StoryEditorOCM
SplitODGURAO IH

Incident u splitskoj luci; sudarili se trajekt i katamaran, a svemu je kumovao - kruzer. ‘Koji retaji od posade...‘

Piše Lucija Vujnović
2. listopada 2023. - 12:23

Početak radnog tjedna nije najbolje započeo u splitskoj trajektnoj luci. Jutros u 7.40 u trajektnoj je luci došlo do sudara katamarana i trajekta. 

- Prilikom pristajanja u luci Split potisak kruzera odgurno je katamaran "Adrianu" od predviđenog prilaska vezu što je uzrokovalo da se katamaran Adriana krmom naslonila na vezani trajekt "Hrvat".

image
Paun Paunović/Cropix
image
Snimila čitateljica

Prilikom kontakta dvaju broda nije došlo do ozljede putnika i posade. Svim putnicima hvala na razumijevanju situacije - izvijestila nas je Jelena Ivulić, koordinatorica za splitsko plovno područje u "Jadroliniji" te dodala kako, srećom, nema veće materijalne štete niti je itko ozlijeđen. 

image
Snimila čitateljica
image
Paun Paunović/Cropix

- Došlo je do kontakta motornoga broda "Adriana" na vezu 21 s trajektom Hrvat na vezu 23. Lučka kapetanija je obavještena, a djelatinici su na terenu te rade na utvrđivanju detalja - potvrdili su nam iz Lučka uprave Split 

image
Vojko Bašić/Cropix

Jedna čitateljica godinama putuje na relaciji Split - Hvar, a ovaj događaj ju je potpuno izbacio iz takta.  

image
Paun Paunović/Cropix
image
Paun Paunović/Cropix

- Sto godin putujen u Hvar i nikad ne znan oklen i u koju uru, uvik niko iznenađenje. Tako i jutros. Uputilo me na jedan gat, a onda vratilo isprid Lučke kapetanije.

Naravno da mi nije pravo. Mi uvik putujemo puni stvari, ka mazge. Jutros je iznered napravija kruzer. Upalija lik bow thruster (propela na provi, pramcu) i zabija Adrianu u Hrvata. Katamaran u trajekt! Znate kad bi meni kruzeri prošli Otrant? Koji retaji od posade, pa to je za prosvirat. Štetočine, glodavci... - kaže čitateljica koja je svjedočila ovom sudaru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 23:25