StoryEditorOCM
SplitSVI SU SE SMJESTILI

I to se dogodilo! U splitskim vrtićima trenutno ima nepopunjenih mjesta, iz Banovine imaju važnu poruku za roditelje

Piše Split SD
17. srpnja 2023. - 15:22

Rok za donošenje rješenja po žalbama u postupku upisa djece u dječje vrtiće grada Splita istekao je 10. srpnja.

Iz Banovine obavještavaju kako će roditeljima koji su iskoristili pravo na žalbu, tijekom ovog tjedna biti dostavljana rješenja, sukladno Zakonu o općem upravnom postupku.

- Ukoliko nije bilo mjesta u programu za kojeg su se roditelji prijavili unutar pojedine predškolske ustanove, žalba nije mogla biti usvojena. Ovim putem još jednom molimo roditelje za strpljenje i suradnju, s obzirom na kompleksnost situacije koju nastojimo riješiti maksimalno u korist njih i djece.

Naime, zbog činjenice da su upisi u privatne i vjerske predškolske ustanove provedeni zasebno, a da su četiri gradske predškolske ustanove posebni pravni subjekti te zbog činjenice da su se roditelji mogli prijaviti samo u jednu gradsku predškolsku ustanovu, na kraju procesa žalbi ostao je određeni broj nepopunjenih mjesta, kako u vrtićkim programima u gradskim ustanovama, tako u jasličkim programima u privatnim i vjerskim ustanovama.

image
Goran Mehkek/Ilustracija/Cropix

Sada, nakon isteka žalbenog roka, slijedi proces upisa djece u nepopunjena vrtićka i jaslička mjesta - navode u gradskoj upravi.

Sukladno navedenom, konstatirali su kako će sva djeca koja su ostvarila uvjete bitie upisana u vrtićke programe. Roditeljima čije dijete nije upisano u traženi vrtićki program bit će ponuđeno mjesto u nekom od gradskih, odnosno privatnih ili vjerskih predškolskih ustanova.

Za jasličke programe, zbog znatnog broja dvostrukih prijava u gradske i privatne, odnosno vjerske ustanove, procjenjujemo da će biti dostatno mjesta za upis sve djece koja su ostvarila uvjete, a čija su oba roditelja zaposlena i imaju prebivalište na području grada Splita.

Zbog kompleksnosti cijelog procesa i velikog broja uključenih predškolskih ustanova koji u njemu sudjeluju, postupak upisa u dječje vrtiće trajat će još neko vrijeme, stoga još jednom zahvaljujemo roditeljima na suradnji i molimo ih za još malo strpljenja i razumijevanja - zaključuju u Gradu Splitu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 12:23