stdClass Object ( [id] => 1162653 [title] => Stari plac Hajduku?! Znači li to da propada dvorana OŠ ‘Marjan‘, baletni studio, mala scena, koncertna dvorana, veliki park? [alias] => hajduk-izrazio-zelju-da-mu-se-vrati-stari-plac-znaci-li-to-da-propada-dvorana-os-marjan-baletni-studio-mala-scena-koncertna-dvorana-veliki-park [catid] => 253 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Čelni ljudi iz Uprave NK Hajduk održali su sastanak s gradonačelnikom Ivicom Puljkom i njegovim zamjenicima Bojanom Ivoševićem i Antoniom Kuzmanićem.

Tema razgovora bile su nekretnine, što je vijest koja se brzo proširila medijima.

Kako se moglo doznati, govorilo se o sanaciji krovišta na Stadionu Poljud, proširenju sadržaja na prostoru od Marjana do bazena, što uključuje gradnju još jednog dodatnog terena, te izgradnju prostora za Akademiju. Uz sve to, Hajduk je izrazio želju da mu se vrati Stari plac zbog oživljavanja mjesta iz slavne prošlosti ovog kluba.

Na koji način bi se mogla oživjeti nekretnina Starog placa i jesu li u pitanju samo sentimenti ili se radi o opipljivijim razlozima zbog kojih Hajduk traži nekretninu na atraktivnoj lokaciji? Također, što je po urbanističkim planovima moguće učiniti s prostorom Poljuda, koji je prilično umrtvljen svih ovih godina?

Velika parcela, s parkingom i dijelom pazara

Prema onome što se može vidjeti u zemljišnim knjigama, Stari plac je u vlasništvu Grada Splita. Riječ je o zemljišnoj čestici 7246/1 koja ima 21.353 m2, a to je nešto više od samog nekadašnjeg Hajdukovog igrališta. Ta čestica uključuje parking koji se nalazi uz Zrinsko-Frankopansku ulicu, travnati teren, tribine i dio tržnice.

Što se može graditi na Starom placu? Prema GUP-u ova zemljišna čestica nalazi se unutar obuhvata Gradskog projekta „Stari Hajdukov plac”, koji je nekoliko puta veći od nogometnog igrališta i uključuje čitav prostor unutar Matoševe, Prilaza Vladimira Nazora, Zrinsko-Frankopanske i Plinarske ulice. Za sve to područje potrebno je provesti urbanističko-arhitektonski natječaj.

Prostor unutar tih ulica za čije uređenje je potreban natječaj uključuje tržnicu, obiteljske kuće, višestambene zgrade, veće parkiralište na Kragićevoj poljani i sve ono što smo opisali da se nalazi na čestici koja pripada Gradu, a koju bi NK Hajduk htio za sebe.

U GUP-u se spominje da je ispod igrališta i Kragićeve poljane moguće izgraditi podzemnu garažu, u sklopu ponude javnih gradskih garaža, te za potrebe nove izgradnje. Javni garažni kapaciteti moraju biti minimalno 400 garažnih mjesta.

Osim podzemne garaže, ono što bi se moglo povezati s parcelom koju traži Hajduk jest muzej sporta. No, zanimljivo je da se on spominje u istoj rečenici sa smještajnim kapacitetima. Rečenica iz GUP-a glasi ovako: „izgradnja novih javnih i društvenih, posebno kulturnih sadržaja (muzej sporta), tržnice te smještajnih kapaciteta u sklopu turističke ponude”.

Nova izgradnja za čitavo područje se dozvoljava maksimalno do 10.000 četvornih metara nadzemne gradnje. Postoji li, dakle, mogućnost da se na parceli za koju je zainteresiran NK Hajduk, a koja nije samo travnati teren, ubace apartmani ili hotel?

Hm, sve je moguće

Predsjednica Društva arhitekata Split Daša Gazde smatra da sadašnji GUP nije dovoljno određen kod davanja smjernica za gradske projekte, a budući da za ta područja nema detaljnijih planova, tako su moguća različita tumačenja.

