StoryEditorOCM
SplitDOBACIVAO I KUZMANIĆ

Ivošević napravio incident na Gradskom vijeću, izvrijeđao Lidiju Bekavac! Kompletna oporba napustila sjednicu

Piše Tanja Gatin, Ivica Marković
26. travnja 2024. - 14:26

Zbog toga što je Bojan Ivošević, zamjenik splitskog gradonačelnika, vrijeđao vijećnicu Lidiju Bekavac, sa sjednice splitskog Gradskog vijeća otišli su vijećnici HDZ-a, Hrvatske građanske stranke (HGS-a), MOST-a i Domovinskog pokreta.

- Želimo poslati poruku da smo protiv nasilja u gradskoj vijećnici i da smo protiv nasilja u institucijama. Ovo nije prvi put da zamjenik gradonačelnika vrijeđa žene, službenike i svakoga to mu se nađe na putu. Ovime šaljemo poruku da smo protiv nasilja i načina na koji zamjenik gradonačelnika cijelo vrijeme komunicira u javnom prostoru. Danas smo vidjeli kako je postupio prema vijećnici Lidiji Bekavac, što je nedopustivo i time je za nas sjednica Gradskog vijeća završila - kazao je Tomislav Šuta. Pred novinare su stali svi vijećnici HDZ-a i HGS-a.

- Svi koji su bili u vijećnici čuli su vrijeđanje. Osim Bojana Ivoševića i drugi zamjenik Antonio Kuzmanić je također dobacivao Lidiji Bekavac - istaknuo je Šuta koji je naglasio kako se Bojan Ivošević nije ispričao. 

Lidija Bekavac je objasnila da je usred diskusije koja je uobičajena na Gradskom vijeću zamjenik Ivošević komentirao "Lidija je ponovo poludjela". 

image

Lidija Bekavac

Tom Dubravec/Cropix

- To je apsolutno neprimjeren način, osnova kućnog odgoja. Stop nasilju nad ženama! Ja ti više neću tolerirati.  Ako ne možete odgovoriti na argumente, to je vaš problem, ali ne možete me vrijeđati kao vijećnicu - kazala je Lidija Bekavac.

Sjednica je nastavljena u polupraznoj vijećnici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 16:45