StoryEditorOCM
Splitzavršen očevid

Vozač pobjegao nakon što je u Splitu skrivio nesreću. Šokirana vozačica: ‘Skrenula sam da ga izbjegnem i sudarila se...‘

Piše Božidar Lončar
24. siječnja 2024. - 23:15

Policijski službenici PU splitsko-dalmatinske dovršili su očevid prometne nesreće koja se zbila 17. siječnja na raskrižju Velebitske i Zagorskog puta.

U 8.15 došlo sudarili su se osobno i teretno vozilo pri čemu je jedna osoba hospitalizirana. Očevidom je utvrđeno kako je vozač trećeg automobila skrivio nesreću i pobjegao. No, krenimo redom.

- Nesreću je izazvao vozač osobnog vozila koji je napustio mjesto nesreće. Za sada je vozač nepoznat. U tijeku je kriminalističko istraživanje – naveli su iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Iz KBC-a su nas izvijestili kako je ženska osoba (rođena 1991.) otpuštena iz bolnice s utvrđenom lakšom tjelesnom ozljedom frakture prsta. 

Razgovarali smo s I.S., koja nam se predstavila kao vozačica koja je sudjelovala u prometnoj nesreći. Prema fotografijama koje je poslala, u nesreći je sudjelovao dostavni kamion i crna "Kia Rio" koja je imala "totalku". Rekla nam je kako je vozila "Kiu" i kako je ona završila na bolničkom liječenju u KBC.

image
Snimio čitatelj

- Bila sam vozač i jedina osoba u vozilu. Išla sam od "Victe" prema križanju kada sam vidjela vozilo koje je iz suprotnog smjera imalo namjeru skrenuti lijevo. Inače je teško vidjeti vozilo i raskrižje iz smjera iz kojeg sam dolazila.

Vidjela sam da se osoba u automobilu nećka hoće li skrenuti ili ne. Krenuo je naglo skretati i zaustavio se na raskrižju na način da je prekrio moju srednju traku i dio desne trake i bio na mom kretanju koji je bio ravno. Počela sam kočiti - govori nam I.S. koja nastavlja prepričavati kako su joj gume zablokirale i počela je kliziti niz cestu.

image
Snimio čitatelj

- Skrenula sam naglo ulijevo da izbjegnem tu osobu jer bi se dogodio direktni sudar. Skrenula sam lijevo i izgubila kontrolu nad automobilom. Bilo je hladno i počela sam se polukružno okretati. U tom trenutku iz suprotnog smjera je dolazilo teretno vozilo koje je skretalo desno put Sućidra i ja sam bočno udarila u kamion. Ostala sam u automobilu i ljudi su počeli dolaziti. Kada sam izašla iz vozila, shvatila sam da ga nema.

Ne sjeća se je li vozilom upravljao muškarac ili žena, ali ono što zna jest da je automobil bio "SUV ili gradski džip boje bordo - trula višnje". Rekla je kako ova nesreća pokazuje kako se na više raksrižja u gradu trebaju postaviti kamere.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 12:45