- Možda su izrađivači htjeli bolje zaštititi to područje tako što su uzeli širi obuhvat za uređenje. No, uzmite rečenicu u GUP-u u kojoj se spominje ovaj Gradski projekt, a koja kaže da je moguća gradnja prvenstveno u rubnim područjima. Ali, to ne znači da je moguća samo na tim mjestima. Dakle, može se pojaviti i na drugim mjestima. To su dvoznačnosti koje omogućuju da se dogode neočekivani ishodi. Zato je važno kako se sastavlja program za urbanistički natječaj. Grad bi morao kontrolirati taj proces ako želi dobiti što kvalitetniji rezultat s natječajem - napominje Gazde.

Dodajmo još da bi se po sadašnjem GUP-u na prostoru tog Gradskog projekta trebalo urediti 25 posto površine u parkovnoj namjeni.

Što se tiče izgradnje u rubnim područjima obuhvata ovoga gradskog projekta, ona se spominje za baletni studio, malu scenu i koncertni prostor kojima bi se izvela rekonstrukcija prostora uz Plinarsku ulicu, kao i sportska dvorana za OŠ "Marjan" uz Nazorovu ulicu.

Za izgradnju „novih javnih i društvenih, posebno kulturnih sadržaja (muzej sporta), tržnice te smještajnih kapaciteta u sklopu turističke ponude” ne piše gdje bi točno trebali biti smješteni na atraktivnoj lokaciji u središtu grada, ali se spominje gradnja uz potez Zrinsko-Frankopanske ulice. To ipak otvara mogućnost da se komercijaliziraju nostalgične uspomene na početke nogometnog kluba.

Međutim, Daša Gazde upozorava na to da se u grafičkom prikazu na čestici koju bi htio Hajduk nalaze oznake D (društvena namjena) i D7 (kultura), što bi značilo da je namjena parcele za društvene i kulturne sadržaje. Kako bilo, ovdje zadnju riječ imaju konzervatori.

Naime, oni su zaštitili Stari plac kao kulturno dobro. U Registru kulturnih dobara nismo pronašli podatke na koji način je lokacija zaštićena, odnosno što je dopušteno na njoj.

Do sada su dva ministarstva zaustavila ambicije bivše gradske vlasti koju su tvorili HDZ i poduzetnici iz Liste Velog mista da se Stari plac pretvori u veliko gradilište sa izmjenama GUP-a iz 2008..

---

image
Paun Paunović/Cropix
---

Prvo je Ministarstvo kulture, čiji je ondašnji pročelnik konzervatora bio Joško Belamarić, stavilo zaštitu, a zatim je bivši ministar Dragan Primorac dao odbijenicu Gradu za prenamjenu ovog terena.

Nekadašnji član Poglavarstva za urbanizama Branko Poljanić dočekao je takav ishod s razočaranjem, rekavši da se malo može graditi u sklopu Gradskog projekta Stari plac.

Izjavio je da će 10.000 kvadrata otići na sportsku dvoranu za OŠ "Marjan", baletni studio, koncertnu dvoranu i malu scenu, a da se po njemu može graditi puno više od onog što je na koncu omogućio GUP. Uzmemo li to u obzir, očito je pitanje tko će prije i s kakvom vrstom sadržaja (turističkih kapaciteta ili javnih sadržaja) „potrošiti” 10.000 četvornih metara koji su po sadašnjem GUP-u maksimalno dozvoljeni kao nadzemna gradnja na čitavom području.

A što je s potezom od Poljuda do Marjana?

Što se tiče Gradskog projekta Poljuda, u sklopu kojeg bi Hajduk htio dodatni teren i prostor za Akademiju, priča je i tamo zapela s urbanističkim natječajem koji se već 17 godina ne provodi, otkako je GUP-om propisan. Ovaj gradski projekt uključuje 17 hektara između Park-šume Marjan, naselja Spinut, stadiona Poljud i Vojne luke Lora.

---

image
Duje Klarić/Cropix
---

GUP propisuje sanaciju devastiranog obalnog prostora i obalne crte uz omogućavanje gradnje primarno sportskih i rekreacijskih sadržaja. U odredbama se naglašava "uređivanje tri postojeća travnata terena, izgradnja garaže na mjestu parkirališta te dva terena s umjetnom travom na krovu, teniski centar s otvorenim i zatvorenim igralištima, prostori veslačkog kluba, bejzbol i ragbi igrališta te otvoreni bazen".

