StoryEditorOCM
Splitnovi detalji

Doznali smo tko je uhićeni muškarac koji je u Splitu u neadekvatnim uvjetima držao pse i vukove. Smjestio ih je na Žnjan

Piše Božidar Lončar
29. ožujka 2024. - 10:04

Nakon što je policija objavila vijest kako je uhićen 64-godišnji muškarac koji je u željeznim kavezima držao i zlostavljao 67 psa i dva vuka, neslužbeno smo doznali o kome je riječ.

Užas u Splitu: muškarac zlostavljao 67 pasa koje je držao u groznim uvjetima. I dva vuka! Policija ga je uhitila...

Radi se o T.P. (64) s prebivalištem u Solinu, a znamo i da se lokacija na kojoj je držao sve te nesretne životinje nalazi na Putu Orišca na Žnjanu.

image

Nad 64-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje

Ante Čizmić/Cropix

Tamo je očevid napravila veterinarska inspekcija utvrdivši da se na parceli nalazi ukupno 69 životinja - 61 odrasli pas, šest štenaca i dva vuka u željeznim kavezima. Postupak zbrinjavanja pronađenih životinja i daljnje poduzimanje mjera sukladno zakonskim propisima je u tijeku.

image

Uhićen muskarac koji je držao 67 pasa i 2 vuka u groznim uvijetima i zlostavljao ih

Ante Čizmić/Cropix

Nad 64-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je ostvario obilježja kaznenih dijela Ubijanje ili mučenje životinja i Uništavanje zaštićenih prirodnih vrijednosti.

image

Očevid je napravila veterinarska inspekcija

Ante Čizmić/Cropix

Nakon dovršenog istraživanja uz kaznenu prijavu 64-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku - javljaju iz splitske policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 20:59