StoryEditorOCM

Inicijativa upućena ‘Jadroliniji‘: Neka se trajekt koji plovi na relaciji Split – Vela Luka, nazove Oliver!

Piše Mia Uzinić
23. veljače 2024. - 14:36

"Vodi me tamo kraj plavoga mora, vodi mee...", pjevao je Oliver koji je dobro znao koliko je more važno u životu svakog Splićanina i Dalmatinca. Baš zato je Tomislav Mrduljaš, predsjednik Hrvatske glazbene unije, predložio da se novi brod u floti "Jadrolinije", koji plovi na relaciji Split – Vela Luka – Split, nazove Oliver Dragojević ili, jednostavno, Oliver.

Nekim ljudima ne treba prezime da bi svi odmah znali o kome se radi.

image

Na trajektu između Splita i Vela Luke svake godine se održava koncert u čast Olivera Dragojevića

Foto: Livio Andrijić/CROPIX

Livio Andrijic/Cropix

– Bio je običan, a opet veliki čovjek, koji je pjesmom ušao u naše domove. Oliver je, još za života, ostavio neizbrisiv "trag u beskraju". Smatramo da nema čovjeka koji se ne bi potpisao ispod ovih rečenica Igora Brešana i da nema onog koga nije dotaknuo neki otpjevani stih pjesme i glas Olivera Dragojevića – govori Mrduljaš.

Vječni trag

Kaže da bi time brod nazvan po znamenitom pjevaču i glazbeniku, veloluškom Splićaninu, povezivao dva najdraža Oliverova grada.

– Brod "Oliver" bio bi spomen na vječni trag koji je Oliver ostavio u nasljeđe generacijama. Ponosno sačuvajmo uspomenu na velikog umjetnika čije su pjesme spajale svijet i brisale granice te ugostimo brojne prijatelje, domaće i strane turiste na brodu koji će nositi njegovo ime. Pokažimo svima da cijenimo naše najveće umjetnike koji su stvarali našu glazbeno-kulturnu baštinu i kolika je bila njihova ljubav prema moru i domovini – poručuje Mrduljaš.

image
Ante Cizmic/Cropix

Uputili smo upit s ovim prijedlogom "Jadroliniji", a kazali su nam da će prijedlog gospodina Mrduljaša razmotriti. Radi se o nedavno kupljenom brodu koji je u flotu "Jadrolinije" stigao iz Grčke, a čije je trenutno ime "Vela Luka".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 22:42