Na proširenom lukobranu može biti zona sportskih klubova, ugostiteljskih i zabavnih sadržaja. Dio kapaciteta se može koristiti i za sajmove, sportska luka se može proširiti sa sadašnjih 400 na 600 vezova. Dopušta se izgradnja terena s umjetnom travom i prateće građevine na razini današnjeg parkirališta i poligona auto-škole. Unutar pokosa može se izvesti ukopana građevina do 450 četvornih metara.

O Gradskom projektu Poljud se dosad najviše pisalo kad bi se po medijima javljali vlasnici zemljišta koji uglavnom drže istočni dio, područje na kojem su nekad bile PIS-ove barake i zapuštene parcele uz Bakotićevu ulicu. Oni žele da se na njihovim parcelama omogući gradnja hotela prije provedbe urbanističkog natječaja za Gradski projekt Poljud. Međutim, količina gradnje koja bi njima odgovarala nije predviđena GUP-om.

Na zadnju sjednicu bivšeg Gradskog vijeća gradonačelnik Andro Krstulović Opara stavio je dokument koji se zvao „Prijedlog zaključka u svezi informacije o namjeri pokretanja urbanističkog natječaja za područje Gradskog projekta Poljud”.

Ispostavilo se da takav komplicirani naslov ne znači ništa, jer kad smo istražili o čemu je riječ ispalo je da nikakav natječaj neće započeti, već je Opara mjesec dana prije izbora za gradonačelnika davao informaciju da tobože ima namjeru pokrenuti natječaj.

Na koncu ta točka nije usvojena na Gradskom vijeću. Stranke koje su onda bile oporba, a sada su na vlasti, napustile su sjednicu odmah nakon što je izglasano kome se dodjeljuju nagrade Grada, s time je srušen kvorum. Dakle, još smo daleko od raspisivanja natječaja za gradske projekte Poljud i Stari plac.

---

Dvije ‘Nade‘ vratile su Plac u ruke građanima


Stari plac došao je u ruke Grada Splita zahvaljujući Ragbi klubu „Nada” i Bejzbol klubu „Nada”. Oni su tužili Grad Split i NK Hajduk za utvrđivanje ništavosti Odluke Gradskog vijeća grada Splita od 18. ožujka 1997., kojom je NK Hajduku priznato pravo vlasništva nad "Starim placom" temeljem dosjelosti i građenja (dvije odvojene tužbe o istoj pravnoj stvari).

Ovom tužbom zatraženo je vraćanje vlasnosti nad "Starim placom" Gradu Splitu. Nakon dugog suđenja i sporenja, Grad Split se uknjižio kao vlasnik na parceli od 21.353 metara kvadratnih.

Od tada su namjere dosadašnjih gradonačelnika s ovom parcelom bile različite.

Dok je bio gradonačelnik, Željko Kerum je 2009. najavio da će na tom mjestu izgraditi trgovački centar koji će zaposliti dvije do tri tisuće ljudi. Kad se 2017.

Kerum treći put kandidirao za gradonačelnika, proglasio je Stari plac „najvećim potencijalom Splita” na kojem bi gradio kongresni centar i garažu za pola Splita, a obećao je i gradnju tunela koji bi odatle išao sve do Prokurativa.

Čim je 2013. postao gradonačelnik, i Ivo Baldasar je krenuo s bombastičnim izjavama. Najavio je da će Izraelcima ponuditi Stari plac i Turističku palaču, dodavši da će raspisivati međunarodne natječaje za investitore.

Andro Krstulović Opara nije najavljivao megaprojekte za nekadašnji Hajdukov teren, ali je obećavao uređenje gradskih tržnica, između ostalog i one zvane Stari plac, ali to je ostalo samo na papiru, odnosno u programu koji je napisao arhitekt Dinko Peračić.

