dozvole biti završena do kraja 31. prosinca 2024. godine.

Podsjetimo, riječ je o najvećem gradskom projektu ukupne vrijednosti 38.357.926,83 eura (s PDV-om). Provedba projekta započela je 1. siječnja 2017., traje do 31. prosinca sljedeće godine, a sufinancirana je sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda.

image

Radovi na Karepovcu

Grad Split/Slobodna Dalmacija
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 09:26