StoryEditorOCM
Splitzavršili u policiji

Doznajemo tko je napadač na Ivoševića, itekako je poznat u ugostiteljskim krugovima; Nazire se i pozadina incidenta?

Piše n.c.
29. lipnja 2023. - 21:04

Bojan Ivošević je krenuo u obilazak grada s komunalnim redarima, kako bi provjerio kakvo je stanje na terenu, kada ga je fizički napao djelatnik jednog ugostiteljskog objekta, kazao je gradonačelnik Ivica Puljak za Telegram. Dogradonačelnik je nasrtaj izbjegao.

Kako neslužbemo doznajemo, riječ je o zaposleniku Kinoteke, restorana u sjevernom predjelu Dioklecijanove palače. Po našim informacijama, u pitanju je R. R., tamošnji DJ-u i jedan od najboljih lokalnih koktel majstora.

 

Svakako, oni koji su dobro upućeni u dnevna zbivanja grada pod Marjanom mogu naslutiti da ovaj incident nije bio sasvim spontan i impulzivan tj. imao je svoju povijest. Naime, vlasnik ovog objekta je obitelj Alfirević, čiji je također i No Stress na Pjaci; kojemu je trenutna gradska uprava nedavno uklonila dugogodišnji štekat.

Prvi put progovara Ž. Alfirević, vlasnik ‘NoStressa‘ koji ‘ratuje‘ s Ivoševićem. Evo što mu je poručio, nije ga štedio

A upravo je dogradonačelnik Ivošević bio glavni zaduženi za komunalne zahvate ovog tipa. 

A evo kako je, u zadnjim istupima, Željko Alfirević progovarao o danas napadnutom.

- Komunikacija spomenutoga gospodina nikada nije bila primjerena, dapače vrlo je osvetnički nastrojena. Nažalost, gospodin gradonačelnik, koji za sebe govori da je legalist i da u njegovu mandatu neće biti podjela na podobne i nepodobne, blagoslovio je rad svojih suradnika koji nas upravo dijeli na podobne i nepodobne.

U svom posljednjem referiranju na Puljkovu administraciju, konkretno o "slučaju Peškarija", ugostitelj je bio još nešto oštriji.

- Gadi mi se kako se sad tu glumi neka velika demokracija, od strane ovih iz Banovine. Ovo kako i šta oni sad rade je umataju da ne rečen šta u celofan. Da ne govorin da se konzervatori koriste po potribi, kako im u kojem slučaju paše.

image

Željko Alfirević

Duje Klarić/Cropix

U trenutku pisanja ovog teksta, napadač i napadnuti se nalaze u Prvoj policijskoj postaji, gdje se vrši kriminalističko istraživanje.

Također, podsjećamo da ovo nije prvi puta da je na Ivoševića fizički nasrnulo. Posljednji puta se takvo nešto dogodilo u rujnu, kada je na Kruševića gumnu - stotinjak metara od današnjeg mjesta incidenta - dogradonačelnika šakom u glavu udario mlađi muškarac, nakon što je Ivošević s ulice prigovorio njegovoj glasnoj svađi s djevojkom.

Par godina ranije, kada je sadašnji Puljkov zamjenik još uvijek bio u ulozi aktivista, na Matejuški ga je naganjao splitski poduzetnik Ante Tonković čije je sporne radnje Ivošević prokazao na tada aktivnoj Facebook stranici Dnevna doza splitskog nereda i tako mu zaustavio značajan dotok prihoda. Nije ga uhvatio.

Inače, Tonkovićev vjenčani kum je gradonačelnik Ivica Puljak, koji je na piru kontroverznog poduzetnika pjevao ustaške pjesme. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 13:18