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => OŽIVLJAVANJE MJESTA [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => OŽIVLJAVANJE MJESTA 2 0 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2022-01-26 15:13:48 [created_by] => 3249 [created_by_alias] => Sandi Vidulić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2022-01-26 20:01:18 [modified_by] => 3249 [publish_up] => 2022-01-26 19:47:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 4661 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 253 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link nav__link--split [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Splita. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, dalmacija, split [secure] => 0 [page_title] => Split [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2022\/01\/26\/20692922.jpg","\/images\/slike\/2022\/01\/26\/20692920.jpg","\/images\/slike\/2022\/01\/26\/20696414.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Paun Paunovi\u0107\/Cropix","Paun Paunovi\u0107\/Cropix","Duje Klari\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1213","hd_20692922_1920.jpg":"1920x1080","k_20692922_1280.jpg":"1280x1280","k_20692922_1024.jpg":"1024x1024","k_20692922_640.jpg":"640x640","k_20692922_480.jpg":"480x480","k_20692922_340.jpg":"340x340","k_20692922_220.jpg":"220x220","o_20692922_1280.jpg":"1280x808","o_20692922_1024.jpg":"1024x646","o_20692922_640.jpg":"640x404","o_20692922_480.jpg":"480x303","o_20692922_340.jpg":"340x214","o_20692922_220.jpg":"220x138","h_20692922_1280.jpg":"1280x854","h_20692922_1024.jpg":"1024x683","h_20692922_640.jpg":"640x427","h_20692922_480.jpg":"480x320","h_20692922_340.jpg":"340x227","h_20692922_220.jpg":"220x147","pp_20692922_1280.jpg":"1006x1280","pp_20692922_1024.jpg":"805x1024","pp_20692922_640.jpg":"503x640","pp_20692922_480.jpg":"377x480","pp_20692922_340.jpg":"267x340","pp_20692922_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x972","hd_20692920_1920.jpg":"1920x1080","k_20692920_1280.jpg":"1280x1280","k_20692920_1024.jpg":"1024x1024","k_20692920_640.jpg":"640x640","k_20692920_480.jpg":"480x480","k_20692920_340.jpg":"340x340","k_20692920_220.jpg":"220x220","o_20692920_1280.jpg":"1280x648","o_20692920_1024.jpg":"1024x518","o_20692920_640.jpg":"640x324","o_20692920_480.jpg":"480x243","o_20692920_340.jpg":"340x172","o_20692920_220.jpg":"220x111","h_20692920_1280.jpg":"1280x854","h_20692920_1024.jpg":"1024x683","h_20692920_640.jpg":"640x427","h_20692920_480.jpg":"480x320","h_20692920_340.jpg":"340x227","h_20692920_220.jpg":"220x147","pp_20692920_1280.jpg":"1006x1280","pp_20692920_1024.jpg":"805x1024","pp_20692920_640.jpg":"503x640","pp_20692920_480.jpg":"377x480","pp_20692920_340.jpg":"267x340","pp_20692920_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1417x852","hd_20696414_1920.jpg":"1920x1080","k_20696414_1280.jpg":"1280x1280","k_20696414_1024.jpg":"1024x1024","k_20696414_640.jpg":"640x640","k_20696414_480.jpg":"480x480","k_20696414_340.jpg":"340x340","k_20696414_220.jpg":"220x220","o_20696414_1280.jpg":"1280x769","o_20696414_1024.jpg":"1024x615","o_20696414_640.jpg":"640x384","o_20696414_480.jpg":"480x288","o_20696414_340.jpg":"340x204","o_20696414_220.jpg":"220x132","h_20696414_1280.jpg":"1280x854","h_20696414_1024.jpg":"1024x683","h_20696414_640.jpg":"640x427","h_20696414_480.jpg":"480x320","h_20696414_340.jpg":"340x227","h_20696414_220.jpg":"220x147","pp_20696414_1280.jpg":"1006x1280","pp_20696414_1024.jpg":"805x1024","pp_20696414_640.jpg":"503x640","pp_20696414_480.jpg":"377x480","pp_20696414_340.jpg":"267x340","pp_20696414_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [description] => [parent] => 240 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 14 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38249767 Threads: 4 Questions: 7088401855 Slow queries: 3298185 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 608111820 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 54 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /split ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /split ) ) [link] => /split/hajduk-izrazio-zelju-da-mu-se-vrati-stari-plac-znaci-li-to-da-propada-dvorana-os-marjan-baletni-studio-mala-scena-koncertna-dvorana-veliki-park-1162653 [printLink] => /split/hajduk-izrazio-zelju-da-mu-se-vrati-stari-plac-znaci-li-to-da-propada-dvorana-os-marjan-baletni-studio-mala-scena-koncertna-dvorana-veliki-park-1162653?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 236144 [name] => Stari plac [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => stari-plac [link] => /tag/stari-plac ) [1] => stdClass Object ( [id] => 810 [name] => HAJDUK [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hajduk [link] => /tag/hajduk ) [2] => stdClass Object ( [id] => 664692 [name] => Daše Gazde [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-01-26 20:47:37 [main_article_id] => 0 [alias] => dase-gazde [link] => /tag/dase-gazde ) [3] => stdClass Object ( [id] => 440709 [name] => GUP [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => gup [link] => /tag/gup ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => OŽIVLJAVANJE MJESTA [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Stari plac Hajduku?! Znači li to da propada dvorana OŠ ‘Marjan‘, baletni studio, mala scena, koncertna dvorana, veliki park? [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3249 [name] => Ivo Bonković [username] => ivo.bonkovic [email] => ivo.bonkovic@slobodnadalmacija.hr [password] => $2y$10$PTu5te97NwgpryJHXuBWce/nT6ExpQWeu1WkcKLxi.huGN5VB7S.q [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => {"admin_style":"","admin_language":"","language":"","editor":"","timezone":""} [groups] => Array ( [3] => 3 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [admin_style] => [admin_language] => [language] => [editor] => [timezone] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/ivo-bonkovic-3249 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1763 [gender] => m [description] => [image] => 1763.png [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"28","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/authors/1763.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/01/26/20692922.jpg [galleryCount] => 3 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Paun Paunović/Cropix [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/01/26/20692922.jpg [title] => Paun Paunović/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/01/26/20692920.jpg [title] => Paun Paunović/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/01/26/20696414.jpg [title] => Duje Klarić/Cropix ) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

