StoryEditorOCM
SplitREPOVI RASKOLA

Je li Ivošević zbog očevog kadrovskog stana bio u sukobu interesa? Đerek tvrdi kako Banovinom kruži jedan mail...

Piše Split SD
8. rujna 2023. - 16:32

Je li zamjenk gradonačelnika Bojan Ivošević sudjelovao u izradi Pravilnika o davanju gradskih stanova u najam i time bio u sukobu interesa jer njegov otac Nikola Ivošević koristi upravo jedan takav? To pitanje stalno se provlači kroz medijski rat nakon razlaza suspendirane pročelnice Maje Đerek s aktualnom gradskom vlašću. Ona tvrdi da je bio uključen u izradi Pravilnika, dok gradonačelnik Ivica Puljak i Bojan Ivošević to oštro negiraju.

image
Tom Dubravec/Cropix

Sve strane tvrde da se njegovo ime ne nalazi u nikakvoj radnoj skupini delegiranoj od Puljka, što se dalo iščitati u rješenju osobe za zaštitu dostojanstva službenika i namještenika u splitskoj gradskoj upravi, koja je postupala po prijavi Đerek za zaštitu njenog dostojanstva.

Izašlo je svo prljavo rublje oko sukoba Maje Đerek s Puljkom i Ivoševićem: znamo što je dovelo do neviđenog raskola

No, Đerek navodi da je postojala neformalna radna skupina koja je radila na pravilniku. Dalmatinski portal je u posjedu maila koji cirkulira Banovinom, a Đerek ga smatra potvrdom svojih tvrdnji.

image
Vojko Bašić/Cropix

- Molim te, ako mi možeš napisati tko je imenom i prezimenom sudjelovao u kreiranju zadnjeg Pravilnika za davanje stanova u najam da predložim odmah imenovanje radne skupine - poslala Đerek upit djelatnici Odsjeka za gospodarenje gradskom imovinom.

- Nije bila imenovana formalna radna skupina već smo se nalazili na sastancima vezano za utvrđivanje kriterija za bodovanje u sastavu: Bojan Ivošević, Magda Vrvilo (ex pročelnica), Nada Mladinić, Marina Elez Urlić (CZSS Split i još jedna gospođa iz Centra) te Dado Lelas (Udruga Most) - odgovorila joj je.

Kada se prvi put spominjao ovaj slučaj, zamjenik gradonačelnika je, između ostalog, naveo da njegov otac neće otići u mirovinu tijekom njihovog aktualnog mandata te da neka iduća vlast može opet promijeniti Pravilnik.

image
Nikola Vilić/Cropix

Nedugo nakon odgovora navedene zaposlenice, navodi Dalmatinski portal , Đerek je predložila članove formalne skupine za izradu novog Pravilnika o davanju stanova u najam, koji je bio u planu.

Tu, po njenom prijedlogu, nije bilo mjesta za Ivoševića jer je držala da bi njegovo sudjelovanje u izradi tog dokumenta predstavljalo sukob interesa. Nakon toga je suspendirana.

Gradskoj upravi su postavili pitanje je li postojala neformalna skupina prilikom izrade Pravilnika, ali nakon više od 72 sata čekanja nisu dobili odgovor te će ga objaviti ako ga dobiju. Neki od aktera su im potvrdili da su se sastanci održavali i da je Ivošević bio na njima.

Ivošević se o ovoj temi oglasio na svom Facebooku.

- Drago mi je da je konačno objavljena potvrda (mail) kako je gđa Đerek već više od mjesec dana obmanjivala javnost govoreći da sam sudjelovao u kreiranju Pravilnika o najmu stanova te donosio odluke o kadrovskim stanovima čime bih bio u sukobu interesa.

Iz navedenog maila jasno su vidljive sljedeće stvari:

1) Radna skupina nije postojala već je Pravilnik donijela Služba za gospodarenje gradskom imovinom samostalno kao i brojne druge pravilnika i odluke.

2) Jedini sastanci na kojima sam sudjelovao, kao resorni zamjenik gradonačelnika za socijalu, su bili oni koji su se ticali ISKLJUČIVO uvjeta (kriterija bodovanja) socijalnih stanova na kojima nikad nije bilo ni riječi o kadrovskim, braniteljskim i bespravno korištenim gradskim stanovima, što mogu potvrditi svi nabrojani u mailu.

Očitovanje i sva dokumentacija su prije dva tjedna dostavljeni Povjerenstvu za sprječavanje sukoba interesa, stoga vjerujem da ću uskoro imati i institucionalni dokaz da nikada nisam bio u sukobu interesa - naveo je u svojoj objavi.

image
Screenshot Facebook
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 02:56