StoryEditorOCM
Split‘Opći dojam‘

Đogaš pitao Puljka di je zapelo s rješavanjem prometnog kaosa u Splitu, bocnuo ga i oko natječaja. Stigao mu je odgovor

Piše T. Ga.
5. srpnja 2023. - 21:50

Na opširno pitanje Zorana Đogaša, HDZ-ova  kandidata za gradonačelnika na zadnjim izborima i gradskog vijećnika, o izgradnji novih parking mjesta, ali i na pitanje o transparentnom upravljanju Gradom, koje je postavio na sjednici Gradskog vijeća održanoj 18. svibnja, stigao je odgovor gradonačelnika Ivice Puljka koji glasi:

– Grad vodimo potpuno transparentno. Uskoro ćemo izići s planom gradnje garaža u cijelom gradu, te ćemo Gradskom vijeću predložiti donošenje održivog plana upravljanja i razvoja urbane mobilnosti.

Evo kako je u cijelosti glasio upit Zorana Đogaša:

– Budući da smo prije godinu dana bili potpuno suglasni oko barem dvije stvari, a to su 1. nužna potreba uklanjanja prometnog kaosa u centru grada reguliranjem prometa u mirovanju, odnosno izgradnjom novih javnih parkirnih mjesta dostupnim primarno stanarima u prstenu garaža na obrubu centra grada i 2. transparentno upravljanje Gradom i javni natječaji, moram vas upitati sljedeće:

– Što je s prstenom garaža, odnosno novih parkirnih mjesta, odnosno regulacijom prometa u mirovanju na obrubu centra grada? Da podsjetim, to su bile lokacije nekadašnjeg projekta Centra "Bonačić", a danas famoznog Small Malla, pa Svačićeve, odnosno Ujevićeve ulice na nekih 200 metara udaljenosti uz neprobijenu Manđerovu ulicu čiji projekt stoji i čini nas svaki dana voziti zaobilazno do posla, zatim Stari plac ispod nekadašnje istočne tribine koji je utopljen u nekakvu nerealnu priču prezentiranu prošle godine, koja je zvučala kao neki čudan san, i ideju o anketnom natječaju koja, po mom mišljenju, neće ništa riješiti u dogledno vrijeme kao što nije ni Istočnu obalu, zatim je tu Kragića poljana o čemu nisam čuo ni riječi već dugo vremena, pa s druge strane tunela projekt "Zvončac" koji je svima postao upitan projekt nakon one priče o parceli, da je ne ponavljam. Za Pazar neću ništa ni pitati jer je to priča na dalekom štapu.

– Dakle, sumarno, od svih tih projekata, koliko vidim, nema ništa. Jedina stvar koja se upravo događa potaknuta je čudnom inicijativom koju ste dopustili oko Small Malla, a da nitko javno o tom projektu ništa ne zna i da nam je potpuna nepoznanica zaštita javnog interesa u pogledu javnih parkirnih mjesta u garaži o kojoj smo čitavo vrijeme navodno svi bili suglasni. 

– Vezano uz navedeno, drugo moje pitanje je oko druge stvari o kojoj smo bili potpuno suglasni, a to je transparentno vođenje Grada i javni natječaji. Opći je dojam da ovdje nema ni t od transparencije, pa vas javno pitam u ime brojnih građana, kao i u svoje osobno ime jer sam potpuno suglasan s tim načelima, jeste li odustali od tih načela u vođenju Grada?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 00:00