Čelni ljudi iz Uprave NK Hajduk održali su sastanak s gradonačelnikom Ivicom Puljkom i njegovim zamjenicima Bojanom Ivoševićem i Antoniom Kuzmanićem.

Tema razgovora bile su nekretnine, što je vijest koja se brzo proširila medijima.

Kako se moglo doznati, govorilo se o sanaciji krovišta na Stadionu Poljud, proširenju sadržaja na prostoru od Marjana do bazena, što uključuje gradnju još jednog dodatnog terena, te izgradnju prostora za Akademiju. Uz sve to, Hajduk je izrazio želju da mu se vrati Stari plac zbog oživljavanja mjesta iz slavne prošlosti ovog kluba.

Na koji način bi se mogla oživjeti nekretnina Starog placa i jesu li u pitanju samo sentimenti ili se radi o opipljivijim razlozima zbog kojih Hajduk traži nekretninu na atraktivnoj lokaciji? Također, što je po urbanističkim planovima moguće učiniti s prostorom Poljuda, koji je prilično umrtvljen svih ovih godina?

Velika parcela, s parkingom i dijelom pazara

Prema onome što se može vidjeti u zemljišnim knjigama, Stari plac je u vlasništvu Grada Splita. Riječ je o zemljišnoj čestici 7246/1 koja ima 21.353 m2, a to je nešto više od samog nekadašnjeg Hajdukovog igrališta. Ta čestica uključuje parking koji se nalazi uz Zrinsko-Frankopansku ulicu, travnati teren, tribine i dio tržnice.

Što se može graditi na Starom placu? Prema GUP-u ova zemljišna čestica nalazi se unutar obuhvata Gradskog projekta „Stari Hajdukov plac”, koji je nekoliko puta veći od nogometnog igrališta i uključuje čitav prostor unutar Matoševe, Prilaza Vladimira Nazora, Zrinsko-Frankopanske i Plinarske ulice. Za sve to područje potrebno je provesti urbanističko-arhitektonski natječaj.

Prostor unutar tih ulica za čije uređenje je potreban natječaj uključuje tržnicu, obiteljske kuće, višestambene zgrade, veće parkiralište na Kragićevoj poljani i sve ono što smo opisali da se nalazi na čestici koja pripada Gradu, a koju bi NK Hajduk htio za sebe.

U GUP-u se spominje da je ispod igrališta i Kragićeve poljane moguće izgraditi podzemnu garažu, u sklopu ponude javnih gradskih garaža, te za potrebe nove izgradnje. Javni garažni kapaciteti moraju biti minimalno 400 garažnih mjesta.

Osim podzemne garaže, ono što bi se moglo povezati s parcelom koju traži Hajduk jest muzej sporta. No, zanimljivo je da se on spominje u istoj rečenici sa smještajnim kapacitetima. Rečenica iz GUP-a glasi ovako: „izgradnja novih javnih i društvenih, posebno kulturnih sadržaja (muzej sporta), tržnice te smještajnih kapaciteta u sklopu turističke ponude”.

Nova izgradnja za čitavo područje se dozvoljava maksimalno do 10.000 četvornih metara nadzemne gradnje. Postoji li, dakle, mogućnost da se na parceli za koju je zainteresiran NK Hajduk, a koja nije samo travnati teren, ubace apartmani ili hotel?

Hm, sve je moguće

Predsjednica Društva arhitekata Split Daša Gazde smatra da sadašnji GUP nije dovoljno određen kod davanja smjernica za gradske projekte, a budući da za ta područja nema detaljnijih planova, tako su moguća različita tumačenja.

- Možda su izrađivači htjeli bolje zaštititi to područje tako što su uzeli širi obuhvat za uređenje. No, uzmite rečenicu u GUP-u u kojoj se spominje ovaj Gradski projekt, a koja kaže da je moguća gradnja prvenstveno u rubnim područjima. Ali, to ne znači da je moguća samo na tim mjestima. Dakle, može se pojaviti i na drugim mjestima. To su dvoznačnosti koje omogućuju da se dogode neočekivani ishodi. Zato je važno kako se sastavlja program za urbanistički natječaj. Grad bi morao kontrolirati taj proces ako želi dobiti što kvalitetniji rezultat s natječajem - napominje Gazde.

Dodajmo još da bi se po sadašnjem GUP-u na prostoru tog Gradskog projekta trebalo urediti 25 posto površine u parkovnoj namjeni.

Što se tiče izgradnje u rubnim područjima obuhvata ovoga gradskog projekta, ona se spominje za baletni studio, malu scenu i koncertni prostor kojima bi se izvela rekonstrukcija prostora uz Plinarsku ulicu, kao i sportska dvorana za OŠ "Marjan" uz Nazorovu ulicu.

Za izgradnju „novih javnih i društvenih, posebno kulturnih sadržaja (muzej sporta), tržnice te smještajnih kapaciteta u sklopu turističke ponude” ne piše gdje bi točno trebali biti smješteni na atraktivnoj lokaciji u središtu grada, ali se spominje gradnja uz potez Zrinsko-Frankopanske ulice. To ipak otvara mogućnost da se komercijaliziraju nostalgične uspomene na početke nogometnog kluba.

Međutim, Daša Gazde upozorava na to da se u grafičkom prikazu na čestici koju bi htio Hajduk nalaze oznake D (društvena namjena) i D7 (kultura), što bi značilo da je namjena parcele za društvene i kulturne sadržaje. Kako bilo, ovdje zadnju riječ imaju konzervatori.

Naime, oni su zaštitili Stari plac kao kulturno dobro. U Registru kulturnih dobara nismo pronašli podatke na koji način je lokacija zaštićena, odnosno što je dopušteno na njoj.

Do sada su dva ministarstva zaustavila ambicije bivše gradske vlasti koju su tvorili HDZ i poduzetnici iz Liste Velog mista da se Stari plac pretvori u veliko gradilište sa izmjenama GUP-a iz 2008..

---

image
Paun Paunović/Cropix
---

Prvo je Ministarstvo kulture, čiji je ondašnji pročelnik konzervatora bio Joško Belamarić, stavilo zaštitu, a zatim je bivši ministar Dragan Primorac dao odbijenicu Gradu za prenamjenu ovog terena.

Nekadašnji član Poglavarstva za urbanizama Branko Poljanić dočekao je takav ishod s razočaranjem, rekavši da se malo može graditi u sklopu Gradskog projekta Stari plac.

Izjavio je da će 10.000 kvadrata otići na sportsku dvoranu za OŠ "Marjan", baletni studio, koncertnu dvoranu i malu scenu, a da se po njemu može graditi puno više od onog što je na koncu omogućio GUP. Uzmemo li to u obzir, očito je pitanje tko će prije i s kakvom vrstom sadržaja (turističkih kapaciteta ili javnih sadržaja) „potrošiti” 10.000 četvornih metara koji su po sadašnjem GUP-u maksimalno dozvoljeni kao nadzemna gradnja na čitavom području.

A što je s potezom od Poljuda do Marjana?

Što se tiče Gradskog projekta Poljuda, u sklopu kojeg bi Hajduk htio dodatni teren i prostor za Akademiju, priča je i tamo zapela s urbanističkim natječajem koji se već 17 godina ne provodi, otkako je GUP-om propisan. Ovaj gradski projekt uključuje 17 hektara između Park-šume Marjan, naselja Spinut, stadiona Poljud i Vojne luke Lora.

---

image
Duje Klarić/Cropix
---

GUP propisuje sanaciju devastiranog obalnog prostora i obalne crte uz omogućavanje gradnje primarno sportskih i rekreacijskih sadržaja. U odredbama se naglašava "uređivanje tri postojeća travnata terena, izgradnja garaže na mjestu parkirališta te dva terena s umjetnom travom na krovu, teniski centar s otvorenim i zatvorenim igralištima, prostori veslačkog kluba, bejzbol i ragbi igrališta te otvoreni bazen".

Na proširenom lukobranu može biti zona sportskih klubova, ugostiteljskih i zabavnih sadržaja. Dio kapaciteta se može koristiti i za sajmove, sportska luka se može proširiti sa sadašnjih 400 na 600 vezova. Dopušta se izgradnja terena s umjetnom travom i prateće građevine na razini današnjeg parkirališta i poligona auto-škole. Unutar pokosa može se izvesti ukopana građevina do 450 četvornih metara.

O Gradskom projektu Poljud se dosad najviše pisalo kad bi se po medijima javljali vlasnici zemljišta koji uglavnom drže istočni dio, područje na kojem su nekad bile PIS-ove barake i zapuštene parcele uz Bakotićevu ulicu. Oni žele da se na njihovim parcelama omogući gradnja hotela prije provedbe urbanističkog natječaja za Gradski projekt Poljud. Međutim, količina gradnje koja bi njima odgovarala nije predviđena GUP-om.

Na zadnju sjednicu bivšeg Gradskog vijeća gradonačelnik Andro Krstulović Opara stavio je dokument koji se zvao „Prijedlog zaključka u svezi informacije o namjeri pokretanja urbanističkog natječaja za područje Gradskog projekta Poljud”.

Ispostavilo se da takav komplicirani naslov ne znači ništa, jer kad smo istražili o čemu je riječ ispalo je da nikakav natječaj neće započeti, već je Opara mjesec dana prije izbora za gradonačelnika davao informaciju da tobože ima namjeru pokrenuti natječaj.

Na koncu ta točka nije usvojena na Gradskom vijeću. Stranke koje su onda bile oporba, a sada su na vlasti, napustile su sjednicu odmah nakon što je izglasano kome se dodjeljuju nagrade Grada, s time je srušen kvorum. Dakle, još smo daleko od raspisivanja natječaja za gradske projekte Poljud i Stari plac.

---

Dvije ‘Nade‘ vratile su Plac u ruke građanima


Stari plac došao je u ruke Grada Splita zahvaljujući Ragbi klubu „Nada” i Bejzbol klubu „Nada”. Oni su tužili Grad Split i NK Hajduk za utvrđivanje ništavosti Odluke Gradskog vijeća grada Splita od 18. ožujka 1997., kojom je NK Hajduku priznato pravo vlasništva nad "Starim placom" temeljem dosjelosti i građenja (dvije odvojene tužbe o istoj pravnoj stvari).

Ovom tužbom zatraženo je vraćanje vlasnosti nad "Starim placom" Gradu Splitu. Nakon dugog suđenja i sporenja, Grad Split se uknjižio kao vlasnik na parceli od 21.353 metara kvadratnih.

Od tada su namjere dosadašnjih gradonačelnika s ovom parcelom bile različite.

Dok je bio gradonačelnik, Željko Kerum je 2009. najavio da će na tom mjestu izgraditi trgovački centar koji će zaposliti dvije do tri tisuće ljudi. Kad se 2017.

Kerum treći put kandidirao za gradonačelnika, proglasio je Stari plac „najvećim potencijalom Splita” na kojem bi gradio kongresni centar i garažu za pola Splita, a obećao je i gradnju tunela koji bi odatle išao sve do Prokurativa.

Čim je 2013. postao gradonačelnik, i Ivo Baldasar je krenuo s bombastičnim izjavama. Najavio je da će Izraelcima ponuditi Stari plac i Turističku palaču, dodavši da će raspisivati međunarodne natječaje za investitore.

Andro Krstulović Opara nije najavljivao megaprojekte za nekadašnji Hajdukov teren, ali je obećavao uređenje gradskih tržnica, između ostalog i one zvane Stari plac, ali to je ostalo samo na papiru, odnosno u programu koji je napisao arhitekt Dinko Peračić.

---

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Paun Paunović/Cropix Paun Paunović/Cropix Duje Klarić/Cropix
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/split/hajduk-izrazio-zelju-da-mu-se-vrati-stari-plac-znaci-li-to-da-propada-dvorana-os-marjan-baletni-studio-mala-scena-koncertna-dvorana-veliki-park-1162653 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=531f185223769fdb11e65a7c5f5d1d58ccb25f69 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Stari+plac+Hajduku%3F%21+Zna%C4%8Di+li+to+da+propada+dvorana+O%C5%A0+%E2%80%98Marjan%E2%80%98%2C+baletni+studio%2C+mala+scena%2C+koncertna+dvorana%2C+veliki+park%3F&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fhajduk-izrazio-zelju-da-mu-se-vrati-stari-plac-znaci-li-to-da-propada-dvorana-os-marjan-baletni-studio-mala-scena-koncertna-dvorana-veliki-park-1162653 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fhajduk-izrazio-zelju-da-mu-se-vrati-stari-plac-znaci-li-to-da-propada-dvorana-os-marjan-baletni-studio-mala-scena-koncertna-dvorana-veliki-park-1162653 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => OŽIVLJAVANJE MJESTA [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
SplitOŽIVLJAVANJE MJESTA

Stari plac Hajduku?! Znači li to da propada dvorana OŠ ‘Marjan‘, baletni studio, mala scena, koncertna dvorana, veliki park?

Piše Sandi Vidulić
26. siječnja 2022. - 20:47

Čelni ljudi iz Uprave NK Hajduk održali su sastanak s gradonačelnikom Ivicom Puljkom i njegovim zamjenicima Bojanom Ivoševićem i Antoniom Kuzmanićem.

Tema razgovora bile su nekretnine, što je vijest koja se brzo proširila medijima.

Kako se moglo doznati, govorilo se o sanaciji krovišta na Stadionu Poljud, proširenju sadržaja na prostoru od Marjana do bazena, što uključuje gradnju još jednog dodatnog terena, te izgradnju prostora za Akademiju. Uz sve to, Hajduk je izrazio želju da mu se vrati Stari plac zbog oživljavanja mjesta iz slavne prošlosti ovog kluba.

Na koji način bi se mogla oživjeti nekretnina Starog placa i jesu li u pitanju samo sentimenti ili se radi o opipljivijim razlozima zbog kojih Hajduk traži nekretninu na atraktivnoj lokaciji? Također, što je po...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2024 06:28